• kin besleyen, bir firsat bulsam da karsiligini versem diye dusunen, kuran insan cesidi.
  • maddesel ve koşulsal bağlamlara insanlara verdiğinden daha fazla değer veren kişi
  • (bkz: kinder)
  • içini açtığınız zaman süpriz yumurtalar gibi oyuncakla değil irin gibi duygularla karşılaşacağınız insan."affet ama asla unutma"'nın "affetme hatta fırsatını bulduğunda sık ümüğünü" versiyonu.kişi başkalarından herhangi bir beklenti içine girdiği anda bir tuzağa düşmüş demektir, kendine yapılan herhangi bir yamuğa aynı şiddetle cevap vermek beğenmediğine benzeme sürecini hazırlar.insanların ne denenli zayıf varlıklardan olduğunu kabullenmek onların değişmesi adına atılan bir adımdır ama kin gütmek, intikam almak gibi kavramlar hastalıklı duygu ve davranışların salgına dönüşmesinden başka bir şeye sebep olmaz.isa'nın bazılarının çok komiğine giden sana tokat atana öbür yanağını uzat öğütü aslında bununla alakalı olmaktadır.bu elbette maruz kaldığın haksızlığın diyetini almak değil olan bitenlerin değişmesi için daha onurlu ve sağduyulu yaklaşımların gerekliliğini işaret etme durumudur.onurlu olmak pek de herkes tarafından anlaşılabilen bi kavram değildir ne yazık ki hatta genellikle kıç kısmısından anlaşılan bir kavramdır.(bkz: misyoner gibi entry girmek)
  • kendi içinde kendi hayvanını besleyen (zincirleyen?) insan türü. evrim aşamasında bunlara evcil yakıştırması yapılması boşuna değildir. keza bazıları zaman içinde dindarlığa bile yükselmişlerdir.
  • avrupa yakasında sertaçın giydiği t-shirt üzerindeki kinder surprise yumurtasını kindar diye tiye alındığı genç tisortu.
  • avrupa yakasında sertaç'ın bir bölümde giymiş olduğu tişört

    normal kinder yumurta logosu kinder yerine kindar yazıyordu gercekten cok guzel bır kare idi.
  • çamaşırın kir tutması gibi kin tutan insandır. nasıl çamur atıldığı zaman izi kalıyorsa kindar insanların içindeki kin, zaman geçse bile silinmez. kindarlık ilişkilerin en tümörlü kısmıdır. intikam ile benzerlikler gösterse bile kindar davranışlar sergilemek içinde daha çok kabası alınmamış insan ruhu taşıyanlara özgüdür. herkesin kötü deneyimleri olabilir. bu deneyimler olgun bir insanın olgunluğuna olgunluk kattığı gibi yaşına yaş katmalıdır.
  • kendine yapılan kötülüğü unutmayan, intikam almak için fırsat kollayan.
hesabın var mı? giriş yap