• hem silah hem çiçek gibi bir şeydir. ben hem sevdiğim insanlara hem de sevmediklerime kitap alarak iki zıt tepki elde edebiliyorum. tabii öncelikle karşındakinin ne okuduğunu, ne okumayacağını gözlemlemek gerekiyor.
  • öyle her önüne gelene yapılmayacak harekettir. bana alınırsa çok mutlu olduğum hediyedir. kişilere göre hareket edilmediğinde hediye alınan şahış yüzünüze gülüp arkanızdan 'pöff kitabı napıyım ben bea' diyebilir. o yüzden anlayana alınır ve o kişide çok çok mutlu olur. işte o insana kitap seçmek de benim için bir mutluluk sebebidir. birsürü kitap arasından ona bir dünya seçerim biraz da kendi gözümden baktırırım. okuduğum ya da okumak isteyeceğim bir kitabı seçerim kesinlikle. bir hafta önce çok sevdiğim birine "tutunamayanlar"ı almıştım. bence onun hayatında güzel sayfalar açtım.
  • modern zamanlarda pekala kindle olur, kobo olur, nook olur güzelinden bir e-kitap okuyucu hediye etmeye de evrilebilir.
  • paraya kıyıp kendinize alamadığınız kitabı hediye olarak satın alıp verdiğinizde okumadan bir başkasına verildiğini gördüğünüzde artık o kişiye kitap falan verilmemesi gerektiğini anlamanıza yol açan davranış.

    sonuç olarak herkese verilmemesi gereken hediyedir. herkes için kitap önemli olmayabilir. bu da o kişiyi iyi yada kötü yapmaz. kitabın türü, yazarı da önemlidir. bana her özel günde verseler (hatta olur olmadık günlerde de) bıkmadan çok sevineceğim hediyedir. eşim bunu bildiği için işi bir adım ileri götürerek kindle ile hediye patlaması yapmıştı bir zaman.
  • gariptir ki nuri bey hiç kitap hediye etmezdi. belki de fikrin mesuliyetini üzerine almaktan çekinecek kadar derin düşünceliydi. **
  • hiç alamadığım ama hep beklediğimdir.
  • hediye olarak gönlünüzü vermek gibi bir şeydir... siz karşı tarafa gönül vermiş, o da sizin gönlünüzü almış olur.. gönül almak için illa gönül kırmak gerekmez*
  • türkiye'de gerçekleşmesi çok güç olaydır. ancak hava atmak ya da hediye bulamamaktan kaynaklanabilir. kitap okuyan yok hediye edenini nerden bulalım.

    bu arada aklınızda bulunsun; her kitap, kitap değildir.
  • bana kalırsa, bu dünyayı arkadaşına kitap hediye eden veya özellikle okulda yapılan yılbaşı çekilişlerinde bir arkadaşı ona kitap hediye ettiğinde somurtmayan çocuklar kurtaracak.
  • kitabın içeriğine ve verildiği kişiye göre değerlenecek veya boş gelebilecek bir durum, eylemdir. karşınızdaki kişinin ilgi duyduğu, merak ettiği, öğrenmek istediği bir konuyla ilgili ona vereceğiniz kitap çok yararlı ve güzel bir davranış olabilir. sırf edebi zevk için de hoşuna gidecek tarzda bir kitap vermek de yerinde olur. ben küçük yaştayken teyzemin bana hediye ettiği çocuk kalbi kitabı beni çok etkilemiş, ve birçok ahlaki düşüncemin temelini atmış, insanları daha iyi gözlemlememi sağlamıştı bana kalırsa. duygusal veya bilgisel ; hediye edilen kitap kişiye bir şeyler katmalı.
hesabın var mı? giriş yap