• (bkz: topatan)
  • reçeli yapılır bunun, altın sarısı, enfes, anneanne reçellerinin en güzeli.... ağzım sulandı bak şimdi, ananeeeee
  • soydaşlarına göre piyasaya daha geç çıkan bir kavun türü.

    diğerleri tezgahlardan kalktığında da bu kavun bir süre daha satılmaya devam eder. yanlış biliyorsam lütfen uyarın.
    yöresel bir durum olabilir ama buralarda böyle.

    tadı diğerlerinden bariz derecede üstündür. kaliteli bir ezine peyniri ile birlikte yenildiğinde aklını alamayacağı insan evladı yoktur. (varsa tenzih ederim)

    rakı ile çok iyi gitmez yalnız.
  • dayanıklı bi kavundur. bu aylarda tadı güzel olanlarını bulur da kışa kadar saklarsanız kışın ortasında keser keyifle tüketirsiniz.
    rakıyla diğer kavun türlerine oranla pek uyumlu olamaz. daha bol lifi vardır, peynirle ve domatesle beraber doyurucu etkiye sahiptir.
  • manisanın kırkağaç kasabasından geçerken yol kenarlarındaki kavuncularda satılan kavundur. ancak yolcu iken bunlardan almak konusunda dikkatli olmak gerektir zira size tattırdıkları kavunlar verdiklerinden çok farklıdır.

    manisa'dan istanbula giderken bunlardan birinin yanında durduk. tadına baktık, gayet güzel. 5 arkadaş buradan 8-10 tane büyük kavun aldık. istanbula geldik, ilkini kestik, ne tad var ne koku. denk gelmiştir dedik, ikincisine baktık o da aynı. 3-4 derken, kavunların hepsi birbirinden tadsızdı.

    yoldan birşey alınmaz diye bir laf var, sanırım dikkate almalı.
  • istanbul ve ankara halkının pek itibar etmedigi kavun cinsidir. sarı ankara kavununun derli toplu steril görüntüsüne kanarak genelde insanlar o sarı kabuklu ankara kavunu tabir ettigimiz kavunları tüketirler. kırkagac'ın tadı tamamen farklıdır diyebilirim. insanın icini baymayan ve kendine dogru ceken guzel kokusu ve tadı hicbirseye degisilmez kırkagac kavununun.
  • (bkz: kandırmaca)
  • kavun karpuz aleminin yüz karası. dışı sert, içi sert, şekeri çok az. allah belasını versin!
  • yaklaşık iki yıl boyunca denizli-istanbul arasında çalışırken adeta hastası olduğumuz ve her gidiş gelişlerde yakın akrabaya kavun taşıdığımız bir cinstir. yiyen abonesi olur o kadar söyleyeyim. eylül ayının sonlarına doğru çıkmaya başlar. ilk çıktığında fiyatı normaldir. kışın ocak şubat, mart ve nisan a kadar yenir, bozulmaz, yeter ki hava alan bir yerde kalsın. kışın tabii fiyatı acayip zamlanır, kilosu 15-20ye çıktığı dönemler olur. manisa dolaylarından geçerseniz, kavuncu olcay tavsiyemdir. sadece kavun değil, tüm mutfağınızı dizebilirsiniz.

    bu arada olcay abi sitesini de yapmaya başlamış: olcay'ın yeri
  • (bkz: kırıkhan kavunu)
    (bkz: 0n dilim kavun) dururken asla para vermeyeceğim rezil ötesi meyve. içinden bir tane tatlı kavun bulmak için en az 20 tanesini çöpe atman gerekir. kim meşhur ettiyse iyi halt etmiş.
hesabın var mı? giriş yap