• @

    --- spoiler ---
    bence gereksiz bir aktivite insana bir şeyler kattığına da inanmıyorum okumayanlar okuyanlardan daha sosyal ve samimi insanlar.
    --- spoiler ---

    "kitap okumanın insana bir şey kattığına inanmıyorum" diyorsan en yakındaki kitaba bak; o da senin gibi bir zamanlar odundu.
  • cehaletin bu kadar kutsandığı bir dönem olmamıştır sanırım !
  • kitap okumayanların, kitap okuyanlarda var olduğunu düşündükleri durum. yok lan öyle bi şey.

    olay, kitap okumayanların kendilerini kitap okuyanlara nazaran bir veya birkaç kademe alçakta görmelerinden ibaret. doğal olarak o burnu havada görmekteler.

    çok normal bence.
  • “inan değil sana kastım, cahille sohbeti kestim, hey dost, dost!” durumudur.
  • olmayan burnu havadalıktır.

    o olsa olsa kitap okumayan kompleksidir.
  • psikolojide dunning–kruger etkisi diye geçen bi olgu var. öğrenmeye çalışan yeterince bilmiyorum sanır cahil de her şeyi bildiğini zanneder. toplumsal olarak nasıl bi kafanın etkisindeysek en son ömer seyfettinden kaşağı okumuş adam her şeyi bildiğini zannediyor. üzülüyorum lan sözlük..
  • "kitap okuyanlar başkalarının fikirlerine başvurur yani özgün değildir" tarzinda ifadelere sahip başlık.
    tam aksini yapan -yani senin yolunu tutan- tanıdıklarım var; çok güzel ülke yönetiyorlar kimsenin fikrine başvurmadan.
  • ya bi siktir git denilen ekşi trolü saçmalığı.
  • bazı insanlarda ''benim sevdiğim kitabı popüler olduktan sonra okuyanlar gerizekalıdır ve özentidir" tarzında bir sapıklığa dönüşebilen durum. kitap okuyanın, okumayana değil de direkt olarak okuyana karşı takındığı bir burnu havadalık hali bu bahsettiğim.

    yazarları ve eserlerini aşırı sahiplenip okunmalarına içerlenen tipler var. kuduruyorlar resmen sinirden. bazı kitaplar dönem dönem popülerleşiyorlar. buna genelde sosyal medya etkisi sebep oluyor. insanlar güzel güzel keşfedip okuyorlar. ardından bu güruh koşa koşa gelip kendilerini yerden yere atıp üstlerini başlarını parçalayarak o kitabın popüler olmasını ve yeni okuyucuları eleştirmeye başlıyorlar. neymiş instagram'da herkesin fotoğraflarında görmeye başlamışmışlar.

    popüler olması bir esere nasıl zarar verebilir ben anlamıyorum. düşünüp sebebini bulamadım bir türlü. bir çok yazar zaten dünya çapında her zaman popüler. bi tek bizim ülkemizde mi popüler olduklarında "ele ayağa düşmüş" oluyorlar? veya bizim yazarlarımız kıymet görünce ucuzluyorlar mı? illa kimselerin bilmemesi mi gerekiyor?

    ne güzel okusun işte millet. dizide görsün, filmde görsün, sosyal medyada kahve fotoğrafının yanında görsün. ne zararı var? yok efendim yozlaşmaymış falan bunlar ayrı meseleler. amaç ''ben önceden biliyordum'' ucuzluğu. öyle hastalıklı bir ruh hali ki nasıl göründüklerinin farkında bile olmuyorlar. bunu yapan bir sürü insan var ve mide bulandırıyor gerçekten. her yerde görüyorum bu tipleri.

    rahat verin yahu insanlara. sapık mısınız lan. okusun işte millet, size ne. tamam sen en önce okumuşsun, en süpersin ama izin ver başkaları da okusun. artık bu konuda neyin eksikliğini yaşadıklarını tam olarak bilemediğim yetersiz tipler, bu duygularını bastırmak için saldırganlığı seçiyorlar genelde. bu yapılan şey kitapseverlik değil, o eseri korumak hiç değil.
hesabın var mı? giriş yap