• 12 dakikalık bir bölüm yayınlamış. şimdilik nefis görünüyor.
    https://youtu.be/vxh4omfoa7k
    not: trailer hayvan gibi spoiler barındırıyor. dikkatli gözler için.
    https://youtu.be/gezltcnjtnq
  • geçen gün sinemada fragmanının görünce oyun fragmanı zannettiğim. meğer filmmiş. uncanny valley'de boğulursunuz inşallah.
  • izlemeden önce ne anlatıldığını bilmediğim ve izlememe rağmen hâlâ ne anlatıldığı hakkında bilgim olmayan film. final fantasy serisini pek bilmememden kaynaklanıyor sanırım.
    yine güçlü bir yüzük vardı ama gollum eksikti. şahsen hikayeyi bilmememe rağmen aksiyon sahneleri ve görsellikleriyle beğendiğim bir film oldu. yoklukta gideri var.
  • değerlendirme yapılırken alınacak olan referans noktası, bakılacak parametreler, ölçütler vs. ne derseniz, çok önemli!

    eğer ilgili yapıta uzun metraj bir film gözüyle bakarsanız; kopuk sahneler, her tarafa dağılmış bir senaryo, klişe karakterler, gülünç seçimler kısaca vasat bir film görürsünüz.

    ancak birkaç ay sonra çıkacak video oyunu için bir promosyon filmi olarak değerlendirirseniz göreceğiniz şey izleyiciyi oyun için heyecanlandıran, meraklandıran, afili aksiyon sahneleri ve harika animasyonları olan bir film olur.

    filmi izlerken sıkılmadım ancak bazen olan biteni yakalamak konusunda sıkıntılar çektiğim doğrudur... filmin kabaca final fantasy xv dünyasını tanıtmaya çalıştığını ancak çabasının kötü kurgu ve anlatıma kurban gittiğini düşünüyorum. film, oyunun promosyonu olarak değil de başlı başına bir 'film' olarak planlansaydı çok daha iyi bir yapıt olurdu, şüphesiz!

    ama ne yazık ki bu film, klasik bir video oyunun girişinde olan ve kabaca; hikayenin başlangıcını, oyun dünyasının konumunu ve karakterlerin durduğu noktayı belirten ara sahnenin uzatılıp araya gereksiz karakterler sokulup aksiyonla donatılmış halinden başka bir şey değil!

    oyunu oynamayı düşünüyorsanız ya da arada kalmışsanız izlemenizi tavsiye ederim zira hayli gaza getiriyor bünyeyi... ben arada kalmışlardandım şahsen ama filmi gördükten sonra oyunu kesin oynamaya karar verdim.
    ha ama filmi o ya da bu nedenle izleyemediyseniz ve oyunu oynamayı planlıyorsanız da eksik kalacacağınızı düşünmeyin, içinizi ferah tutun zira 'muhtemelen' oyunun başındaki 3-5 dakikalık bir cut scene ile bu filmde anlatılan her şey özet geçilecektir hatta bu filmden kırpılmış sahnelerle yapılacaktır o cut scene... aksi hali düşünemiyorum bile tamamen saçmalık olur çünkü.

    peki, son olarak "oyunla alakam yok gidip izleyeyim mi?" diyenlere; fena olmayan futüristik orta çağ benzeri fantezi bir dünyada yine fena olmayan afili aksiyon sahneleri görmek hoşunuza gidecekse ve 2 saatlik boş vaktiniz varsa gidip izleyin... yok, ben derin bir bilim kurgu-fantezi filmi arıyorum, sağlam senaryo, özgün karakterler istiyorum diyorsanız uzak durun.

    ----kişisel serzeniş-----
    ya soktuğumun sinema işletmecileri, her animasyon filmin hedef kitlesinin neden çocuklar olduğunu düşünüyorsunuz ve şu siktiğimin filmlerini niye illa türkçe getiriyorsunuz anlamıyorum! koskoca 2,5 milyonluk bursa'da onlarca sinemadan sadece bir(1) evet sadece 'bir' tanesinde altyazılı kopya oynatıldı ve o da bizim tam sinemaya gittiğimiz gün -daha 1 hafta durmadan- vizyondan kaldırıldı! lanet ede ede türkçe dublajlı izledik ve ne var biliyor musunuz; dublajınız bok gibi! bütün aksiyon sahnelerinde arkada çalan müziğin orantısız yüksek oluşu nedeniyle konuşmaların hiçbirini duyamadım... yapacağınız işe sokayım, daha da tek seçeneğim türkçe dublaj olsa dahi bir filmi dublajla izlemem! iş modelinize sokayım, saygılar.
  • sanırım oyunlarını oynamadığımdan dolayı ilk yarısında kafamı karıştıran film. filmin başında izleyiciye hikayeyi anlatmaya çalışmışlar fakat hızlı geçtiğinden hangi karakterin kim olduğunu anlamanız zaman alıyor. neyse ki film arasında internetten birkaç karaktere baktım ve konuyu daha iyi anladım. animasyonlar çok iyiydi fakat beni yeterince gaza getirebilen bir aksiyon sahnesi olmadı. yine de boş bir zamanda izlenebilir.
  • fantastik dünyalara hakim olmayıp sadece sinema evrenine hakim iseniz filmi orta seviye bulmanız çok normal. lakin fantastik dünyalarla haşır neşir iseniz filmi dakikasında anlarsınız. anlamamak için gerizekalı olmak gerek. warcraft için de aynı boktan eleştiriyi yapıyordunuz. fantastik evrenlere hakimiyet sağlamadan filme çamur atmayın.

    filmi sıcağı sıcağına izleyen biri olarak beğendiğimi söyleyebilirim. oyunlarını hiç oynamayıp kim nedir necidir hiç bilmediğim halde taşları çok kolay oturttum. beğenmediğim noktası fantastik ögelerin -büyü dışında- ön planda olmaması. film daha çok aksiyon içeriyordu. fakat hikayeyi çok güzel yansıttığına eminim. warcraft filminden daha çok beğendim, kurgusu warcraft filminden daha iyiydi.

    not verecek olursam 8.5/10 verirdim. devam filmini sabırsızlıkla bekliyorum.
  • --- spoiler ---

    şerefsizler. crowe'dan ne istediniz? taş gibi hatundu. ayrıca ufak bir mutluluğu çok mu gördünüz ona? yetim olarak büyümüş, köyünden kaçmış biriydi o.

    --- spoiler ---
  • tam anlamıyla başyapıt. görsel olarak, tempo olarak, konu olarak herşeyiyle kusursuz denecek kadar iyi. oyun için iyi bir tanıtım olmuş.
  • final fantasy serisine aşina olanların keyifle izleyebileceği animasyondur.

    özellikle final fantasy xiii, final fantasy xiii-2, final fantasy type-0, lightning returns final fantasy xiii ve final fantasy xv gibi fabula nova crystallis serisine ait bir oyunu daha önce oynadıysanız, final fantasy xvöncesi bu animasyonu izleyerek oyundan daha da keyif alabilirsiniz.

    --- spoiler ---

    lucis kralı regis lucis caelum'un, sean bean tarafından seslendirildiğini farkettiğim anda krala ne olacağını anladığımız animasyondur.

    --- spoiler ---
  • öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu filmi izlemeniz için herhangi bir final fantasy oyunu oynamış olmak gerekmiyor. özellikle de final fantasy 15 oynamaya gerek yok. çünkü zaten oyunun öncesini anlatan hikayesini başlatan bir film. kurgu itibariyle türe alışkın olmayanlara fazlasıyla karışık gelebiliyor başlarda. ancak bu karışıklığın sebebi çok fazla final fantasy dünyasına has isimlerle dolu olmasından kaynaklanıyor. hikayenin origini gayet açık bir dille anlatılsada kimin ismi kime ait hangi imparatorluk kimle savaşıyor derken anca filmin yarısında taşlar yerine oturuyor. aslında son derece başarılı olan senaryo belki de bu sebebten ötürü baltalanıyor. eğer bu konuda zorluk çekmesseniz film sizin için harika bir deneyim olucaktır. muhteşem bir animasyon ve üzerine harika seslendirmelerle birliklte akıllara kazınacak sahnelerle birleşince tadından yenmiyor velhasıl kelam. aaron paul'a karşı olan antipatim resmen bu filmle yok oldu gitti. başrolde nyx ulric karakterine can vermiş ve son derece başarılı bir iş çıkarmış. aynı zaman da sean bean ve diğer tüm seslendirme sanatçıları da büyük keyif veriyor. final fantasy hayranı olarak benim için harika bir filmdi. bikaç büyük final fantasy oyunuyla karşılaştırınca gayet güzel bir konuya da sahip. yani beklenen büyük geri dönüş gerçekleşebilir. kendi adıma 9/10 final fantasy dünyasına yabancı kişiler için 7,5/10
hesabın var mı? giriş yap