54 entry daha
  • gölge, nedjima, garaj, leman kültür. üniversite yıllarımın vazgeçilmezleri.. ayrıca simit sarayı da kızılay orijinlidir.

    gölge gibi bi rock bar koca izmir'de yok mesela.. müthiş gruplar vardı. kendimizden geçerdik. hey gidinin.. efkarlandım bak.
  • (bkz: ardıç kafe)
    üniversite hayatımın ilk yılları burada geçti hep, kültürel anlamda kendime kattığım çoğu şeyde ardıç'ın bir payı vardır mutlaka
    (bkz: babel)
    ilk biramı içtiğim pub. sonrasında da devamı geldi tabi, canım ne zaman gündüz birası çekse babel'de bulurdum kendimi.
    (bkz: backhouse grunge pub)
    kızılaydaki en ucuz bira arayışımız burda son bulmuştu. 70'lik fıçı efesi 4.5 liraya yudumladığımız yıllar... (süleyman'a da burdan selam olsun!)

    vee tabii ki, (bkz: bypass bar)

    buranın yeri çok başkaydı işte. ihsan abinin ellerinde büyüyen bu mekana gençliğimi verdim desem yeridir. o kadar çok anı biriktirdim ki orda, bir gün yıkmaya kalksalar o binayı gider zincirlerim kapısına kendimi, o derece.

    doktorun köfteleri, biberde efkardan yıkıldığımız geceler, telwenin yanındaki pis adanacı, saymakla bitmez aslında daha. kızılayın her tarafı hatıralarla dolu benim için, artık pek yolum düşmese de o taraflara, hayatımın dönüm noktasıydı kısaca kızılay bir zamanlar.
  • (bkz: blues bar)
  • (bkz: nedjima) böyle bir entry varmış. amaç ne ki? bu var diye başka bir mekanı mı unutmamaya çalışıcam.

    o zaman kızılay gima diyorum.
  • kapanmayanlardan barlar:
    (bkz: always): ucuz bira
    (bkz: papaz): daha da ucuz bira
    (bkz: baydan): daha da ucuz bira
    (bkz: on a on): kırmızı meyve çayı, hoş müzik ve tavla
    (bkz: mülkiyeliler birliği): geleneği hissetmelik
    (bkz: the soul pub): iyi yemek, güzel hizmet, güzel müzik

    kapanmayan yeme içme:
    (bkz: köfteci doktor)
    (bkz: öncü dürüm)
    (bkz: sakarya'daki adana dürümcü)
    (bkz: akman pastanesi)
    (bkz: divan pastanesi)

    kapananlar karışık:
    (bkz: nedjima): kapanmadı filan diye mesaj atmayın, kapısında her ay farklı metal grup adlarını yazan nedjima'dan ortasındaki d ve j harfleri kırmızılaşan nedjima'ya evrildiğinde benim için kapandı.
    (bkz: yolcu live): rakı olmamasına rağmen rakı içmeye gelen gruba dışarıdan alıp aynı fiyattan veren iyi insanlar tarafından işletiliyordu.
    (bkz: tenedos): ankara'nın en eski kafelerinden, 94 yılından beri varlığını sürdürüyordu ama kızılay'ın kalitsizleşmesi ve talebin farklı yöne evrilmesiyle kapandı.
    (bkz: 312): liseli rock gruplarının sahne aldığı, kapısında kocaman bir gitar olan bir yerdi, yerine route açıldı.
    (bkz: kapı6) ve (bkz: kapı7) rock barlar, yine liseli gruplara sahnesinde yer veren mekanlardı.
    (bkz: aylak): oda konseptli ilginç bir mekandı, parayı verip mekanı 30-40 kişi bir geceliğine kapatıp çılgın frp geceleri düzenlenebilirdi.
    adını hatırlayamadığım, lise gruplarının şimdiye nazaran çok olduğu dönemde revaçta olan ve çoğunun işletmesini müzik aşığı insanların yaptığı stüdyolar.

    ilk bakışta aklıma gelenler bunlar. bunların yanında bizim neslin yetişemediği 80'li yıllarda punk konserleri verilen maltepe'deki düğün salonları, ssk işhanı'ndaki mekanlar gibi kaçırıldığına ve o kültürün anca son kırıntılarına yetişmiş olmanın verdiği hüzün de var tabii. ankara'yı ankara yapan bu underground ve yer yer absürd kültürüydü, giderek öldü ve hâlâ ölüyor.

    t: insana ankara'yı sevmek için neden veren mekanlar.

    edit: birkaç ekleme.
  • başlığı ve yazılanları okuyunca yüzümde bi gülümseme belirdi sözlük. yazılanları okuyunca ise bi hüzün kapladı içimi. çünkü yazarların gittiği,sevdiği yerler artık yok. var olanların bi kısmı değişti ve değişmeyenlerin çok azı eski tadını veriyor. yine de adını duyunca anılarımın canlandığı,benim için ankara'yı ankara yapanlar:
    (bkz: kumrular sokak)
    (bkz: plaklı figüran cafe)
    (bkz: son yaprak)
    (bkz: felsefe)
    (bkz: don kişot)
    (bkz: tsk spor okulu)
    (bkz: irene)
    (bkz: livaneli)
    (bkz: lazut)
    (bkz: aylak madam)
    (bkz: karacan dershanesi)
    (bkz: mercan balık)
    (bkz: seğmenler parkı)
    (bkz: dost kitabevi)
    (bkz: eylül)
    (bkz: fantasy land)
    (bkz: ormancı)
    (bkz: leman)
    (bkz: bestekar sokak)
  • olgunlar sokakta (bkz: sakal kafe) vardı. acayip samimi huzurlu bir ortamı vardı. her odasında kitaplarla dolu raflar vardı. iş fatura ödemeye gelince baş masada oturan sakallı abilere gidip, onlar da ne yediğini sorardı ona göre hesap keserdi başka bir denetlemeden geçirmeden.
  • nefes bar
  • benim için; (bkz: dost kitabevi) (bkz: kebo) (bkz: büyülü fener) (bkz: ardıç kitabevi) (bkz: orta dünya) ve (bkz: büyülü fener)
  • karanfil sokak der susarım
104 entry daha
hesabın var mı? giriş yap