• yeni düzenlemeye göre fotokopiyle çoğaltılan kitaplar artık korsan sayılacak. bu suçu işleyenlere 5 yıla kadar hapis cezası verilecekmiş.

    http://www.edebiyathaber.net/…kopisine-5-yil-hapis/
  • ogretim hayati boyunca 100$'lik kitaplarin hepsini orjinal aldirip ekonomiye can verdirecek cezadir.
  • 10-12 sayfalık bir kitap* için 200-300 lira fiyat etiketi koyan sikimsonik yayınevleri ve sikimsonik yazarları* memnun edecek uygulama...

    her zaman, aman vergi kaçırıyorlar falan diye feryat figan ediyorlar ama ne hikmetse vergi rekortmenlerinde ne bir yayınevi ne de bir müzik yapımcısını görüyoruz...
  • tecavüzcülerin bosalttigi koguslara kitap fotokopicilerini yerlestirmek isteyenlerin verecegi ceza.
  • ekitap'ların çoğalma sebebi olabilir bu ceza. fotokopi çekmemiz yasaksa biz de pdf haline getirir, öyle paylaşırız. hem kağıt israfı da olmamış olur. zaten günümüzün büyük bir kısmını bilgisayar ekranına bakarak geçirmiyor muyuz? kitaplarımızı da buradan okuruz, olur biter.
  • öğrencilere ve öğretmenlere büyük maddi külfet yaratacak olan cezadır. bunun yanısıra merak ettiğim bir konu olmuştur, yeniden basılmayan ve piyasada bulunamayan kitaplar ne olacak şimdi?
  • ingilizce bölümlerde okuyan öğrencilere ya okulu bıraktırtacak ya da mahkemelerde/hapislerde sürünmelerine neden olacak yasal düzenlemedir. düşünüyorum da en ucuz kitabım 70 tl idi ve döviz kurlarına bağlı olarak fiyatları da gün be gün artan kitaplar karşısında yiyecek yemeği zor bulan öğrencilerin nasıl bir çözüm yolu bulacaklarını merak etmekteyim.
  • bizim okulda sikimsonik proflar hocalar falan vardı.

    copy-paste yapıp hazırladıkları dandik kitapları mecbur kılıyordu sınavlarda. hep kitaptaki cümleleri cevap kabul ederlerdi zaten.

    kızarlardı kitabı almıyorsunuz fotokobi çekiyorsunuz ayıp diye.

    abicim bu telif hakkı dünyanın en saçma olayıdır. sadece yüzeysel düşünenler ama ama emek diyor sanki çok sosyalist bir mevzu imiş gibi. kapıtalizmin sosyalistleri keklediği en güzel mevzu bu telif hakkı.

    sadece ortaya çıkan ürün için bir ya da 2 kişi (tüzel ya da değil) olaydan para kaldırır. geri kalan ara unsurlar telif hakkından zırnık koklayamaz. sizde ama ama emek der durursunuz.
  • kitabın sadece bir kısmının fotokopisinin çekilmesi durumunda da geçerli olup olmadığını merak ettiğim uygulama. öyle ise öğrenciler için sorun olacağını sanmıyorum, bu şekilde yasak kolayca delinebilir. yok bir kaç sayfa da yasak olacak ise yuhtur. bence çok kolay denetlenebilecek ya da engellenebilecek bir şey değil bu türkiye'de. sonuçta kimse romanları fotokopi olarak alıp okumuyor, fotokopi yapılanların çoğu ders kitabı. onların ne kadar pahalı olduğu da bilinen bir şey. ben ingilizce bir bölümde okudum, ders kitaplarımın hepsi amerika, çin, hindistan kökenliydi. bizzat hocalarımız fotokopiciye verip çoğalttırıyordu zira hepsini getirtmeye kalksak toplam masrafımız özel üniversite harçlarına yaklaşırdı herhalde. ama fotokopiyi toptan yasaklasalar da mutlaka bir yolu bulunur merak etmeyin. zira icatlar ihtiyaçlardan doğar. para sıçmamızı sağlayacak bir icat yapamayacağımıza göre biz gene masraf azaltmaya yönelik icatlara yöneleceğizdir.
hesabın var mı? giriş yap