• maçlarda çok geçiyor bu laf. ''işte maçın kırılma anı''. robben o golü ataydı, hayat bayram olaydı gibi. benim aklıma ise babam gelir ne zaman duysam bu lafı. pazar sabahları olurdu genelde bu kırılma anları. ekmek, gazete onun gibi bi şey isterdi annem. küçüktüm, gitmek istemezdim bakkala. uzaktı da biraz bakkal, mızmızlanırdım. annem hadi oğlum falan dedikçe öfler pöflerdim.

    birden o kırılma anı gelirdi sonra. babamın hızla uzandığı yerden kalkışına şahit olurdum. günün kırılma anı oydu işte, geri dönüş yoktu o hareketten sonra. 'ben giderim'' derken bir yandan sinirle giyinirdi babam. yalvarmak falan durdurmazdı artık babamı. çıkardı evden. artık hiç sevmeyecek beni diye düşünür ağlamaklı olurdum. ben de giyinip peşine düşerdim. belki o mesafeyi yürürsem onunla beraber, affeder beni diye.

    affederdi. dönüşte poşeti ben taşır, kolum kopacak gibi de olsa vermezdim babama.
  • trt 1'de yayınlanan stadyum programında her maç için kilit dakikalardaki pozisyonları kırılma anı olarak ele alıyorlar, "o pozisyonda gol olsa maç kopardı" gibisinden. asıl kırıldığımız an ise, erdoğan arıkan'ın ömer üründül'e; "ömer abi, maçın kırılma anı hangi pozisyon" diye sorup ömer abi'nin genelde bilemediği andır.

    (bkz: ibrahim kırkayak)
  • litaretüre indianapolis'teki 2002 dünya basketbol şampiyonasıyla birlikte girmiştir. hatta emin olmamakla beraber hidayet sokmuştur da diyebiliriz.

    o zaman şampiyona amerika'da olduğundan mıdır nedir favori takımlar turnuvaya takım taklavat tam kadro teşrif etmişlerdir şöööyle bir endamımı görsünler konu komşu deyü(burdakine gelmedi ipneler). hatta bunların bazıları; "arjantin-yugoslavya-biraz da ispanya" o zamanın light amerika-rüya takımını yenicez diye acayip bir hırs, motivasyonla da gelmişlerdi. işte bu gaza gelmiş takımlara (bunların ikisiyle oynadık bilin bakalım hangileri) bizim saçları civciv sarısı çocuklar çarpıldıkça (o zaman bizimkilerin de motivasyonu saçları sarıya boyamaktı, ibrahim dışında); murat kosova bizim oyunculara mikrofonu tutar, bizim ender, hidayet felan da ehmmm maçlarda kırılma anlarımız oluyoo şöyle böyle diye sallarlardı. iyi bahaneydi aslında.

    neyse, şimdi ben de hangi mevzuda sıçsam, ee aslında iyi gidiyordu da şöyle bir kırılma anı yaşadım vs. ayaklarına yatıyorum, politikacı hesabı.

    ayrıyetten: lan herifler otuz sayı fark atmış; neyin kırılma anından bahsediyosun arkadaşım?
  • mesafe katettiğimiz yolun başlangıcındaki an
  • katılan konukların para verdiğini bile düşünmeye başladım.
    sürekli bir yere yamanmaya çalışan adamlar konuk oluyor, "pişmanlığım şuydu, şimdi hayalim şu takım" şeklinde benzer açıklamalar veriyor.
    tanım: genelde işin sonunu doğru getiremeyip bir çuval inciri berbat etmiş adamları konuk ederek yeniden podyuma çıkarmaya çalışan ntv programı.
  • okan buruk'un konuk olması ironik olmuş.
  • bok var gibi dizlerimin üzerinde bir noktaya uzanmaya çalıştığım an

    çıttt... gitti güzelim plak
  • emek ege'nin bir suredir ntv'de yaptigi super keyifli futbol-romantizmi temali program serisi.
  • youtube üzerinden peşpeşe izlenebilen, akıcı ve keyifli program.

    konuklarla sohbetler yüzeysel değil. duygular, düşünceler, yaşanmışlıklar konuşuluyor. emek ege görüldüğü kadarıyla geyik de yapmıyor, doğrudan herkesin aklında olan şeyleri sorabiliyor. elbette bazı kırmızı çizgiler var her konuk için, hissediliyor. ama hislerini, içindekileri açık bir şekilde paylaşan her konuk ile programın keyfi daha da artıyor.

    bu arada sadece diyaloglara odaklanmamak lazım, güzel de bir arşiv taraması yapılmış oluyor konuklardan önce, daha önce görmediğimiz görüntüler veya unutulmuş röportajlar ortaya konuluyor.

    güzel program, sürer umarım.
hesabın var mı? giriş yap