• 1. kitap koymaya yarayan mobilya turu.
    2. yky'nin cikardigi kitap dergisi, aslinda o da kitap gibi gorunuyor ama sureli yayin oldugu icin adi dergi iste.
    3. sifat olarak da "bu tam kitaplik bir hikaye" gibi salak bir cumle kurmaya cok istekliyseniz kullanilabilir.
  • bazılar evren de derler. (bkz: babil kitaplığı)
  • cildirmak uzereyim. ablam dahil cevremde bir suru insan buna kutuphane demekte surekli. su siralar cok siklikla karsilasiyorum; kitaplik yerine "sunu da kutuphaneye yerlestirebilir misin?" diye soranlari nedense heryerde gorur oldum. bu yanlis kullanimdan kacininiz.
  • evde olanı, yaşamındır.
  • asla bir standart tutturulamamis guya kitaplar icin tasarlanmis mobilya turudur.
    tamam,kitaplar da standart boyutlarda degildir ama sen ne diye tum raflari ayni ebatta yaparsin?hele ki resim ve fotograf sanatcilarinin albumlerine merakliysaniz neredeyse hic sansiniz yoktur.sifoniyer almak daha mantikli bile olabilir bu durumlarda.
    baska bir dengesizlik de bu kitapliklarin derinlikleri ile ilgilidir.oyle derin yaparlar ki bu kitapliklari kitaplari koydugunuzda on kisimda kocaman bir bosluk kalir.bosluk sadece kitaplari koydugunuz anda bosluktur.cunku illaki o kısım bos diye oraya bir suru sey konacaktir,kalemler,cuzdan,anahtarlik parfum,deodorant,cd..vs..vs..
    ne zaman bir kitap almaya kalksaniz bu seylerden biri yere duser mutlaka.aradan kitabi cikarmak semsiye cıkarmak gibi olur.
    tamam,derin yaptın kitapligi,album filan koy diyorsan...peki kardesim niye 40 cm derinlik yaptigin yere 20cm boy yapıyorsun.ben o kitaplari ustuste koymak zorunda miyim?
    illa ki alacagiz olcuyu kendimiz yaptiracagiz...
    allah allah ya...
  • eksi sozlukte rastgele takiliyorken gozume ilismis mobilya. goz goz bir suru de kitap duruyormus icinde.

    sonra birden jerry seinfeldin george costanza'ya "okudugun kitaplari neden kitapliginda tutuyorsun ki ? sanki bir daha mi okuyacaksin " dedigini hatirlayip gulumsedim..yahu gercekten de okudugumuz kitaplari niye kitaplikta tutuyoruz ki diye dusundum, ne kadar sacma diye de bir ahkam kestim. sonra yerimden kalkip ,kalkmaz olaydim, bu geyigi biraz daha uzatma cabasindaydim ki goz ucuyla baktigim kitaplarin cogunu okumadigimin farkina vardim. boylarina yazarlarina gore dizilmis kitaplar oylece duruyorlarmis ne zamandir. calisiyorum tum gun , geri kalan vaktimde de kitap okuyamiyorum, internet cok vaktimi aliyor derken oldugum yerde dogruldum ve once icimden, sonra miriltili olarak "seni yenicem kitaplik!" dedim.

    ilk kitabi aldim kitapliktan, uzanma ile oturma arasinda bir pozisyon aldim , isiklardan birini de kapattim..bes dakika sonra hava sicaklamaya, gozlerim kapanmaya basladi.
  • üniversite yaşlarına gelince fonksyonu artan eşya. alkol şişeleri bilumum gereksiz çöp üzerinde biriktirilir. rafları kitaptan çok oraya ait olmayan her türlü nesneyle doldurulur.

    bazı günler aşırı gaza gelme sonucu temizlenir ama sadece iki gün kitaplık vazifesi görür..
  • facebooktaki ideefixe destekli aplikasyon.

    "evdeki kütüphanenizde duran, okuduğunuz ama elinizde olmayan ya da mutlaka okumayı düşündüğünüz kitaplar artık tek bir kitaplıkta toplanıyor!

    kitaplık ile:

    • istediğiniz kitapları profilinizdeki kitaplığınıza yerleştirebilir
    • arkadaşlarınızın kitaplıklarını ziyaret edebilir
    • tüm kitaplar ve arkadaşlarınızın kitaplıkları hakkında yorumlar yazabilirsiniz."

    http://www.facebook.com/…2298100fad4fd26da14f337ae4
  • kitaplık olmasaydı kitaplar yere düşerdi.
  • (bkz: kitapix.com)
hesabın var mı? giriş yap