• 2009 yerel seçimlerinde sürekli siyasiler tarafından dile getirilen siyaset. özellikle dtp'nin yaptığı siyasete iktidar partisi tarafından verilen tanımlama. dtp'nin üstlendiği misyonun kürt kimliğinin tanınması olduğundan hareketle neden bu kadar içerlendiğine anlam veremiyorum.
  • google'da yaptığım incelemeler sonucu barack obama'nın da yaptığı iddia edilen siyaset olduğunu gördüm. şimdi anlaşılıyor barack obama dan medet uman vanli yurttaşımın eylemi.*
  • bir milletin bende varım demesi ve bunu da siyaset kanalıyla gerçekleştirmesinden daha meşru ne olabilir ki? hatta şöyle düşünülmelidir ki siyaset yani kendini ifade edebilme, duyurabilme çabası bir ihtiyaçtan doğar. anlatmak istediğim şu sen insanlara üst kimlik diyerekten onların kültürlerini yok sayıp farklı bir kültürü empoze etmeye çalışırsan, her sabah türküm doğruyum ..., ne mutlu türküm diyene dedirtirsen türk olmadıkları halde, bu insanlarda çıkar kendi kimliklerini siyasi kanal aracılığıyla korumaya çalışırlar en meşru haliyle. bir halkın haklı ve demokratik mücadelesidir bu*
  • bazı kimliklerin yok sayıldığı toplumlarda kimlikleri yok sayılan grupların desteğini alacak siyaset türü. rahatsız olanlar için engellemenin yolu sebep olan baskıları kaldırmaktır.
  • yıllardır kürtler kimlikleriyle yaşamak uğraşındalar . ama kürt kimliğinin içinde kaybolup, farklı psikolojilere girip, eleştirel düşünme yeteneğini yitirmek sakıncalı. bu ayrımın farkında olmak gerekir. kürtlerin kültürel haklarına kavuşup, insan haklarının iyileştiği bir ortamda, bu topraklarda eşit bir yurttaş gibi yaşadığı vakit kimlik siyasetinin verdiği ivmeyi azaltmaları gerekir.
  • dtp'nin yaptığı siyaset olduğu iddia edilir. ancak diyarbakır'a giden vatandaş, oradaki belediye hizmetlerini, konuşmalarını ve halkın siyasete bakış açısını gördükten sonra bu tanımı bir daha kullanmaz.

    akp "belediye'de hizmet anlayışı"nı kendi tekeline almak istemekte, dolayısıyla dtp'nin bölgedeki başarısını "halk hizmeti değil ideolojiyi seçti" diyerek saptırmaktadır.

    kısacası bu tanım kullanılırken dikkat edilmelidir.
  • hizmet siyasetiyle de birleşince combo olur, tadından yenmez.
  • sınıf siyasetine ilaç olarak neo-liberalizmin piyasaya sürdüğü etnik milliyetçilik ya da mezhepsel fanatizm gibi akımlara verilen genel isimdir.
  • eşcinselliği arttırarak sosyalizmi çökertmek tipik bir kimlik siyaseti amacıdır mesela.
hesabın var mı? giriş yap