şükela:  tümü | bugün
  • zerdüşt'e inandığınızı mı söylüyorsunuz? peki zerdüşt'ün ne önemi var? bana inananlarsınız ama ne önemi var ki inananların?

daha kendinizi aramamışken beni buldunuz. tüm inananlar böyle yapar zaten, bu yüzden inancın anlamı çok az şey ifade eder.

şimdi size beni yitirmenizi ve kendinizi bulmanızı buyuruyorum; işte beni yadsıdığınız gün size döneceğim.

friedrich nietzsche - ecco homo.
  • zaten küçüklüğümden beri saadeti israf etmekten korkar, bir kısmını ilerisi için saklamak isterdim. bu hal gerçi birçok fırsatları kaçırmama sebep olurdu, fakat fazlasını isteyerek talihimi korkutmaktan her zaman çekinirdim.

sabahattin ali, kürk mantolu madonna
  • yaşam, verdiği tüm mutluluklara karşın aynı zamanda önlenemez bir trajedidir.
    (bkz: karen horney)
  • "resim yapmayı bilseydim sadece cansı�z nesnelerin biçimlerini incelerdim," dedim; kaldı ki nesnelerin kımıltısız mutsuzluğunda kendi ruh halimi bulmak konusunda doğal bir eğilimim olduğunu hissediyorum.
    (italo calvino - bir kış gecesi eğer bir yolcu / s72)
  • ayı dedi ki, olmaz! bu kadarı olmaz! yani demek istiyorum ki...

c. sureya
  • hayat, birbirinden ayirdiklarini kisa bir muddet tekrar yaklastirir gibi olsa bile uzun zaman yan yana birakmiyor. gecen gunleri bir daha getirmek mumkun degil ve sadece hatiralar, iki insani birbirine baglayacak kadar kuvvetli degil.
  • uzun uzun burnumu çektim.
    "önemi yok, onu öldüreceğim!"
    "ne diyorsun sen küçük; babanı mı öldüreceksin?"
    "evet yapacağım bunu. başladım bile. öldürmek, buck jones’un tabancasını alıp güm diye patlatmak değil! hayır. onu yüreğimde öldüreceğim, artık sevmeyerek... ve birgün büsbütün ölecek."

jose mauro de vasconcelos-şeker portakalı
  • "anlayamıyorum, kendimi çok zorluyorum, anlayamıyorum. niçin, neden bugünkü kitaplar... bizim gençlerinki olsun, fransız yazıcılarınınkiler olsun, insanın hep kötüsünü, hayatın çirkin tarafını, ümitsizliğini, hiçliğini, boşluğunu konu olarak alıyor. hep kötüler mi var? dört yanımız sefalet, hastalıkla mı çevrili? her gördüğümüz zalim, katil, egoist, hasut *, kindar, yarı deli, ahlaksız mı?"

-eski konsoloslardan vildan bey

sait faik, kayıp aranıyor, s21
hesabın var mı? giriş yap