• anlamlandıramadığım taksicidir.başlık açmadan önce aramaya inandım ve baktım.orospu çocuğu taksici vardı ancak bu taksici, aynı familyadan olsada farklı bir türdü.kısa mesafeye götürmeyen yarrak taksici vardı fakat düşününce bu taksicinin yarrak olmadığına karar verdim.zira dün yaşadığım olay beni bu başlığı açmaya itti.
    metrobüsten indim normal şartlarda otobüse binip evime gidebilirdim.fakat evimin güzergahına giden otobüsler fazlasıyla dolanarak ve trafiğe girerek gidiyordu.acelem vardı. daha önce bir kez bindiğim yerden tekrar taksiye binmeye karar verdim. tutarı biliyordum. 11 tl. 11tl bir taksici için fena değil. tamam belki her genç orospu çocuğu taksicinin hayalini süsleyen sabiha gökçen havalimanına gitmiyordum ama arka sokakta inecek kadar da yakın değildi.müşteri bekleyen bir taksiye yöneldim,kapıyı açıp gideceğim yere gider misin diye sordum.gel abi gideriz dedi.aslında bir taksiciye falanca yere gider misin diye sormak, bir dişçiye dişimi çeker misin diye sormaya benziyor.gidecek tabi pezevenk ama bu konuya girmeyeceğim zaten siz sevgili ekşiciler ziyadesiyle küfürlü öpücüklerinizi gönderdiniz bu taksicilere. neyse bindim.ve ne olduysa o an oldu. bu taksicide acayip bir afra tafra.artist artist vites atmalar,kendi kendine söylenmeler.uyuz oldum.ulan pezevenk ben hakkım olan taksiyi kullanıyorum ve sende beni gideceğim yere götürmekle yükümlüsün.seni düşünüp gider misin diye sormuşum gel abi demişsin.e bu neyin tribi? bir daha böyle densizlik yapmasın diye mi beni taksiye alıp trip yapıyosun bilmiyorum.acaba utansın yaptığından diye mi?neyse taksici kişisi, abi otobüse binseydin zaten yakın sayılır dedi.o zaman bana, taksiye binerken deseydin piç! demedim.binerken söyledim kardeşim dedim.yine vites atmalar.öyle vites atmalar ki kolu camdan dışarı taşıyor ibnenin.eve gidene kadar trafikte kavga eden çift gibi birbirimize trip attık. tam istersen bir süre kendimizi dinleyelim diyecektim ki, eve geldim. o kadar uyuz oldum ki,kendimi hülya koçyiğit gibi yatağa atıp, türkan şoray gibi yumruğumu ısırıp ağladım.
  • annenin "git, ekmek al" demesi sonucu trip yapan çocukla aynıdır.
  • özellikle de taksici sırada beklerken taksiye binilirse dozu ikiye katlanacak triptir.
  • her seferinde köprüden geçirmek isteyen taksicidir.
  • (bkz: ak taksici)
  • genç adamsın yürüsene tepkisi veren taksicidir. iğrençtir, pisliktir. bu karda buzda kışta soğukta neden yüriyeyim ağabey?
  • durakta ya da taksi sırasında "oraya götürür müsünüz beni" dediğinizde, diğer taksicilerin tepkisini çekmemek adına kabul eden, arabasına bindiğinde de trip yapmaya başlayan taksicidir.
  • (bkz: road trip)
  • anadolu yakası'nda gözlemlemediğim taksicidir.

    evim üsküdar iskeleden taksiyle 5 küsur liralık mesafede, altunizade metrobüsten ise 6 küsur lira. ikisinden de bindiğimde hiç trip atanıyla karşılaşmayınca bu herhalde avrupa yakası taksicilerine has bir şey diye düşünmeye başladım. ayrıca 3'e 5'e bakmam, 10 tl tutmadıysa gittiğim yer, ben hep 10 tl uzatır, üstü kalsın derim.
  • eskiden çıkmaz sokakta oturuyordum ve evim en sonda idi. dönülecek bir yer vardı ama oraya araç park edildiyse geri geri çıkmak zorundaydı. her evin önüne geldiğim ve o boşlukta araç gördüğüm an taksicinin trip atmasına maruz kalmışımdır. "yav sokmasaydın keşke buraya", " abi burdan şimdi geri geri ncık ncık ncık...."
hesabın var mı? giriş yap