• garip isimli, melbourne avustralya çıkışlı lo-fi, neo-psychedelic rock yapan başarılı bir grup. çok reklam yapıp göz önüne gelmeye çalıştıklarını sanmıyorum. zira örneğin albümleri plak formatında sınırlı sayıda basılıyor ve hepsinin de bir özelliği var tri-color, parlayan kapaklı vs. gibi.

    dinlemeye değer.
  • i'm in your mind fuzz albümleri çıkalı bi süre olmasına rağmen zamanla değeri artacak grup.*

    quarters'da baya güzel albüm.
  • monagon infinity isimli albümleri 29 nisanda piyasada olacakmış, önsiparişler de 9 martta muhtemelen flightless'ın bandcamp sitesinden alınacak. bekliyoruz.

    edit: ve ilk parti çıktıktan birkaç saat sonra tükendi. 1500 plak bir anda bitti(ben alabildim ^^). 2. parti farklı bir seri şeklinde gene satışa sunuldu, o da 1500 adet ve bundan sonra pre order yok albüm için.

    gizzard'ın son dönemdeki kötü bir özelliği; albümlerini heavenly, flightless ve ato basıyor. her firma 2-3 farklı özellikte plağı basıyor. yani grubun ilk dönemlerindeki o nadir olma durumu çok kalmadı son dönemde. geçen sene zaten oddments ve float along albümlerinin birleşimi bir comp. albüm yayınladılar. nadir kalan 2 albüm kaldı onları da bu sene basarlar sanki.
  • müziği sofistikeleştirip mitleştirenlere karşı çatır çatur farklı genre'larda farklı tatlarda rock müzik albümleri icra eden, yakın dönemin taze, dipdiri oluşumu. alaycı, çoşkulu ve çok fena üretkenler. kulaktan yakalayıp, beyinde yankılanan ritimlerine people vultures'la eklenti yaptılar.
  • nefis bir enerjisi var bu grubun. yani böyle radyo'da ilk defa denk gelen bir psychedelic rock meraklısının asla es geçemeyeceği cinsten; mesela ben. vokali aklıma syd barrett'ı getirdi nedense. müzik farklı tabi syd barrett'lı pink floyd döneminden, sadece vokal öyle. son albümleri nonagon infinity'de sürekli tekrar eden melodiler insanın zihnini loop'a alırken adamlar o kadar güzel bir enerjiyle çalıyorlar ki, rahatsızlık vermeden dinletebiliyor kendisini.
  • bunların davulcuları ne iyi diyordum. meğer iki davulcu ile çalıyorlarmış.
  • yeni keşfettiğim şahane grup. biraz syd ayrılmadan önceki ilk dönem pink floyd müziğini andırıyorlar. (bkz: psychedelic rock)

    (bkz: wah wah)
    (bkz: people-vultures)
  • bundan sonra 2016 yazı denilince aklıma gelecek people-vultures şarkısının sahibi, tekerleme gibi isme sahip şahane gruptur.
  • 7 kişiden mütevellit aşiret gibi şahane psychedelic grup. klipleri de çok iyidir.
hesabın var mı? giriş yap