• sıva(z)lamak.
  • çeşitlidir.

    bir çeşidi:

    alırsın, yapıştırırsın. kurusun dersin. kenara koyarsın. kullanmak gerekir. kullanamam dersin. kuruyor. anlamaz insanlar. yine kırılır. yine alırsın yapıştırırsın. kurusun biraz dersin. bir araba geçer. su foşlatır. ıslanır. dağılır. yine alırsın. en yeni çıkan japon icadı yapışkanı boca edersin. korsun kenara kalbi. kurusun dersin. biri gelir. ben burdan gidecem der. ya kenardan geç dersin. ben nerden istersem ordan yürüyeceğim der. ya bir milimcik kenardan gitsen dersin. bir milimcik. burdan geçme. küçücük bir şey istersin. ama o üstünden geçer. sen de bırakırsın. bırakırsın dağınık kalsın.

    yaşamak için bütün bir kalbe gerek yok. damarları tıkalı olmasın, kriz filan geçirmeyelim. odur.
  • dvd ye bir aşk filmi koyup büyük boy lays ve kola eşliğinde izlemek.
    koca bir pastayı tek başına bitirmek
    alışverişe gidip saatlerce kıyafet denemek ama hiç bir şey almamak` :tezgahtar kızı deli etmek`
    en yakın arkadaşın omzunda ağlamak
    internet başında anlamsız saatler geçirmek
    halı sahada maç yapmak
    evi temizlemek
    kendini ilime irfana vermek saatlerce hiç durmadan kitap okumak ders çalışmak
    kendini alkolde boğmak
    bir sike benzemeyen şiir yazmak
    ortamlara akmak
    hemen yeni bir sevgili bulmak
    gecenin köründe içkili bir halde arkadaşları arayıp ağlamak
    herkesi rahatsız edip bundan haz almak
    antidepresan almak
    kuaföre tonla para harcamak
    kişisel gelişim kitapları okuyup gaza gelmek
  • kırılan kalbe, o an patlama yapmış isimlerden parçalar yollamak.
  • (bkz: duck tape)
  • öncelikle sinir, üzüntü, kırgınlık vb negatif duygulardan kurtulmak gerekir. bunun için de koşullar elverişliyse ve istiyorsanız, kalbi kıran şahsiyete çemkirme, ağlama gibi ifade yöntemlerini deneyebilirsiniz. insan sevdiğine çok çemkirir, açıklamalar yapmak, sorular sormak, bağırmak, çağırmak, patlamak ister ya zaten, tamam işte onları yapın. (bu durumda sevmediğiniz, sallamadığınız, değer vermediğiniz adam kalbinizi kıramayacağından onları kulvar dışı bırakmış oluyoruz.) ama koşullar elverişli değilse ya da yapmak istemiyorsanız, o zaman duvarlara, dağlara, taşlara bağırın, kendi kendinize çemkirin, çift kaleli sahada tek başınıza maç yapın, her gol attığınızda bir yandan da gol yediğiniz için üzülün, sonra buralara, başka yerlere yazın, defterlere çizin, şarkı besteleyin, sokakta kaldırımlara tekme atın, ve bunun gibi şeyler işte. zaman herşeyin gamsız ilacı olarak bilindiğinden, kalp kırgınlığınızdan bir süre sonra eser kalmayacaktır. insanlar gelir geçer, sular akar gider sayın seyirciler. ve işte böylece bir duygu hezeyanı programımızın daha sonuna geldik. haftaya yine aynı saatte buluşmak ümidiyle diyoruz. esen kalın.
  • başka bir kalbi kırmak kesinlike bu yöntemlerden biri değildir. neden? çünkü; hani ufacık bir kar topu büyür, büyür, büyür.. sonra çığ olur... neyse, tamam pek bi alakası yok konu ile ama bu tanım çok güzel..
hesabın var mı? giriş yap