• şirince'de ünlü bir şarap evi. mekan adını sahibinin sac stilinden almaktadır.
  • eğer soğuk bir kış günü olur da şirinceye yolunuz düşerse sıcak şarabından tatmanızı tavsiye ettiğim güzel köyümün güzel insanları tarafından işletilen şarap evidir.
  • kıvırcık amca tarafından işletilen şarap evi. yolunuz şirince'ye düşerse en azından gidip bir iki şarap tadın. çok hoşsohbet ve samimiler.
  • ben hep metro marketten tadıyorum :)
  • adama hakkaten eşeklik etmişiz. geçen gün şirince'ye gidelim dedik gez gör dolaş derken karadut şarabı aldık bir yerden. sonra yanımızdaki bir arkadaş ısrarla ben kıvırcığım ve burda kıvırcık şarap evi var fotoğraf çektirmek istiyorum bulalım burayı demesiyle gittik. elimizde başka yerden alınmış şaraplar. neyse girdim içeri mürdüm eriği tadayım bari dedim.

    içerisi meryem ana yeri gibi dileklerle dolu samimiyet patlaması yaşayan bir yer. diğer şarap evlerinde ikramlar pek yokken burda çerez ikramı da vardı. amca zaten entel bir tipe benziyor saçlardan falan..

    şarapçı: siz hangi şarabı aldınız bakayım?
    ben: abi girmiştik bir yere karadut aldık (mahçup bir ifadeyle).
    ş: sen mürdüm eriğini boşver önce sana karadut veriyorum dene bakalım. nasıl kazık yediğini tat.

    ulan hakkaten pişman oldum başka yerden şarap aldığıma. tadı daha yoğun kıvamı daha güzeldi.

    sonra mürdüm eriği şarabını da içtim. adam mürdüm eriği hasadı toplarken fotoğrafını gösterdi. "bak biz olmuş meyvelerden yapıyoruz öyle taneyle değil kasayla hasadımız var.."

    adam kendine ve malına o kadar güveniyor ki.. ara sıra da espri yapıyor:
    -hıııı kafayı çalıştır osmaaaaaan!
    (adım osman değil bu arada)

    yanımdaki misafirler kart istedi şehir dışına gönderiyor musunuz diye. adam demez mi, kart veriyorum yerden topluyorum. siz google'da arayın bulursunuz beni. ekşi sözlük'e falan bakın şarap nerede içilirmiş öğrenin diye.

    demedim tabi o ara ben de yazarım orada diye ama senin hatrına bu entry girilir be üstad. hıııı? kafayı çalıştır osmaaaaan ;)

    şirince'ye giderseniz buraya uğramayı unutmayın sakın.
  • diğer satıcılara uğramadan direkt gittim. bütün şarapları çıkardı çifter çifter tattırdi. 1 kutu aldık çıktık. eşi ve kendisi çok samimi, içten. almasaniz bile tadım ve sohbet için gidilir.
  • lezzetiyle ve tavrıyla diğer satıcılardan ayrışan şarap dükkanı ve sahibi. ilk uğradığım dükkan olmanın yanı sıra dönüp bir kez daha uğradığım dükkandır.
    --- spoiler ---

    sohbeti şarabından da lezzetli
    --- spoiler ---
  • şirince'nin en tatlı amcasıyla teyzesinin işlettiği şarap evi. amcanın saçları kıvırcık, muhtemelen isim oradan geliyor. gittiğinizde sizi verandaya oturtuyor teyzem. ne kadar şarap varsa al bunu da dene diye diye ikram ediyor bütün samimiyetiyle ve güler yüzüyle.

    şirince'deki diğer işletmelere göre yerel kalmış, her yerinden samimiyet akan bir yer burası. kesinlikle giderseniz uğrayın.
  • şarapları gerçekten de leziz ve kıvırcık abi üzümün kükürtsüz olduğunu ve ertesi gün baş ağrısı yapmayacağını söyledi.hakikaten de yapmadı baş ağrısı(alkol sonrası baş ağrısının kükürtten kaynaklı mı yoksa dehidratasyondan kaynaklı mı olup olmadığı tartışmalı).içimi çok güzel herkese önerilir.
  • abartılacak bir şey yok. :)
hesabın var mı? giriş yap