• resmiyette vardır fakat henüz öğrenci almaya başlamamıştır.

    ilk öğrencilerini en iyi ihtimalle 2018 eylül ayında alacaktır.

    2020 yılında edit: fakültede okuyan, okumuş öğrencilere fakülte ve şehir hakkında soru sormak için: https://mobile.twitter.com/…tus/1277944899673952256

    akademik kadrosu: http://hukuk.klu.edu.tr/…/379-akademik-personel.klu

    açılalı henüz 2 yıl olan fakültenin kadrosunda bir profesör, iki doçent, 6 dr. öğr. üyesi ve bir öğretim görevlisi vardır.

    derslere öğretim üyelerinin kendisi girmektedir. ögretim üyelerinin ağırlıklı çoğunluğu istanbul ve ankara hukuk mezunudur. ve yine ağırlıklı çoğunluğu lisans üstü eğitimini yurt dışında tamamlamıştır, ki bunların arasında oxford* da var.
  • geçen hafta yapılan araştırma görevlisi alımı sınavını kazananlar lisans üstü eğitimlerini (master+doktora) galatasaray üniversitesi'nde tamamlayacaklardır.

    wikipedia
  • yök tarafindan bu sene 100 ögrencilik kontenjan acilmasina izin verilmistir.
  • (bkz: memlekette hukuk okumayanın sikilmesi)

    hukuk okumayanı skiyolar mı ya bu ülkede. bu ne kalabalık?
  • mezunları gardiyan ya da mübaşir olmuyor, kesin bilgi. iki yıldır bir entry girsin diye bekledim ama yok kardeşim, buraları kimse değerli ve gerekli bilgilerle doldurmuyor. ilk öğrencisi ve umalım ki ilk mezunu olacağım, bilgi edinmek isteyen her zaman yeşillendirebilir. önceki entrylere bakarak da hiç moralinizi bozmayın. bu hukuk fakültesi mezunları da diğer hukuk mezunu öğrencilerle aynı diplomayı kendine katıyor :)
  • ilk mezunlarını -ben dahil- bu sene veren, içinde 4 senedir bulunduğum fakülte.

    imkan olarak bazı eksiklerini yeni yeni kapatmış olsa da (bkz: yeni fakülte binası) içindeki akademik kadro çok ilgili ve özenli.

    kluhf ankara gezisi
  • 2023 yılı yks tercih sonuçlarına göre taban sıralaması en hızlı yükselen fakülte olmuştur. bir fakülte tercih ederken ilerleyen yıllardaki konumunu da düşünerek tercih yapmak gerekir. fakülte, yükselen bir trend içerisinde mi yoksa düşüş eğiliminde mi önemlidir.
  • orada okumuyorum ama biliyorum, hocalar genç dinamik bilgili, cv leri çok iyi, gerçekten çok hevesli ve ilgililer, egolu tiplerden değil gibiler. örneğin hocaya mail atıyorsun, konu sınav ya da dersle alakalı, hoca anında sana dönüş yapıyor, gayet güzel bir şekilde sana cevap veriyor açıklama yapıyor, olabilir böyle şeyler sıkma canını diyor, sevgiyle kal diyor, dersi değil hocayı geçemedim durumu yok gibi.
    şehir derseniz şehir küçük ama ihtiyacıniz olan her şeyi bulabiliyorsunuz, kırklareli halkı öğrencileri seviyor, tamamlanması gereken şeyler de vardır tabi, benim bildiğim üniversiteyi üniversite yapan şey eğitimi ve kampüsüdür, klunun kampüsüne el atılması lazım, kocaman arazisi var ama boş , ekin biçin ormana çevirin şenlendirin çocuklar kampuste kalsın yemek yesin cafelerinde sohbet etsinler eğlensinler.
  • yıllar önce marmara'dan mezun olduğum bölümüme ilk iki bin içerisinde yerleşmiştim. o zamanlar sayısal mezunu olduğum için ortak alan iktisat ve işletme gibi bölümler dışında eşit ağırlıklı bölüm tercih ettiğimizde puanımız kırılıyordu. ben de o zamanın trendiyle işletme bölümüne yerleşmiştim. bölümüm tamamıyla ingilizce eğitim vermekteydi. o zamanlar dr. öğretim üyesi düzeyinde birkaç hoca hariç akademisyenlerin temel misyonu dışarıda danışmanlık yapmak ve bunu öğrencilerine ballandıra ballandıra anlatmaktı. hiç kimse ama hiç kimse öğrencilerinin hayallerinden bahsetmiyordu, sormuyordu, merak etmiyordu. anadolu'nun küçük bir ilinin küçük bir ilçesinden memleketine dair halen daha devam eden problem ve sıkıntıları belki bürokrasi içerisinde çözebilecek liyakat ve kabiliyette biri olabilirsem bu benim için bütün zenginliklere değerdi. henüz mezun olmadan kazandığım ve o zamanlar türkiye'deki tek avrupa birliği enstitüsü olan yüksek lisans bölümüme (bitirememiş olsam da) girebilmek için kendisinden referans mektubu talebinde bulunduğum profesör beni yanından nazikçe kovduğunda türkiye'nin gerçekleri ile karşılaşmaya başladığımı anladım.

    ta ki yıllardır uygulayıcısı olduğum ve artık okumanın benim için elzem hale geldiği hukuk bölümünü kırklareli üniversitesinde kazanana kadar… her ne kadar derslerime sürekli devam edemesem de gerek genç arkadaşlarımdan gerek teams uygulamasından gerekse sınavlarda ve sosyal medya da takip ederek görüp anlama fırsatı bulabildiğim kadarıyla söyleyebilirim ki hem mesleki anlamda hem de insani olarak muhteşem kişilikleri barındıran bir yer burası. bilhassa istanbul, marmara, galatasaray gibi üniversitelerden mezun olarak buraya gelmiş akademisyenlerin bir taşra üniversitesinin güzide bir bölümünü benim şahsımda bu kadar değerli kılabileceğini gerçekten hiç düşünemezdim. gerçekten helal olsun. şımarık devlet ve özel üniversitelerin şımarık hocaları umarım var oluş nedenlerini sorgularlar.

    vermiş olduğum kararlardan genellikle pişman olmam ama keşke zamanında okumuş olsaydım ve birlikte çalışma imkanı bulabilseydim dediğim hukuk hocalarının bulunduğu bölümdür, bölümümdür.
hesabın var mı? giriş yap