• ankaranin zengin semti gaziosmanpasanin hemen arksinda gecekondu mahallesidir. zamanla gaziosmanpasa tarafindan difuze edilmektedir. tabii buradaki gecekondu sahipleride, zamaninda zaptedilmis devlet arazisi uzerine yapilmis gecekondulari kat karsiligi vermek suretiyle, koseyi donmuslerdir.
  • arkadaşımın oturduğu bir semt, kızılaydan mola vermeden 1 saate gidebiliyoruz.
    (bkz: ankara'nın dibi)
  • ebesinde tabirini kullanmanın çok yerinde olacağı muhit imiş burası..

    yanlışlıkla da olsa

    (bkz: ben bugün bunu gördüm)
  • gecekondu.lüks apartman=478329702 katlı gökdelenin camından donlar sarkması
  • ankara'nın çankaya ilçesinin mahallelerinden biridir

    mahalle muhtarlığı telefon numarası : 312 4371877

    (bkz: sokak sokak çankaya)
  • cevreyoluna bakan evlerden mamak coplugunun secildigi, eskiden birkac konak varken adinin kirkkonaklar diye artislik icabi cogaltilarak konuldugu ankara'nin semtidir...
  • ankara'nin kusbakısı super ıyı gorundugu semt...
  • birlik ve gaziosmanpaşa gibi 2 lüks mahallenin arasında kalınca, gecekonduların yerini süper lüks daireler almıştır, vadi manzaralı daireler 250 milyardan başlamaktadır. kızılay'dan 114 ve 115 numaralı otobüslere binilerek en fazla 30dk.'da ulaşılabilecek mahalledir.
  • 27 kasım 2011 ales vesilesiyle görmüş oldum ki; bağımsızlığını ilan etse kimsenin haberinin olmayacağı bir uç beyliğidir. ayrıca "ankara'nın dikmeni..." diyerek dikmen'e ulaşımın zorluğunu abartan birtakım eziklere kapak olmuş yerleşim yeridir.*
  • mamak'da yapilan nata vega, ikea, insaatlar ve oran'a arabayla maksimum 10dk mesafesi, cevre yolun 5dk mesafesi ile aslinda ankara'nin degeri artan semtlerden biri. ev fiyatlari tabi tum diger semtler gibi balon seklinde artiyor. kislari yollari kapali olur, araba surmesi zor olur. ulasimi dolmusla 20dk'dir ulus'a, kizilay'a. cankaya koskune, gop'a, esat'a cok yakindir bu anlamda. sadece bu semtlerle arasinda devasa bir vadi oldugundan yuruyerek gitmesi zordur. araba olmadan yuruyerek gidebileceginiz yerler yok, bu yuzden kendi capinda kale gibi bir seydi. gercekten harita'dan bakilinca bir tepe uzerine kuruldugunu gorursunuz. kirkkonaklar ismi de digerlerinin aksine 40 tane konaktan gelmiyor, 40 odali bir konagin bu muhitte olmasindan kaynaklaniyor. sessiz, sakindir (surucu kursu test surusleri burada yapilirdi bir aralar). halki da kendi arasinda yasar, herkes bir birini bilir. tek sikintisi eskisehir yolu ve konya yoluna olan uzakligi. yani odtu, armada, hacettepe,vs.. gibi taraflara gitmek bildginiz iskence haline geldi (artan trafik icin). uzun vade'de buraya metro gelmesi de bir hayal urunu oldugundan, uzun vadeli planlar yapmak da pek mantikli degil.
hesabın var mı? giriş yap