• insanin uzulecek hicbir seyi olmadigi zamanlarda bile dinlemesi halinde damarlarini yoklayacagi sarkilar arasindadir.

    kirilsin ellerim, neye yariyor?
    gencligim gidiyor, tutamiyorum
    tanrim bana vermis yorgun ayaklar
    bahtimin pesinde kosamiyorum,
    ne zaman bitecek tanrim bu azap
    yarini olmayan gunlere kaldim
    dunyami ben yiktim kendi elimle
    askima bir yuva kuramiyorum
    simdi ne dertliyim ne de bahtiyar
    yasim genc kalsa da gonlum ihtiyar
    bir ask icin ben bak diyar diyar
    ecelin pesinden kosar giderim
    ne zaman bitecek tanrim bu azap
    yarini olmayan gunlere kaldim
    dunyami ben yiktim kendi elimle
    askima bir yuva kuramiyorum

    ***
  • gufte:ali tekinture
    beste:gulden karabocek
    vurucu bir sarki oldugu icin dozu artirmamakta fayda vardir*.
  • gülden karaböcek'in en sevdiğim şarkılarından biri. sözleri, bestesi, her şeyi süper. özellikle, "ne zaman bitecek tanrım bu azap/yarını olmayan günlere kaldım/dünyamı ben yıktım kendi elimle/aşkıma bir yuva kuramıyorum" kısmına hastayım...

    not: bağımlılık yapıyor.
  • "alkol yerine ne kullanmalıyım?" diyen varsa buyursun bu şarkıyı denesin. ben muazzez ersoy'dan dinliyorum, her dinlemede bir duble susuz rakı içmiş gibi oluyorum*, size nasıl bir etki yapar bilemem.

    link isteyenlere gelsin: http://www.youtube.com/…h1ijz6ntw5c&feature=related
  • kendisi rakiyla beraber iyi bir ikili kanimca.
  • şevval sam da yorumlamış. fena değil.
  • ağırdır bak. ilk kez dinliyorsanız ve kakara kukaracı, her boka espri yapan malbeyinli insan müsveddelerinden değilseniz acayip koyar. hiiiiiç derdinizin olmaması ya da dertten geberiyor olmanızın hiçbir önemi yoktur. ilk dinleyişte dert sahibi olursunuz zaten.. çok küçücükken ailemin rakı sofralarından birinde dolandıydı dilime de, günlerce söyleyip gezmem neticesinde, en sonunda dayanamayan anneanneciğim "ne anlıyorsa şuna bak rakı versek içecek neredeyse, sen neye içleniyorsun bu şarkıyı söylüyorsun bakayım" diye çıkıştıydı. hani yani, sonradan "lan ne yaptın, ne neşeli insandım siktin attın" demeyesiniz.

    "dünyamı ben yıktım kendi elimle, aşkıma bir yuva kuramıyorum.." dizesi var bir de bu şarkıda, ayrı ayrı irdelemek isterim. ama halim yok. bitmiş vaziyetteyim. derdim merdim cidden yok ha, yanlış anlaşılmasın. totalde 32462736 kere kırılsın ellerim dinleyip bir miktar rakı tükettim sadece, hepsi bu. sonra geldi aileden göçmüş, şimdilerde yukarıdan bize şerefe yapmakta olduklarını tahmin ettiğim, o bahsettiğim rakı sofrasının eski sakini ölülerim; gitti bir kaç yudum daha rakı.. yakmadı ama hiç, şerbet şerbet böyle.. hava da bunaltmıyor, ne güzel.

    yani diyeceğim o ki, dinleyin tabii isterseniz yine siz. ama yapmamanızda da büyük fayda var. ha, bir de illa dinleyecekseniz gülden karaböcek, şevval sam yorumları çok güzel. bir ara da muazzez ersoy söylemişti sanırım, onu pek tavsiye etmiyorum. sevmiyorum abi, çok boğuk o ablanın sesi. 2 kat dert sahibi eder boş yere, lüzum yok.

    "kırılsın ellerim, neye yarıyor?
    gençliğim gidiyor tutamıyorum.." diye de çok sormayın kendinize. hayır ben sordum bolca, dinledikçe sordum; "gidip homlıs mı olsam?" raddesindeyim şu dakika.

    2 ay fiks dinlemenin sonunda kesin siroz olur ölür insan diyor, bir entirimi daha burada noktalayarak hayırlı sabahlar diliyorum güzel kardeşim. selametle.
  • sevval sam albümünde müziği vedat yıldırımbora'ya ait gösterilmekte olan arabesk klasiği.
  • şevval sam da hoş söylemiş
hesabın var mı? giriş yap