• (bkz: dedi sığır adam)

    ekleme: başlık başa kalmış yine. hayret.
  • "hayatımda tek bir kitap bile okuyup bitirmedim ve bu durumun hiçbir sıkıntısını da görmedim." gördün de anlamadın çünkü gafa yok gafa.
  • çoğu zaman böyle gerizekalı söylemler yüzünden de okuyabilirler. kitap bazı insanların mabedidir kimsenin bilmediği ve ona zarar veremeyeceği bir yerdir. ne demişti cemil meriç "insanlar kıyıcıydılar kitaplara sığındım".
  • "hiçbir sıkıntısını görmedim."

    sıkıntıyı fark edecek beynin olmadığından olabilir mi o?
  • bir gerizekalı beyanı.
  • olabilir
  • "(...)ellerine geçmiş tertemiz hayatı, aklı, beyni bizzat yaşayarak, gezerek tecrübe edinmek yerine(...) " demiş çok bilmiş.

    iyi de süperzekalı kardeşim istanbul'un fethi'ni veya 31 mart vakasını bizzat yaşayarak nasıl tecrübe edeceğiz?
  • tamam anladık, troll beyanı.

    ama gerçekten böyle düşünen azımsanmayacak sayıda insan türedi son zamanlarda bu ülkede ve sayıları da gittikçe artıyormuş gibi hissediyorum.

    "yaşayarak öğrenmek"... evet, doğru. kesinlikle bilgiye ulaşmanın en güzel yolu. misal, ormanda kayboldun. acıktın ve yenilebilir gibi görünen bir takım yemişler buldun. yesen mi yemesen mi? acaba zehirli mi? doğruya ulaşmanın en garanti yolu yaşayarak öğrenmek. at ağzına, bak bakalım zehirleniyor musun?

    ama maalesef ki hayat bir tomb raider oyunu değil. tekrar tekrar canlanıp tecrübe edinme şansın olmuyor. o halde ne yapacaksın aslanım? bilene soracaksın. nasıl olacak peki o? çin menşeli bir yiyeceğin nerede nasıl kullanıldığını öğrenmek için tee çine mi gideceksin, yana yakıla insanlara "bu zıkkım nasıl yenir dayı, sen biliyon mu" diye soracak mısın? işte onun da kolayını geliştirmiş bizim atalarımız. bilgiyi, tecrübeyi yazı denilen işaretlerle başka nesillere, başka yörelerdeki insanlara aktarma yolu bulmuşlar. işte o yazıların bulunduğu şeylerden birisi de kitap. daha basit nasıl anlatabilirim bunu?

    kitap okumak, okumamak da değil meselemiz. daha biz bilgiye nasıl ulaşabileceğimize dair kafa yormuyoruz ki! adam açıyor haberleri, "uzmanlar ... konusunda vatandaşları uyarıyor" denildiğinde direk o bilginin yüzde yüz doğruluğuna hüküm getiriyor. neden? çünkü bu adamda bir bilgiye nasıl kuşkucu yaklaşılır, o bilgi nasıl test edilir vs... bunlarla ilgili en ufak bir fikir yok. işte o bilgilerin önemli bir kısmı kitap dediğimiz aygıtların içerisinde. açın okuyun, ısırmaz. başkalarının düşünceleriyle etkileşim içerisine girmek, argümanları mukayese etmek, bilginin doğruluğunu test etmek, kullanışlı bilgileri türetmek, geliştirmek, bu bilgileri kullanmak... insan cinsini bugünkü noktaya getiren bunlar zaten. yoksa maymundan ne farkın kalır?
  • bir an bir siyasetci* açiklamasi sandim, troll cikti. ama iyi siyasetci olur arkadastan.
hesabın var mı? giriş yap