• kesinlikle ic hizmetler kanunu ve askeri ceza kanununu inceleyin. kanunlari iyi bilirseniz kimse size birsey yapamaz. (bana cay getir diyen astsubaya senin ayaklarin yokmu diyebilirsiniz)
    acemi birliginde hicbirsey bilmeyin hicbirseye atlamayin. herseyden arazi olun, mintika temizligi sirasinda wc'ye felan gidin, gece kogus nobetinde felan rahatlikla uyubalirsiniz hic bir sey olmaz. (yemin toreni bitmeden hic kimse kanunen asker sayilmaz)
    mumkunse acemi birliginizin izmir poligon deniz er egitim dinlenme tesislerinde olmasina gayret edin.
    usta birliginde yapacak pek is yok zaten, ye, ic, yat, nobet tut. komutanlara nobetten kaciyor izlenimi vermemeye dikkat edin, bu durumda en iyisi seytan gibi oluyor. (dz.k.k.'da durum boyleydi)
    hastaneler cok kaliteli oldugu icin butun saglik sorunlarinizi kisa donem zarfinda cekinmeden halledebilirsiniz.
  • oncelikle boluk komutanina cok kral davranin. boluk komutani ya babacan binbasi yada terfisi bir turlu cikmamis menopozlu kari modunda yuzbasi olur. her halukarda onunla diyaloglarinizda cok dikkatli olun, askerlikte herseye kadir insan o dur. birakin komutanin kendisi ile gecinmeyi, boluk komutaninin postalariyla bile iyi gecinin, onlarinda ta*sagi 8 okkadir, ellerinde telsizle gezmelerinden anlasilir kim olduklari. unutmayinki cavus olmak yeri geldiginde askeriyede 10 kaplan gucunde olmaktir. yazici, malzemeci vs. cavuslarinin hepsi ile on numara gecinin. uzun donemlerden soyutlamayin kendinizi, onlarla iyi gecinin, mintika temizligiymis, falanmis filanmis kacmayin bunlardan. oncelikle hem yapicak isiniz yok, vakit gecer, ikincisi uzun donemlerin kani isinir, sonradan cok guzellikler yaparlar size. hemsehrilerinizi bulun tespit edin, hizipcilik kotu birsey degildir.
  • mümkünse izin kullanmayın.belki zor gözükebilir ama sonunda kazanan siz olacaksınız.(bkz: şafak doğan güneş)
  • postalınızın tabanı için mutlaka dr.scholl's marka tabanlık alın.ya da nike air ayakkabılarınızın tabanını yanınıza alın.
  • ameliyat olurum hava değişimi alırım gibi düşüncelere kapılmayın. ameliyat yapmazlar, yapsalar da hava değişimi vermezler. oranız buranız kesik içinde ortalarda dolanırsınız.
  • kısa dönem askerlik tsk'nın okumuş türk gençlerine en büyük armağanıdır.

    bu süreç içerisinde uzun dönem asker denen bir sürü insanla tanışacaksınız. bunlar yurdun dört bir yanından rastgele ve hemen hemen eşit oranda seçilmiş insanlar olacak. bu insanlarla aynı koğuşu, çamaşır makinesini, yemekhaneyi, mutfağı kileri vs paylaşacaksınız. ve 5-6 ayın sonunda göreceksiniz ki kalbinizde halk sevgisi, komün hayatı sempatisi gibi yanlış düşüncelerinizden eser kalmamış, kapitalistin, elitistin, serbest rekabetçi piyasacının önde gideni olmuşsunuz. tezkereyi alır almaz askerden önce yaşadığınız iş-arkadaş ortamına koşar adım gideceksiniz.
  • kesin karar verdiyseniz illa hasta olacaksanız askeri hastanelik olun, orda revire göre cok daha iyi muamele görürsünüz
  • * "bana cay getir diyen astsubaya senin ayaklarin yokmu" diyemezsiniz. ha getirmek istemiyorsanız (ki niye, isteyesiniz ki) ondan üst rütbeli birini bahane edin. mesela: "yüzba$ı'nın çantasını götürmem gerekiyor"
    * en önemli $ey rütbedir. aranızın iyi olduğu rütbelilerin rütbesini mutualizm ile kullanın. mesai saatleri bittiğinde (ekstra bir durum yoksa) her$ey nöbetçi subay/astsubay/ nöbetçi amir'den sorulur, bunu sakın unutmayın.
    * "en önemlisi kesinlikle bedeninizi kullanarak iş yapmayın." evet yapmayın. ya arazi olun (benden sonrası tufan mode), ya yapılacak i$in organizasyonu ile uğra$ın (better way) veya yapın kaslarınız güçlensin (pollyanna mode on)
    * nöb.onb. olana kadarki sürede, 1 ay koğu$ nöbeti, 20-25 gün de dı$ nöbet tutacaksınız. adam gibi tutun, bir daha isteseniz de tutturmazlar.
    * tertiplerinizle iyi anla$ıyorsanız izin kullanmayın. ancak bekleyen bir e$/sevgili vs. varsa, uzun dönemleri dinlemeyin kullanın izninizi. 10 gün erken dönmek için 5 ay i$kence çekmeyin. kafayı dağıtın. hatta 1-2 kere de evci çıkarsanız askerligi gotten yemek olur onun adı.
    * sorumluluk konusunu iyice dü$ünün. mutlaka üstünüze yüklenecek sabit bir sorumluluk düzeyi vardır zaten. ancak bazı konularda daha fazlasını almanın zararları olduğu gibi yararları da vardır.
    * "ameliyat olurum hava değişimi alırım gibi düşüncelere kapılmayın." kapılabilirsiniz. zira:
    askerlerimden biri kalp ameliyatı olup 2 ay hava deği$imi aldı. sonra olay oldu bu, nasıl verirler diye, tabur komutanı dellendi. ha 3 ay sonra da, yine bir kd kolunu kırdı, 45 gün aldı. bölük komutanı dellendi. ondan 2 ay sonra da bir tanesi hepatit a oldu, 45 gün aldı.. yani oluyor. ama bu beklenti ile ba$larsanız senin askerliğin bitmez.
    * adapte olmaya çalı$mak aslında en önemlisi. "ben buraya ait değilim, bunların hepsi ezik" diye dü$ünmek yerine, onlardan biri olmaya çalı$ın. kurumsal bi firmada çalı$ırken onlara uyum sağlamak için yaptığınız abuklukları dü$ünün. ne kadar çabuk uyum sağlarsanız o kadar çabuk biter. ha uyum sağlamazsanız da biter, ama acılı olur..
  • kendinizden başka insanların olduğunu ve o insanların sizi sevdiğini ve hasretle beklediğini unutmayın.... uzatmayın....
  • şu ana kadar diyebilirim ki kabızlık zamanı alaturka tuvaletlerde geçirdiğiniz zaman büyük işe yarayacaktır.
    (bkz: çömel)
    (bkz: kalk)
    (bkz: çömel)
    (bkz: limit sonsuza giderken)
hesabın var mı? giriş yap