• bir işkence yöntemidir. genellikle tek eliyle kitabı tutanlar tarafından tercih edilir. otobüste ayakta yolculuk eden kişiler de yapar bu işkenceyi, kafede oturup sağ eliyle kahve içip, not alanlar da. kitap içten içe parçalanır bu durumda.
  • takintim haline gelmis, sartlar ne olursa olsun asla yapamadigim, yapana sinirlendigim, kitaplari guvendiklerim disinda kimseye veremememin sebebi de olabilecek eylem.
  • kitabin kapaginin bir daha kapanmamasina neden olacak eylem. bu tavirdaki ki$iler ayrica sayfalarin ko$esini katlarlar* futursuzca.
  • okuma ediminin gerceklestigi dusunuldugunde onemi sifira yakinsiyan ayrinti. ne kitaplar gordum tek bir sayfalari kivrik degildi ne insanlar gordum tek bir kitabi kivirmadilar `*
  • kitabın bütün halinde, yekpare bir dikdörtgen olarak durma özlemini hiçe sayan, ciltli sayfalar bütününün bekaretini bozup bir daha eski hale gelmesine müsade etmeyen eylem. hızlı bir okuyucunun katlayarak okuduğu kitap nispeten daha şanslıdır; cildin sırtının her santimetrekaresine düşen azap/zaman çok daha azdır, lakin dudaklarını kıpırdatarak, parmağıyla satır takip ederek giden bir okuyucunun elinde kitap kitaplıktan çıkar, kağıttan turna olur, origami olur.
  • kitabın belini kırmaktır. her şeyin bir adabı var kardeşim! biz seni katlıyor muyuz?
  • başlığı görmemle kahkaha atmam bir oldu. bu kadarına da pes diyorum artık. ufak bi araştırma yaparsak, türkiye de kitap okuma oranı diğer ülkelere nazaran daha az olduğu gerçeği ile karşılaşırız. hal böyleyken, kitabı katlayarak okumak neyin nesi oluyor yahu. bırakın da insanlar dilediği gibi kitap okusun, yeter ki okusunlar. bu eyleme laga luga yapan şahsiyet, ülkemiz de kitap okuma oranı şöyle böyle diye ortalığı galeyana getirirler.
hesabın var mı? giriş yap