• başlığın asıl hali "kyk kız öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin 112 acil servis ambulanslarını gereksiz şekilde meşgul etmesi" olmalıydı ama karakter sınırından dolayı olmuyor tabi.

    bu başlığı 112 acil serviste görev yapan ve defalarca kyk kız yurtlarından bildirilen vakalara ambulans ile gitmek durumunda kalmış bir doktor arkadaşımdan dinlediğim olaylar neticesinde açtım. kendisinin bu şekilde bir talebi olmadı, benle dertleşmek için paylaşmıştı fakat dediğine göre hemen hemen her şehrimizde de benzer durumlar varmış.

    konuyu çok uzatmak istemiyorum, özet olarak aslında hiç bir sağlık problemi olmamasına rağmen tamamen eften püften sebeplerle ve çoğunlukla sadece "drama queen" olmaktan dolayı, ilgi çekmek için baygınlık ve sinir krizi geçirme numaraları ile 112 acil servisten ambulans talep edilmesi olayları çok sık yaşanmaktaymış. öyle ki çoğu zaman ambulans geldikten sonra ambulansa geçince hastaneye gitmesekte olur, biraz duralım sonra geri yurda çıkayım diyenlerin falan haddi hesabı yokmuş. ekseriyetle sevgilimden ayrıldım, çok kötüyüm vs. gibi şeylerle etraftan ilgi çekmek, arkadaşlarına şov yapmak için ambulans çağıran bu sözde üniversite öğrencisi, özde zır cahil tipler yüzünden gerçekten bu ambulans hizmetine o an hayati şekilde ihtiyacı olup bu hizmete erişemeyen insanlar olabilir.

    bu arada kızları itham ediyorsun, kadın düşmanı falan diyeceklere baştan söyleyeyim. erkek yurtlarında ambulans talep edilen vakaların neredeyse hepsi gerçekten acil müdahale gerektiren durumlar oluyormuş. bu da bir dip not. bu ciddi bir konu, kimseyi yermek için falan bu başlığı açmadım.
  • muhafazakar bir yerde üniversite okuyorsanız ve kyk yurdunda kalıyorsanız erkekler için de sık sık geldiğini görürsünüz. lakin bu sevgilimden ayrıldım,çok kötüyüm, kendimi iyi hissetmiyorum vs değil, elli kişilik bir çakal sürüsünüz savunmasız bir insanı pataklamasından kaynaklıdır. yaklaşık 2 ay kyk da kaldım ve bunu gözlemledim.
  • doğrudur, üniversitede kampüste yaşamış herkes de teyit edebilir herhalde bunu. babalarının evinde bunu yapsalar, dayağı yiyip otururlar, üniversiteye gelince bir götleri kalkıyor nedense.
  • kimseyi kötülemek ya da herkesi aynı sepete koymak istemem ama entelektüel olarak gelişmemiş alt yapısı biraz boş olan hanım kızlarımızda sürekli ilgi görmek ,şımartılmak talebi vardır.
    biz bunlara genelikle kezbanlık ya da prenses modu demekteyiz. bu nedenle hayatlarındaki bütün iniş ve çıkışları toplum önünde anlatarak yaşamak isterler ne yazık ki günümüzde erkeklerde de bu sayı artmakta. sosyal medya da salakça bir sürü paylaşımlar yapılmakta. bu tip insanlar ile karşılaşmamak dileğindeyim.
  • olayin birde su acisi vardir. gecmiste bende ogrenci yurdunda (merkeze epey uzak bir ogrenci yurdu) rahatsizlanmistim. soguk alginligi, asiri halsizlik, bitkinlik vs sikayetlerim bunlardi. yurt yonetimi seni hastaneye gonderelim dedi ve bir saate yakin bir zaman gectikten sonra bir baktim ambulans cagirmislar. ama ben bu kadar hadta degilim ne gerek vardi diye sordugumda kyk'nin proseduru dediler. eskiden hastane icin bir arac varmis yurtlara ait ama daha sonra ambulans sarti gelmis. kyk yurtlarinda herhangi bir ogrenci sikayeti ne olursa olsun hastaneye gidecekse ambulans disinda bir aracla gondermek yasakmis. yani diyecegim o ki gunahini almayalim nedeni bu olabilir.
  • muhtemelen terk edilen kızların başvurduğu yöntem.

    kızı sevgilisi terk eder. kız "sözde" bunalıma girer, fenalaşır ve ambulans çağrılır. tabii bu sırada kızın en yakın arkadaşı, fenalaşan kankasının sevgilisine mesaj atar, "lara su çok kötü ambulans geldi yetiş" diye. erkek hemen olay yerine gelir kızı ambulansta görür ve üzülür. bu kız beni gerçekten çok seviyormuş yaa der.

    sonra barışırlar tabii.
  • (bkz: tespit gibi tespit)

    baslik sahibini tebrik ediyorum. uzun zamandir sozlukte okudugum en onemli baslik diyebilirim.

    not: bu sorunu cozen parti benim oyumu alir arkadas.
  • (bkz: histeri)
    (bkz: ikincil kazanç)
  • ilgi cekmek amaciyla cagrilan ambulanslara arti olarak kiz-erkek karma kyk yurdunda kalan son neferlerden biri olarak bircogunuzun bilmedigi bir baska ekleme yapacagim.

    bu dusuncesiz mahlukatlar gece belli bir saatten sonra izin alarak dahi disari cikilamayacagindan boyle bir yola basvurup hastahaneden sonra manitolarinin yaninda kalmaya gidiyorlardi.
    tabii o zamanlar whatsapplar, snapchatler, smartphonelar filan yok, sexting hazzi fotograflarla desteklenmiyor. gece 'uyudun mu, cok ozledim' mesajindan sonra yanan hatun kisisi atesinin daha koruklenmemesi icin ambulansi cagirip yurttan cikar, atesinin sonmesi icin de solugu sevgililerinin koynunda alirdi.

    tecrube ile sabittir..
  • o kadar çok karşılaştım ki bunlarla. artık görünce ben sinir krizi geçirmek üzere duruma geliyordum.

    klasik olay şu şekilde olur. gece 12-1 arasıdır aşağı yukarı. o saate kadar 200-300 arası hasta bakmissindir. içeri 112 ekibi sedye üzerinde genç bir kızla girer. yanında çok telaşlı olmayan 1-2 tiki arkadaşı da eksik olmaz.

    yaklaşırsin sedyeye doğru. bir yandan ekipler acil servisin yatağına alırken 'hastayi' bir yandan durumu sorarsın getiren ekibe. hocam konversif sanırım cümlesi o saatte en son duymak istediğiniz cümleler arasındadır ama nafile.

    yinede muayeneyi yapar gelen yakınlarından ne olduğuna dair bilgi alırsınız. olayın gereksizce 112 acili meşgul etmek olduğu anlaşılınca o sedyede 'ölü' gibi yatan genç kızımızın yanına yaklaşılır. büyükçe bir pamuğa alkol boca edilir ve ağız burun bununla kapatılır. derin derin nefes alması istenir hastanın.

    pa pam! bir mucize olur ve az önce 'ölü' gibi yatan hiçbir şeye cevap vermeyen hastamız dirilir adeta! kendine gelir. olanları anlatır.

    bizde müşahedeye alırız hanım kızımızı sakince iyice açılsın diye. yarım saat sonra tıpış tıpış gelir yanimiza ambulansla gelen gençler. noldu? deriz. biz iyiyiz gidebilir miyiz? derler. bakarsın duruma tamam dersin. çıkabilirsiniz.

    ve o an gelir. ama bizim yurt buraya geldigimize dair bir kağıt istiyor verebilir misiniz? derler.

    hay hay ne demek.(iç ses: şimdi laciverde boyadım sizi)

    muayene fişi bastırılır. üzerine büyük büyük tam acilden taburcu oldukları saati yazıp ciddi bir sorunun olmadığı not edilir. kaşe-paraf yapılır. gençlerin yüzü düşer. somurtur küfreder gibi çıkarlar acilden.

    peki niye? çünkü saat 1de taburcu olan bu gençlerin asıl amacı gece 3-4e kadar sokakta gezip tozmak. sonra yurda dönüp yeni taburcu olmuş gibi davranmaktır.

    canlarım benim memlekette bı akıllı siz misiniz?

    bunlar daha benim acilde gördüklerim. daha acil servise getirilmeden ambulansta 'tedavisi' yapılanları ambulans ekiplerimiz görüyor. allah sabır versin.
hesabın var mı? giriş yap