• ingilizce de "who's who" adı verilen ve kentsel, ülkesel ve global düzeyde veya salt bir meslek grubu için hazırlanan ve hazırlandığı düzeyin kapsama alanına göre önemli veya önemli olma potansiyeline sahip kişilerin kısa özgeçmişlerini ve yaptıkları akademik çalışmaları veya iş deneyimlerini içeren bir tür rehber.
  • bir de kim kimdir, nasil yasarlardi, bu nasil yapilir gibi basliklari olan 9 ciltlik bir cocuk ansiklopedisi vardi bir zamanlar. bir ilkokul cocugu icin harika icerige sahipti ve her baslik icin hazirlanmis pek tatli illustrasyonlar vardi.
  • hürriyet'in bir haber esnasında ismi geçen kişileri haberden bağımsız etraflıca tanıttığı kutucukların ismi, kutunun tepesinde "kim" yazar, altında "kimdir"; okuması çok zevkli olur. ne nedir diye bir de aynı prensibe dayanan kardeşi vardır, canlı olmayan nesneler için. (örnek, ışık hızı aşıldı haberinde genel görelilik ne nedir kutucuğunda anlatılır, bir nevi hürriyet bkz'ı.)
  • sozluk layoutuna benzer sayfa yapisiyla cok guzel bir hizmet sunan, internetin muhim, meshur insan database i.
  • az evvel interaktif bir yapisi oldugunu farkettigim, sozluk layoutunun disinda minik capli sozluk interaktifligi de iceren sozlukumsu. hemen eklesem kendimi otisagabey diye, abaza pasanin halefi olarak.
  • ulkemizde hazirlanan "kim kimdir"lerde turnusol kagidi vazifesi goren ikinci abdulhamidbasligi altinda diger basliklara mukayeseyle "... servetinden masrafları kars¸ılamıs¸, devletten bes¸ kurus¸ almamıs¸tı...
    ", "son derece s¸efkatli bir insan olan sultan ikinci abdülhamid'in kendisini öldürmek isteyenleri bagıs¸laması, dünya siyaset tarihinde görülmemis¸ bir olaydır. " gibi buram buram sempai ve kisisellik kokan aciklamalara yer verip "haa demek oyleymis buranin olayi" dedirtmis site. bu basliktan hemen sonra bir de lenin e bakilsin, egilimlr belli olsun.

    herhangi bir kisiye alenen yag cekilebildigine gore, laf sokulabilmesi de mumkun olmalidir ve fakat muhalif gorusleri olanlar herhangi bir basligi ilk acamadigi hallerde sansina kusmeye mi terkedilmis, anlasilamiyor. ama yine de kimler listesi hayli cesitli, kucuk iskender de var, voltaire de, abaza pasa da.
  • sevdigim bir turk biyografi sitesi
  • herşeyin kendisine eşit olduğu kabullenmesinden yola çıkarak kim'in de kim olduğunu ifade eden önerme.
    (bkz: müdür müdür müdür)
  • http://www.kimkimdir.gen.tr/ adresinden ula$ilmakla birlikte icerigiyle sasirtan internet sitesidir.

    "arama: gutenberg

    arama sonucu ... 2 kayıt bulundu;

    prof. dr. rasim kale
    17 ağustos 1956 yılında trabzon'da doğdu. ilkokulu rize'de orta öğrenimini bartın lisesi'nde tamamladı. 1978- 79 haziran dönemin... devamı»

    prof. dr. ibrahim yıldıran
    1956 'da ünye'de doğdu. ankara gençlik ve spor akademisi'ni bitirdi. beden terbiyesi genel müdürlüğü'nde çalıştı. gazi üniversit... devamı»"
hesabın var mı? giriş yap