• bazen sadece bir kitabın olması yeterlidir. eğer o kitap sizi bulunduğunuz ortamdan çekip kopartıyorsa ne gürültü umrunuzda olur ne de ışık.
  • doğru ışıklandırma ve boş, istekli bir zihin. en asgari iki şart bunlardır.
  • askerken, sokak lambalarının altı örneğin... müzik ve kitaplar için bunu hep söylüyorum, herkes sevdiğini söylüyor, ben onlarla sevişiyorum.
  • sahne çekiyor sanki gebeş. yok nizami ışık yok yeterli ışık falan ne saçmalıyorsunuz ibneler
  • benim için okunacak olan kitaptaki konuya, olaya karşı ilgili ve meraklı olmam en önemli ve aslında tek şarttır. çok kitap okuyan biri değilim. yani o kitapçılarda satılan genellikle a5 boyutunda olan kitaplardan bahsediyorum. onların hastası değilim. kitap okuyan biri olmak, kitap kurdu olmak, entel görünmek, ben şu şu kitapları okudum demek, evde kocaman bir kitap koleksiyonuna sahip olmak, kendimi çok kitap okuyan ve bu nedenle çok kültürlü biri olarak hissetmek, vs gibi sebeplerden okumam. kitap okumuş olmak için kitap okumak diye bir olayım yok.

    sadece herhangi bir konuda etraflıca bilgi edinmek istiyorsam, internette yeterli kaynak bulamadıysam, kitaba ulaşıp full pdf'sini bulamadıysam, o kitabı alıp sular seller gibi bir çırpıda okurum. yok kahve, yok yağmurlu bir günde pencere kenarı, battaniye, mumlar, yok efendim tütsüler bilmemne gibi bir ortam fantazisi kurmam hiç. kitap okurken benim için tek önemli olan istediğim bilgiye ulaşıp ulaşmadığım, merakımı giderip gidermediğim, veya okuduklarımla eğlenip eğlenmediğimdir. bunu yaparken etrafta gürültü olmasını falan umursamam, orada yazanlarla gerçekten ilgileniyorsam, biri gelip bana herhangi bir fiziksel müdahalede bulunmadığı sürece konsantrasyon sorunum olmuyor.

    okumayı seviyorum. kitap, gazete, internet sayfaları, dergi vs. ne olduğu önemli değil, ne yazdığı, oradan aldığım info önemli benim için. tek şartım bu. beni alakadar etmiyorsa okumam bu kadar basit. okumak bir hobi, bir boş zaman değerlendirme yöntemi değil benim için, bir ihtiyaç sadece. bilgiye ulaşmak için çok faydalı bir araç.
  • benim için starbucks'ta oturmaktır. nefsime hâkim olamayıp evdeyken sürekli pc'ye bakıyorum, telefona bakıyorum. starbucks'ta da telefona baktığım oluyor, ama bütün mecraları kontrol etsem en fazla 10-15 dk'mı alır; sonrasında kitap okumaktan başka yapacağım bir şey yok. illâ starbucks olmasına da gerek yok, parka da gitsem okuyabilirim meselâ, ama starbucks'ın o pofuduk koltukları çok rahat ve kitap okumayı kolaylaştırıyor.
  • -açık hava.
    kapalı binada okumak sıkıyor beni. balkon, park falan mis
  • iyi bir kitap
  • sessiz sayılabilecek bir oda,rahat sayılabilecek bir koltuk,sandalye ve o an için uykusuzluk veya yorgunluktan muzdarip olmayan bir çift göz.hadi keyifli okumalar
  • para
hesabın var mı? giriş yap