• en son çıkan witcher kitabı.
    bunla birlikte 6’lı set da satışa konulmuş. seriyi hızlıca okuyorum 2.kitaptayım ama daha.

    (bkz: the tower of the swallow)
  • kitap okuduktan sonra tek diyebileceğim şey yarım kalmışlık hissi, yine de witcher gibi bir karakterin oyunu,kitabı ve dizisi, mutlaka oynanmalı, izlenmeli ve okunmalı.
  • bu kitabı da okuduktan sonra witcher dizisine olan umudum daha da arttı. o kadar çok malzeme var ki ellerinde umarım batırmazlar. aynı zamanda hikayenin sondan bir önceki kitabıdır. daha çok ciri'nin hayatta kalma mücadelesini konu alıyor. diğer kitaplarda da olduğu gibi kitabın isminin anlamını sonlara doğru anlıyorsunuz.

    bu kitabı henüz okumaya başlamadıysanız size tavsiyem daha iyi anlayabilmek için sapkowski'nin kitabın içinde verdiği tarihlere göre kronolojiyi doğru oturtmaya çalışın. özellikle bu kitapta tarihlere dikkat etmezseniz kronolojik olarak kafanız karışabilir.

    ne diyelim. sapkowski'den yine mükemmel bir kitap. en iyisi diyemiyorum. çünkü tüm seri mükemmel olduğu için bir karşılaştırma yapmak çok zor. okuyun efendim, okuyun...
  • az önce bitirdiğim kitap. son bölümde karakterlerin nihayet buluşmasını bekliyordum ama çok daha iyi bir sonla karşılaştım. özellikle geralt ve ciri'nin adeta bir ölüm makinesine dönüştüğü kısımlara bayılıyorum.

    andrzej sapkowski'nin romanlarında en çok hoşuma giden şey karakterlerin iyi veya kötü diye ayrılmaması. kimse saçmasapan kahramancılık yapmıyor veya mutlak bir kötülüğe karşı savaşmıyor. herkes kendi çıkarları doğrultusunda yeri geldiğinde kesip biçerek hareket ediyor. kimin doğru veya yanlış olduğuna kararı biz veriyoruz, yazar bizi aptal yerine koymuyor.
    beğendiğim başka bir nokta ise yazarın bazı olayları doğrudan söylemeyip ima etmesi.

    kitap özelinde ise kader kılıcı kitabını saymazsam -roman değil çünkü- en sevdiğim kitap bu oldu.
  • witcher serisinin 6. kitabı. önceki kitaplardan alışkın olduğumuz anlatım türü bu kitapla beraber doruğa çıkıyor. öyle ki bazı yerlerde yorduğu da oluyor. ama ne olacak ve hikaye nereye bağlanacak gibi soruları sormaya devam ediyorsunuz. sürükleyici mi? kesinlikle. hatta ilk romanlardan çok daha sürükleyici.

    --- spoiler ---

    özellikle ciri'nin göldeki gösterisini okumak çok ama çok keyifliydi. sanırım seri boyunca okumaktan en keyif aldığım kısım oldu.
    --- spoiler ---
  • seri boyunca bekledim "acaba geralt ne zaman yalnız kalacak da sadece onun başından geçenlere odaklanacağız?" diye ama yok. serinin sorunu ana karakterlerden birinin ciri denen ve tek olayı adam doğramak olan ruhsuz bir kız olması. kızın kişiliği yok resmen. zeki değil, çok az konuşuyor, sadece havalı durması için tasarlanmış bi karakter gibi. bonhart denen herifle atıştıkları kısımlarda bile bonhart'ın diyaloglarını okumaktan çok daha fazla keyif aldım. yan karakterler ciri'den çok daha detaylı bir kişiliğe sahip. her neyse...

    serinin şimdiye kadarki en epik olayları bu kitapta toplanmış. hem entrika dönüyor hem aksiyon var. ayrıca yazar bu sefer tarzını değiştirmiş. bir mekanda belli karakterler arasında geçen diyalogları okurken bir anda başka bir mekana ve karakter diyaloglarına geçiyor, filmlerdeki gibi. çok fazla karakter olduğundan ve hepsinin finalde tek bir noktaya bağlanması gerektiğinden, bu tekniği kullanmak gayet mantıklı. tabi tecrübeli bir okur değilseniz bu kafanızı karıştıracaktır ama bir süre sonra alışıyorsunuz.

    genel olarak bakıldığında güzel kitap, güzel seri. çok daha iyi bir hikaye beklemiş olsam da anlatım çok iyi. dediğim gibi benim takıldığım tek nokta ciri oldu. seri boyunca kızın karakter gelişimini çok hissedemedim. sadece önceki kitaplarda çöle düştüğü bir olay vardı, orası güzeldi. bir de kitabı çok uzatmamanızı öneririm. araya benim sınav haftam girdiği için çok uzadı, insan unutuyor.
hesabın var mı? giriş yap