• bir öğrenci arkadaşımızın hiçbir sebep gösterilmeksizin işten çıkarıldığı güzide kitabevidir. şimdi tek istedikleri işlerine geri dönebilmek çünkü bir çoğumuz gibi buna ihtiyaçları var.

    muhatabından aktarıyorum;

    ''17 haziran-1 ekim arası kırmızı kedi kitabevi ankara şubesinde çalışıyordum. 1 ekim’de haftalık iznimden döndüğüm gün arkadaşım derya keleş ve ben daha önceden hiçbir uyarı olmadan işten atıldık.

    işten atılma sebebimiz şube müdürümüzün şahsi çıkarlarıydı. "neden kovuluyoruz” diye sormamıza rağmen bize gerekçe sunulmadı. olaydan iki hafta kadar önce şube toplantısı yapıldı. herkesin meramını biz dile getirdiğimiz için işimizden olduk.

    nedenini öğrenmeden gitmeyeceğimi söyleyince, müdüre hanım toplantıda konuştuklarımızı istanbul'daki üst yetkililere aktardığını ve bizim için "o zaman kovun." dediklerini iletti. haksızlığa karşı durduğunu söyleyen bir yayınevinin bu kadar haksızlık yapması trajikomik.

    işin aslı elbette böyle değil, yönetim personelle iletişim kurmadı. bir arkadaşım vasıtasıyla patrona giden bu olay sonrasında şube müdürü bizden bir saat sonra işten ayrıldı. tabii ki bunun sonucunda iş işten geçti. biz işimizden yok yere kovulduk. geri alınmadık.

    bu olayın üstü kapatıldı. öğrenciyim, eğitimime ve yaşamıma devam etmem için çalışmaya ihtiyacım var. sizden istediğim bu haksızlığa karşı durmanız. işimizi geri istiyoruz! ''

    adaletin tam sağlanması dileğiyle.

    kaynak : https://twitter.com/…glu/status/1183123732195348482

    edit : düzeltme gün geçmiyor ki güzide ülkemde birinin hakkı yenmesin gün geçmiyor ki güzide ülkemde birinin hakkı yenmesin
  • hümanist ve sözüm ona özgürlükçü yaklaşımlar sadece müşteri potansiyeli için. yoksa kapitalist kapitalisttir.
  • tazminat konusu oldugunda bilinmesi gereken sey 1 yilini doldurmamis kisiye kidem tazminati odenmez. calisma suresi de 6 aydan az oldugu icin 14 gunluk ihbar tazminati hak kazanir. bu 14 gunluk ihbar firma isten cikartmayi 14 gun onceden kisiye teblig edip bu sure zarfinda is bulabilmesi icin mesai saatleri icinde gidip is aramasina izin verir ya da ayni gun isten cikartip 14 gunluk ucreti kisiye oder.
    sahsi fikrim ise donus davasi acmalari gerektigidir ve bu davalar hemen sonuclanir. arada gecen sgk prim gunleri ve aylik ucretleri odenir. bu sekilde bir haksizlik soz konusu ise islerine geri donebilirler.
hesabın var mı? giriş yap