• içten yanmalı motorlarda gerçekleşen kimyasal olayların analizini yapmak için tasarlanmış ve buna bağlı olarak motorun dizayn parametrelerinin belirlenebildiği akışkanlar mekaniği simülatörü.
  • counselors & kings serisindeki ana karakterlerden biri. cok guclu ve zeki, yemyesil sacli bir elf buyucusu, fallen magehound. buyuk kini vardir, kin, elf, zeka ve kurnazlik bir arada olunca zaten cok tehlikeli olur. nitekim kiva da baya bir tehlikelidir, ama ustune ustluk halruaa buyusunu elf buyusuyle beraber kullanmayi ogrenmis olmasi onu daha da tehlikeli yapar.

    elfligi, fallen'ligi ve gucu acisindan irenicus'u hatirlatir. ama daha iyi olusturulmus bir karakterdir. kotu karakter olmasina ragmen her kitabin sonunda planlarinin alt ust olmasina uzulursunuz.
  • patapesgillerden, toprakta yetişen doğal kırmızı kovalara denir. bol su ve gübre ister.
  • anasazilerin dini veya resmi günlerini kutlamak için toplandıkları yapı.*

    http://img144.imagevenue.com/…64_kiva_122_516lo.jpg

    (bkz: #10098167)
  • dunyanin bir cok yerinden ihtiyaci olan insanlara mikro kredi seklinde borc vermenizi saglayan ve kar amaci gutmeyen bir site/organizasyon. tarih itibariyle paranizin size geri odenme sansi %98.5. bir cok durumda, hibe seklinde yapilan yardimlardan daha basarili bir sistem. ozellikle paranizi istediginiz insana gonderebilme ozelligi bu sistemi daha cekici yapmakta; bu sayede, gelismekte olan ulkelerdeki kadinlara yardim yaparak onlarin ekonomik ozgurluklerini kazanmalarina bir nebze de olsa katkida bulunabilirsiniz.
    tek kotu nokta, yamulmuyorsam, turkiye icinde ihtiyaci olan insanlara para ulastiramamamiz.

    (bkz: http://www.kiva.org/)
    (bkz: mikrofinans)
  • fevkalade güzel işleyen internet sitesi. seçtiğiniz girişimciye 25 dolar ve katları kadar yardım gönderiyorsunuz. girişimci parayı ne için istediğini ve ne şartlarda geri ödeyeceğini açıkça belirtiyor. ekseriyetle sitede mal almak için toplu paraya ihtiyacı olan küçük satıcılar, hayvan, tohum, gübre vs. almak isteyen fakir çiftciler var.

    girişimciler farklı ülkelerden mikro kredi kuruluşlarının bulduğu insanlar dolandırıcılık gibi bir durum söz konusu değil. paypal kiva.org için yapılan ödemelerden hiçbir şekilde komisyon almıyor.

    olayın neden bilmiyorum bana en ilginç gelen yanı gerçekten söylendiği şartlarda paranızın geri gönderilmesi. gönderirken ister istemez gözden çıkardığınız para iki ay sonra 3er beser geri gelmeye başlıyor. azıcık bağış yapıp dünyayı kurtaran adam triplerine girmenizi de engelliyo bu geri ödemeler (adam mı oldun lan benin oturduğum masada hesap ödüyon diye enseye tokat indiren baba misali.) parayı ister tekrar başkasına gönderiyor ister hesabınıza aktarıyorsunuz. sadaka vermiyorsunuz üreten çalışkan insanlara kefil olmak gibi birşey yaptığınız.
  • bu site, başı sıkışan, dibe inen insanlar için umut ışığı. ve alacakları para bağış olmadığı için, yani bu parayı geri ödeyecekleri için; aldıktan sonra uğruna gerçekten çabalayacakları bi şey. işte en çok bu konsepti sevdim, yoksa 25 doları geri ödemişler, ödememişler pek de önemli değil.

    çok güzel çok!
  • borç alıp da ödemeyen doğu avrupalıların 6 tanesi bulgaristan 2 tanesi bosna hersek vatandaşı
  • sizin yatirimci olarak rol alabileceginiz, hayir amaci guden, "borc sitesi"nde ziyade bir "ureticiye destek" sitesi. isin guzel kismi bunu cok ufak meblalarla yapabiliyorsunuz, ve birilerinin hayatini bambaska bir raya sokabiliyorsunuz.

    ornek vermek gerekirse, misal siz 25 dolar veriyorsunuz, siz ve sizin gibi birkac kisi sayesinde kambocyadaki bir kadin onunla kendine bir dikis makinasi alip, elbise dikip satma isine giriyor, kendi ekmegini kazanmaya basliyor.

    borcu vereceginiz sayfadaki insanlarin sayfalarindaki field partner risk rating, default protection bilgilerinden verdiginiz parayi geri alabilmenizle ilgili bilgiye ulasabilirsiniz.
  • oprah başta olmak üzere bir sürü ünlü tarafından desteklenen site. balık verme, tutmasını öğret misali çalışan fakirlere yardım sitesi. dünya'yı kurtarmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. herkes mutlaka yapmalı!

    http://www.kiva.org/
hesabın var mı? giriş yap