• kişiyi hürriyetinden yoksun kılma

    madde 109 - (1) bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.
  • ebeveynlerin, özellikle de babaların sıkça işlediği ancak aile denilen saçmalık nedeniyle yargılanmadığı suç. ha eve zincirle bağlarsa filan anca o zaman yargılanır yoksa aile bağlarını, otoriteyi, ekonomik gücü filan kullanarak yaparsa bi şey olmuyor.
    ler, ama özellikle de kocalar için de geçerli tabii bu.
  • son dönemlerin en moda suçlarından biridir.
  • sulh ceza mahkemelerinin menülerinden birisi.
  • trabzonspor başkanı mafya bozuntusu ibrahim hacıosmanoğlu tarafından milyonların gözü önünde göstere göstere alenen işlenen suç. hem de maçını yöneten hakemlere karşı. yani hiçbir şekilde dokunmaması gereken kişilere karşı işlendi bu suç. sonucu ne mi oldu? uğrunda öleceğini söylediği ancak ismini telaffuz etmediği şahıs tarafından aranıp teselli edilince hakemleri serbest bırakma lütfunu gösterdi. düşünün bundan sonra o ile hakemler gidip o takımın maçını yönetecek, mafya bozuntusunu rahatsız edecek kararlar verdiği zaman başına gelecekleri bile bile. hukuk devletinin başındaki şahsın bile o tavırları onaylayacağını yapanlara affetmeleri için ricacı olacağını bile bile.
  • bankada hesap açmak için sıra beklemek de bu konuya girer mi merak içindeyim. tamam imkanlar kısıtlı ama bir hesap açmak için de yarım saat beklememde bir sorun olmalı.

    bekle lan işte sıranı! sanki polis tutmasa evrene faydalı işlerle geçirecekti 10 dakikasını.
  • çok fazla işlenen bir suç. ve birçok kişi bu suçu yaptığının farkında değil.

    https://www.instagram.com/p/csl5perqysu/

    misal bu adam yol kesmiş. kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçunu işlemiş. diğer araç sahipleri şikayetçi olsa göt altına giderdi. (ha kimse şikayetçi olmuyor o başka)
hesabın var mı? giriş yap