• harry potter fanatiklerinde gözlemlediğim ilginç bir halet-i ruhiye..
    kitap çabuk bitmesin diye kendine günlük okuma limiti koyan insanlar var..nasıl bir aşktır, sevdadır bu..
  • aslen harry potterla hiçbir alakası olmayan bir olgudur. kitapsever* insanlarda gözlemlenebilir bir hadisedir. okudukları kitaba çok bağlanan, o dünyaya giren insanlar için kitabın bitmesi bir bakıma o karakterlerin de ölmesi anlamına gelir.
  • sanırım the catcher in the ryeı okuyan birçok insanda görülen durumdur bu, kitapsa inadına bütün kitaplardan daha kısa zamanda biter, ya da insana öyle gelir..
  • favori yazarınızın son kitabıdır. sonu gelirse başka bir hikayenin olmayacağını bilirsiniz. siz bitirmedikçe, o da yaşayacaktır.
  • savaş ve barış. 2004'te okudum sahaftan aldım 4 cilt idi. yıllardır son 60 sayfasını hala okumadım. durur.
  • sadece harry potter kitaplari icin gecerli oldugunu dusundugum ve kendimden de bildigim* tutum ve yoksa bir an evvel sonuna gelip, bitimek pek cok kitap icin tasvip edilen bir davranistir.
  • ornek olarak, muhtesem bir kitabi ve bu kitabi eline gecirmis bir veledi inceleyebiliriz:
    hitchhikers guide to the galaxy, yani her otostopcunun galaksi rehberi'nin ilk kitabi elinize gectiginde, once ilk sayfayi okursunuz, sonra ikinciyi, sonra zaten zaman ve sayfa kavrami ortadan kalkar. yemezsiniz, icmezsiniz, derslere elinizdeki kitapla girer, herkes ciktiktan sonra biri sizi cikartip atmadigi muddetce sirada oturursunuz. okursunuz. okursunuz. kitap gittikce bitmeye yaklasir.
    henuz bu kitabin 5 kitaplik bir seri oldugunu bilmediginizden kendinize limit koyarsiniz; her gun iki sayfadan fazla okumak yok.. sonucta bitince ayni zevki, o ilk sefer okumanin heyecanini alamayacaginizi bilirsiniz. acilarla dolu bir hafta gectiginde, kitabin aslinda seri oldugunu ogrenir, hepsini satin alir, ve bir gun icinde bitirirsiniz. evet manyaksiniz.
    yine de normaldir bu tepki, sonucta hayatinizda boyle bir kitap gormemissinizdir.
  • stephen king kitaplarında bizzat kendimde gözlemlediğim hissiyat..
    her gün 30 sayfa okuma limiti koymuştum ama kendime çaktırmadan 35 okuyodum..
    öylesine bir sevda işte..
  • ilk 5 kitabı* yemeyip içmeyip 8 günde bitirdikten sonra 6 ve 7de ortaya çıkan okuma pintiliği. 6'da bir sonrakine en az iki yıl vardır ve biterse ne halt yerim diye düşünülür ve hazmederek okumaya çalışılır. 7 ise kesin sondur ve bilinçli yaklaşmak gerekir. şahsen günde 10 sayfa sınırı koymuş ama uyamamıştım.
  • bu hissi bana en son yaşatan, sabahattin ali'nin içimizdeki şeytan kitabıydı.
hesabın var mı? giriş yap