• kimya ile ulaşan bilim adamı... ya da bilim kadını...
  • türkiye'de başkalarına sürekli olarak 'kimya mühendisidir kendisi' şeklinde tanıştırılan, böylece ona iltifat edildiği, 'mühendis' olamama ayıbının örtüldüğü sanılan; laboratuarda vazgeçilmez olan, buradaki hayatı inorganik ve analitik kimya bilmeyen kimya mühendislerinin ayıplarını örtmekle geçen bir tür canlı.
  • bilmini icra ederken yüksek derecede fizik ve matematik kullanması gereken, dolayısıyla en çok beyni sikilen bilim adamı modeli. ayrıca yaklaştırma yöntemlerini ve ihmalleri en çok kullanan bilim adamı
  • anneannelerinin tanıdığı herkese işte torunum kimya mühendisi dedikleri bilim adamları
  • potansiyel super kahraman.
  • yüzlerce formülü, maddeyi ezbere bilen; kimyayı, fiziği, matematiği ve hatta biyolojiyi yalayıp yutmuş insan. fizikçilerle bir araya geldiklerinde dünyayı yokedebilme kapasitesine ulaşırlar.

    işin şakası bir yana bırakılırsa, kimyagerlerin sanayileşmiş bir ülkenin en çok gereksinim duyduğu kişilerden oldukları söylenebilir. petrol ve petrol ürünleri, kimyasal madde, ilaç, boya, gıda, metal, kağıt, plastik, temizlik maddeleri, kozmetik, tekstil gibi alanların doğrudan; makine, maden gibi dalların da dolaylı olarak kimyayla ilgisi olduklarından kimyagerler bütün bu iş alanlarında iş bulabilirler. çalışma alanları oldukça geniştir.

    kimyagerler sanayide üç temel bölümde görev alabilirler: kalite kontrol, üretim ve arge (araştırma geliştirme). genel olarak kalite kontrol üretilen ürünün belirli standartlara uygun olup olmadığının denetimi iken, arge yeni ürün tasarımı ve var olan ürünlerin geliştirilmesi anlamına gelmektedir. kimyagerler çalıştıkları yere göre kimya mühendisleriyle, eczacılarla, laborantlarla sürekli iletişim halindedirler.

    kimyagerlik lisans programı, üniversitelerin fen edebiyat fakültelerinin kimya bölümlerinde verilmektedir.
  • kimyayı kendilerinden daha iyi bilen yoktur, zira salt kimya ile doldurulurlar. üstüne diğer anabilim dallarını da hakkıyla bilmeleri, özellikle fiziği yalayıp yutmaları beklenir. mezun olduklarında bir bardak asetik asidi fondip yapabilicek bir bünyeleri olur.
  • tarık akan'in gençlik filmlerindeki rolü. daha doğrusu tarık akan kimya bölümünde okuyan bir öğrenci olur, arkadaşları ve ailesi de ona "kimyager ferit" der.

    kimyager ferit, mütemadiyen fakülteden arkadaşlarla buluşur.
    (bkz: fakülteden arkadaşlarla buluşacağım)
  • örgütlenerek kimyagerler derneğini oda statüsüne yükseltmeye çalışan,bu yüzden sektörde çalışan kimyagerlerin desteğine,dayanışmasına ihtiyaç duymaktadırlar.

    http://www.kimyager.org/
hesabın var mı? giriş yap