• genelde onunde polis ya da guvenliklerin nobet tuttugu cirit attigi , postmodern kiz kulesi.
  • hemen hemen her öğrenci erkeğin içine girmek istediği mekanlardandır.

    hmm

    (bkz: içine girilebilen şeyler)
  • cogu eski turk filmlerinde ask hikayelerinin ba$ladigi nokta..
    bir i$ icin yurda gidilir
    kız gorulur a$ık olunur
    olay boyle surer gıder
  • kapısında namus bekçisi zekinin nöbet tuttuğu, önüne gelen erkeklerin tekme tokat kovuldukları, gece gündüz kavgaların eksik olmadığı, her gece kapısı sarhoşların ve abazanların uğrak mekanı olan nadide mekan.
  • bir erkeğin içinde bulunmak ve dahi gece kalmak isteyeceği mekanlar listesinde üst sıraları işgal eden yapı çeşitlerinden birisi.

    aynı zamanda karşısında bulununan evleri bir anda manzaralı kategorisine sokmasıda göz ardı edilemeyecek bir nokta olarak karşımızda durmaktadır ve hatta durur.

    (ara: kız yurdu*)
    (bkz: karşı apartmanın kız yurdu olması)
    (bkz: kız yurdu manzaralı daire)
  • bütün kata yapılan anons (hem aceleci hem asabi): kata görevli gelmektedir, tekrar ediyorum kata görevli gelmektedir.

    meali: kata erkek geliyor, banyodan çıkıp cıbıl cıbıl dolaşmayın, kızdırmayın kafamı.
  • şimdiki crunch reklamında vüku eden hadise bundan on üç yıl önce eskişehir kız yurdunda aynen yaşanmış, yanındaki erkek yurdu duvarıyla bitişik olan mimarlık harikası tek oda memleketimin ilim irfan neferi gençleri tarafından yıkılıp '' cennete geçiş kapısı'' diye adlandırılarak hizmete girmişti.
  • dışarıdan bolca kahkaha seslerinin duyuldugu,müzik sesiyle şakıdık şukuduk oynanıldıgı,kapısının önünden abazan erkekler tarafından ,müzik sesinin sonuna kadar acılıp geçildigi,kavgaların saç baş yolmaktan ibaret sanıldıgı yerdir kız yurdu.
    ama göründügü,sanıldıgı kadar eglendirici degildir.eglenmek amaçlı gelinmemiştir mutlaka buraya.barınmak için seçilen bir yerdir zaten.
    insanın hayatına çok şey kattıgı dogrudur.umarım herkese kattıgı şeyler hep derin dostluklar ve güzel tecrübeler olmuştur ve olur.
    çogu yerlerde şehrin dışındadır.yalnızlıktır.yoksun`luktur.
    minibüs beklerken,gecen arabalar tarafından tacize ugramaktır.acizliktir.
    minibüs şöförü tarafından potansiyel hafifmeşrep sanılmaktır.üzüntüdür.
    aileleri tarafından baski görmüş,özgürlüğe kavuşunca(!) olmadık insanlarla olmadık ortamlara giren,masumiyetini kaybetmiş insanları görmektir.ziyanlıktır.
    birilerine kendini kanıtlama çabasında olanların,sikindirik bir kazak için hırsız damgasını yediklerinde gurur,onur gibi kavramların onlar için bir anlamı olmadıgını görmektir.şaşkınlıktır.
    hayatınızda ilk defa karşılacagınız ve ne yapacagınızı bilemediginiz zamanların bolca yaşanıldıgı yerdir.korkmaktır.
    kadın olmak nedir bilmeden,tecavüzünden kürtajına kadar bu küçük yaşında,başından binbir felaketler geçmiş insanları görmektir.dertleşmektir.
    etüd odasında ders çalışmak yerine,elde sigaralar,göz pınarlarında yaşlar,dudaklar da akıl almaz itiraflar,yürekte sızılar,dertler,kederler gibi gerceklerle herseye ragmen birlik olmaktır.sır saklamaktır.
    tecrübeler edinmektir.büyümektir velhasıl.
  • anlamsız kuralları, zilyon çeşit insanı bir arada tutması “temizlik”ten yoksunluğu ve trendy akımların en hızlı yayıldığı yer olma özelliğiyle yaşanabilecek en ilginç mekanların neferi olmaya adaydır.
    öğrenci olduğunuzu layıkıyla anladığınız yerlerdir herşeyden önce. “10 milyon param kaldı, sizce bu parayla 15 gün geçer mi?” “bir portakaldan kaç öğün olur?” “dün bütün paramı converse’e yatırdım.çeşmeden akan da su erikli de su aslında değil mi?”
    normal koşullarda bir arada kalması mümkün olmayan yüzlerce insanın “kader ortaklığı”dır yurtta kalmak. yurttan bir kızı terketmek aslında bir “yurdu” terketmektir. oda arkadaşı terkedilince biz de terkedilmiş sayılırız ve farklı ayar ve tonlarda bedduaların kullanım hakkını üzerimizde hissederiz. halbuki terkedilen kız aslında, bulaşık yıkanan yerde ayak yıkadığı için hiç ama hiç hazzedilmeyen kızdır. hatta sizi her sabah cengiz kurtoğlu ile uyandırdığı için bir sabah kezzap ile yüz yıkatmak istediğiniz acıların kadını bergendir ama yine de yurttandır, ittifaktır, ortaktır.
    hayatınızda ilk defa davranış sorgulamayı öğrenirsiniz.tuvalete ters oturup sıçan kızı, sıçıp arkasına bakmadan kaçan dolayısıyla da sifona dokunmayan kızları, mutfak tezgahına kullanılmış kırmızı tanga bırakan kızın hayat felsefesini, banyo havalandırmasına kullandığı pedi iliştirip difüzyonu kanıtlayan kızın fizikçi olma ihtimalini, sınıfları gören bir oda camına iğrenç renkli bir rujla öpücük izi bırakan kızın abazanlık katsayısını, o angelina jolievari dudaklarla ise nasıl olup abazan kalarak isteri krizlerinde fink attığını, sadece kızların kaldığı bir yurtta yurt tuvaletlerine “abdülkerim nooolur beni sev” yazan kızın çektiği aşk acısını, yeni göreve başladığını geceleri imzaya kombinezonla inen hatunları pört pört gözlerle izlemesinden anladığınız güvenlik görevlisinin çok renkli rüyalarını, anahtarı içine atıp dolabı kilitlediğiniz o zeka yüklü anlarda, oda lambanız geceleri ansızın konçertolar resitaller icra etmeye başladığında ve daha nice “erkeksi” sorunla karşılaştığınızda bir superman edasıyla odanıza koşan “teknisyen” kod adlı dehşetengiz fakat yaşından dolayı doğal hadımlı amcanın, arkadaşlarıyla rakı sofrasındayken anlattığı en bir gerçek 18lik çıtır sarışın kız ve ingiliz anahtarlı kaslı teknisyen hikayeleriyle tavan yapan force’u, fakat her icraatı öncesinde yapılan “öğrencilerin dikkatine a blok 2. kata teknisyen çıkacaktır, öğrencilere duyurulur” anonsuyla yıkılan hayalleri, bu yolla kendisine nuri alço muamelesi yapan yurt idaresine karşı tavrı, bozulmuş olması gereken psikolojisi ve daha niceleri…

    bir yanda katta teknisyen varken kafasını odadan çıkarmayan kızları, diğer yanda “yeteeer ulaaan!! ben karma yurda çıkacam artık bu ne be? her taraf .mcık dolu!!” nidalarıyla yurdu inleten libido yüklü kızları, bir lavaboda abdest alan kızın yanıbaşında kusan sarhoşu, akşamları bir elinde patlak mısırı diğer elinde örgüsü gümüş, aliye izlemeye koşan oda arkadaşına izin almayı unuttuğu geceler için yurttan kaçma stratejisini anlatan kız, çöp bidonunda zaman gazetesinin üstündeki “gebelik testi” kutusu…

    bu manzaraları her görüşünüzde içinizde uyanan "kültür vasıtasıyla ulaşmak ve çeşitliliği kutlamak" mottolu discovery channela el etme isteği…

    tüm bunların doğal bir yansıması olarak çeşitlilikten(!) olsa gerek bulaşık kavgaları bir ritüeldir. leydiserden dantelli don çalmak ise yurdun muhafazakar bir kızının yenice sevgili edindiğine delalettir. yakında o da geleneksel fön ve ağda günleri olan hafta sonlarında, yurt dayanışmasına güvenip esasen sevmediği oda arkadaşından etek istemeye başlayacaktır.

    kız yurtları östrojen kokulu sığınaklardır necati, tanrı testesteronu kutsasın!!!
hesabın var mı? giriş yap