• üst edit: bana kiralık ilan gönderenlere çok teşekkür ederim. araştırmaları son 2 haftadır sürdürüyorum. görmediğim pek ilan kalmadı diyebilirim. ancak değerli zamanını ayıran sizler benim canımın ciğerisiniz. hep böyle güzel kalın!

    herkese merhaba,

    iş değişikliği sebebiyle ümraniye'de ev arayışım bulunuyor. 1+1 ve 2+1 olarak ev bakıyorum ancak ne yazık ki uygun bir fiyatta kiralık ev bulamıyorum.

    ev fiyatları;
    dökük olarak 2500 tl'den başlıyor.
    normal olarak 3500 tl'den başlıyor.
    iyi olarak 4500 tl'den başlıyor.

    bu fiyatlara ek olarak, faturalar + yemek + aidat + eşya taksiti, ödemeleri eklenince 5 bin liraya yaklaşıyor hatta fazlasıyla geçiyor. bir insanın tek başına berbat standartlarda bir eve çıkması imkansız gibi duruyor. bu şartlarda eve çıkan birisinin üsküdar'a gideyim de kız kulesine karşı şöyle bakıp döneyim demesi için 40 kere düşünmesi, hesap kitap yapması gerekiyor.

    7000, 10000, 15000 hatta 40000 tl'ye kiralık yerler mevcut buralarda kimler kalıyor.
    250 tl indirim talep ettiğim pazarlıklar oluyor. evlerini boş tutuyorlar yine de 250 tl altına düşmüyorlar. böyle bir şey olabilir mi ya, ev sahipleri veya emlakçılar bu durumu gerçekten düşünmüyor mu?
    işin en garip tarafı bu evler sürekli tutuluyor. eskaza bir ilan yakalasam 2500 tl altında ya kaporası verilmiş ya da ilanı kaldırmayı unutmuşlar.

    arkadaşlar bir insanın normal bir evde yaşaması neden bu kadar zor. son bir ayda 1500 tl olarak açılmış ilanlar yılbaşından sonra 3500 tl olarak güncelleniyor.

    edit: mesaj atan arkadaş, bu şehirde öğrenciler yaşıyor onları da düşünsene. zor bela ailesi okuması için devlet üniversitesine gönderiyor. yurtlarda yer bulamıyorlar. hadi biz çalışıyoruz ucu ucuna yettik. onlar ne yapacaklar!

    edit2: allah aşkına paylaşımlı odalarda nasıl kalacaksın burası türkiye. nasıl güveneceksin, kime güveneceksin?

    edit3: bazı arkadaşlar, elinizi vicdanınıza koyun gerçekten. eğer yoksa bile bir zamanlar nasıldı diye hatırlamaya çalışın. burada bahsettiğimiz konu, sadece dijital bir kırıntı değil. mevzu bahis insanların gerçekten sokakta kalması. üniversite hayaliyle, yeni evli mutlu bir yuva hayaliyle, güzel bir çocuk yetiştirmek hayaliyle, kendi özgürlüğünü tatmak hayaliyle yaşayan insanlar için bu hayallerinin yok olması demek.
    lütfen ama lütfen entry girerken bu noktaya dikkat edin.

    edit4: bir arkadaş mesaj kutuma şu garip şeyi iletmiş. "1+1 bakiyorum yazmissin 1 bak o zaman. tek oda mutfak."
    allah razı olsun parkta yat dememiş :(

    edit5: çeşitli arkadaşlar avrupa yakasına (beylikdüzü, bahçelievler) yerleşmemi öneriyorlar.
    iş ümraniye'de taş mı yiyelim?

    edit6: arkadaşlar bir mal o fiyattan piyasaya sunulmus olsa bile takas gerçekleşmediği sürece onun gerçek değeri olmaz.
    bu işin kontrolü basit, bir şekilde o muhitte son 10 tutulan evlerin özellikleri ve fiyatlarını vereceksin. araya bir makas belirleyip ev sahibinin ilan sınırını çizmek gerekiyor.
    madem serbest piyasa bir dökün bakalım verileri, arz - talep diyip kaçmak kolay.
  • kardeşim işini gelirini bilmiyorum ama bu devirde bir evin yoksa allah yardımcın olsun. hakikaten insanlar o kiraları nasıl verebiliyor aklım almıyor. şu hayatta yaptığım en iyi şey zamanında bir ev alabilmiş olmak. düşünsenize hayatta yaptığım en iyi şeyin dört duvar ev alabilmek olduğunu söylüyorum. bu içinde bulunduğumuz rezillik ve utanç bize yetiyor zaten.
  • o kadar doğru ki... günlerdir ankara'da ev bakıyoruz 1+1 doğru düzgün bir ev 3bin küsur. ulan şaka mısınız? millet atandığına sevinemiyor hayat şartları daha da zorlaşacak diye.
    edit: ankaralı birçok kişiden mesaj aldım. bu sebeple biraz detay vereceğim. balgat'ta eşyalı evlere baktık ve fiyatlar 2binin üzerindeydi. faturaları dahil olan evler ise 3 küsur. o civarda daha uyguna ev bilenleriniz yeşillendirirse çok sevinirim. özel olarak atanılan kurum bilgisini paylaşıp güzergahlar hakkında da birtakım şeyler sormak isterim. teşekkürler.
  • 2022 türkiyesinde bekar insanları üniversite yıllarındaki gibi ev arkadaşlıkları yapmaya iten durum.

    millet 3+1 evin 2 odasını kiraya verip anca üniversitedeymiş gibi yaşamaya başlıyor.

    hala daha ekonomi iyi diyen varsa abv.
  • şişli civarı artık işin boku çıktı. köpek kulubesine 4-5 bin tl çekmeye başladılar. hem kiracı hem ev sahibi olarak söylüyorum, devletin bu işe el atması lazım artık. allah herkesin yardımcısı olsun.
  • sürdürülebilir bir durum değildir ama gerçektir. "emlak balonu" başlığı altında "kredi çekip on yılımı ipotek edemem" zihniyetine karşı uyarmaya çalışmıştık. bu saatten sonra bir önerim yok.
  • bunlar daha iyi zamanlar bakalım kaç sene sonra paradan sıfır atılacak
  • ben de ev arıyorum, hatta kiralık evi olan varsa buraya da yazayım,

    maltepe kartal pendik tuzla'da, e5'e yakın 1+1, 2. kat veya üstü, içi düzgün ve kaliteli en az 60 m2 daire arıyorum. binanın hemen önünde başka bir bina olmaması gerekli, önü biraz açık olmalı.

    varsa daireniz yeşillendirin, bütçem dar değil. gerçekten iyi bir daireniz varsa 5 bin e kadar çıkarım.
  • serbest piyasada fiyatlar arz ve talebin o anki durumuna göre oluşur. sen de pozisyonunu ona göre alırsın. durum buysa ya başka şeylerden feragat ederek bu kirayı ödersin ya ev arkadaşı bulursun ya da başka şehre taşınırsın. kiralar gerçekten mantıksız yüksekse kirayı ödeyemeyen iş gücü anadolu'ya taşınır, eleman bulamayan firmalar ya bunların peşinden gider ya daha fazla maaş ödemek durumunda kalır. sonuç olarak oyna devam.
  • 2020 ağustos ayına göre yaklaşık 4 katına çıkan kiraların durumu.

    sanırım burada ilber ortaylı'ya kulak vermek lazım. istanbul'da ev fiyatları ve kiralar ev kıtlığından yükseliyor diyor üstat. yurt dışına çıkan/kaçan ve eli yüzü düzgün iş yapan herkes türkiye'den yaşamayacağı bir ev alıyor. biraz parası olan her arap türkiye'den vatandaşlık için ev alıyor. yurt dışındaki türkler artık buraya dönmezler, araplarsa senede birkaç defa geliyorlar. türkler yine kiraya veriyor evlerini ama araplar vermiyor da. istanbul'da artık boş evin kalmadığı durumda yurt dışında yaşayan insanlara ev satmak ne kadar doğru?
hesabın var mı? giriş yap