• cektirilmis ya da cekmis oldugu sahsi fotograflarinda fotografin tab edilip baskilanmasi
    sonrasinda farkedilen taninmayan kisidir. fotografin icerigini olusturan kisi ya da grupla herhangi bir
    ilgisi olmamasina ragmen genel itibari ile ortamda o esnada bulunmus olan tesadufen kareler arasinda
    kendisine yer bulmus, esas fotograf sahiplerinin nezdinde, yanlis zamanda, yanlis yerde olan kimse ya da kimesnelerdir. yoldan gecen biri olabilecegi gibi, bir mekanda baska bir masada pinekleyen biri de olabilmektedir. yillar sonra fotografa bakildiginda "acaba kimdi kimdi?" dusuncelerine sevkedendir. bazen enteresandir, fotograflara bakan birisinin bu alakasiz insani tanimasi soz konusu bile olabilir. alakaya cay demleyen kisi, vesikalik fotografta belirmis ise arka fonda bir ayna var demektir.
  • açıkhavada fotoğraf çektirdiğinizde bu türden ki$iler sizden daha önde olabiliyor ve bu sefer siz o ki$iye göre alakasız ki$i olabiliyorsunuz. bu durumda o ki$iyi bulup, çektirdiğiniz fotoğrafı fotoğrafın asıl sahibi sıfatıyla kendisine verebilirsiniz gönül rahatlığıyla.
  • genellikle tam fotoğraf çekilirken kendini kadraja girmek zorunda hissedip önünüzden geçen kişi.
  • özellikle ünlü biriyle fotograf cektirirken arka fonda beliren ya da ünlünün diger yanında sırıtan insanlardır.
  • ayni anda farkinda olmadan be$eri munasebetlerde bulunulan ki$i.binevi alakasiz ve anlik gizli kontak.
  • cok siki dost oldugunuz birinin, gecmiste alakasız bir yerde alakasiz kisilerle ve daha o kisiyi tanimadan cektirilen bir fotografta, sanki o kareye aitmis gibi gorulmesi ve dost kisiyle senelerce karsilikli bunun konusulup, hayretlere gark olunmasi, hayatin sorgulanmasi, kadere inanilmasi olasidir.
  • bu kisilerin bos buldugu her kadraja girme konusunda ozel bir hassasiyetleri vardir.. zira sizin fotograf cekmekte oldugunuzu gorurler ama istiflerini hic bozmadan ziklerinin dogrultusunda hatta gerekirse rotayi degistirerek o ozenle ayarlanan kadraja giriverirler...
    sonucta cektiginiz fotografin adi niagara selalesi ve biyikli adam, beylerbeyi sarayi ve iki velet falan gibi biseyler olur
  • birde bilerek kadraja girenler olur,genelde tatil fotoğraflarında görülen kişilerdir..objektife el sallamaya kadar olayı abartan çeşitleri vardır.
  • doğru ayarlanamamış kadrajın azizliğidir veya kişi photobomb yapmıştır.
hesabın var mı? giriş yap