• şu anda kendi hesabım olmadığı için arkadaşımın hesabından yardım istiyorum.
    ben ve bir arkadaşım 09.06.2018 günü kızılay'da buluştuk ve saat 21.00-21.30 gibi metrodan kızılay karanfil çıkışına doğru gidiyorduk. benim üzerimde bol bir elbise arkadaşımın üzerinde ise pantolon vardı. yürüyen merdivenin yarısına doğru geldiğimde arkadaşımla konuşurken arkadan bacaklarıma bir şey dokunduğunu hissettim. refleks olarak döndüğümde ise bir kişinin, sonradan öğrendiğime göre 24 yaşında, telefonunun ters bir şekilde eteğimin altında olduğunu gördüm. anında ver telefonu ne yapıyorsun sen diye avaz avaz bağırmaya başladım. o sırada yürüyen merdivenin sonuna gelmiştik. sapık öylece cevap vermeden kaldı, ben bir yandan telefonu ver diye bağırıyorum, o ise etrafına bakıyor. insanların toplanmaya başladığı sırada polis diye yeniden bağırmaya başladım.sapık bir sokağa bir metronun içine doğru baktı. metronun içi sanırım daha boş olduğu için o yöne doğru koşmaya başladı. merdivenlerin son basamaklarından yuvarlandı. güvenlik önüne çıktı ve yakaladı. güvenliğin yakaladığını görünce telefonunu alın diye bağırdım. aldılar sonra bana bir kez konuşabilir miyiz hayatım bitecek alkollüydüm dedi. polis noktasından sonra hep beraber polis karakoluna gittik. ifade verirken onu sağlık kontrolünden getirdiler geçerken bana selam verip geçti. öğrendim ki bu sapık bizi merdivenlerden önce takip etmeye başlamış o anları da videoya çekmiş, alkollü değilmiş. her şey videoda kayıtlı. o gece merkezde kaldı. ertesi gün serbest bırakıldı arkadaşlar. yardım edin bu kişi serbest kalmasın. çankaya polis amirliğinde bu işlemler gerçekleşti. kanıtlar elimizde, konu mahkemeye taşındı ama sapık sokakta.
    not: gelen mesajlardan ve yorumlardan yola çıkarak bu notu oluşturma gereği duydum. konunun mahkemeye taşındığını zaten belirttim. tabi ki mahkeme süreci beklenmek zorunda ama kanun gereği dışarıda fakat kanunlar tepki verilerek zamanla ihtiyaçlara göre değiştirilmez mi? fakat birkaç mesaja verdiğim cevap gibi burada bunu paylaşmamın amacı linç girişimi değildir. geçmişte takım elbise giydiği için iyi hal gösterilenler var en azından öyle bir şeye yer vermemektir. elimde bütün kanıtlar mevcuttur. avukat arkadaşlar yardımcı olmak için bana yazdılar ve yol gösterdiler. bu benim hakkımı daha bilinçli savunmamı sağlayacaktır.
  • biz sanıyoruz ki hep tanımadığımız insanlar tacize uğrayacak demiştim bir keresinde. yineliyorum bunu. bu vicdanı ışık yoksunu insanlar aramızda. yarın bir gün senin benim onun kardeşine karısına annesine de yapacak aynısını. ses tellerimiz yerinde halen sesimizi yükseltmek zorundayız.

    not: geçmiş olsun. umarım o sapık hak ettiği cezayı alır.
  • geçmiş olsun.maalesef bu tip durumlar için kanunlar hiç caydırıcı değil.eğer kimliğini ve adresini ifşa edebilirseniz yardımcı olmaya çalışırız.
  • iğrenç bir olay.geçmiş olsun.ülkede kimse rahat yürüyemiyor özellikle kadınlar.
  • geçmiş olsun.

    yardım edecek birisi çıkar belki diye üstte durması gereken başlıktır.

    tanım: türkiye'de o kadar çok olmaya bu olaylar ve bunu yapanlar o kadar rahat çıkıp gidiyor ki sokaklara; ne adalete, ne polise güven kalmamış. elinde videolar olmasına rağmen bu şekilde salındıysa bu insan, yazık. gerçekten yazık.
  • up. orospu çocukları sizi. up gündemde kalsın.
  • şerefsizin biri göz göre göre suç işlemiş ve bizim polislerimiz de bu şerefsizi serbest bırakmış. acaba bu kadının başına gelenler o polislerin kendi kızları veya eşleri olsadı yine serbest bırakırlar mıydı? güya adaletin bekçileri.

    edit: gereği yapılmış savcılığa sevkedilmiş. fakat eksik anlatılmış. serbest bırakıldı dendiği için biz de sanıyoruz ki hakkında hiçbir şey yapılmadan sokağa geri salındı. nerden bilelim detay belirtilmemiş.
  • çok vahim durumdayız. tacizin hiç bir şekli kabul edilemez ama bu olayı yaşayan kişi üzerimde şu vardı diye izah etme gereği duyuyor. ikincisi ise eğer fark etmeseydi ne olacaktı? belkide bizim bile görüntülerimiz sapıkların telefonunda biz fark etmedik bilmiyoruz.
    edit:imla
  • öncelikle geçmiş olsun üzücü bir durum. fakat bu insan müsveddesi sokakta gezmeye devam edecek. tutuklu yargılanmayacak, dava iki yıl sürecek, aldığı bir iki yıl ceza için üst mahkemeye başvuracak süreç bu şekilde uzayıp gidecek. size tavsiyem sakın yılmayın şikayetinizden vazgeçmeyin.
  • yapılacak en güzel şey ismini soyismini fotoğrafını alıp, bizi kızılay’da taciz eden piç diye başlık açıp bütün bilgilerini fotoğraflarını paylaşmak, delillerle birlikte. sonra insragram ve twitter’dan aynı ifşayı uygularsanız o anasını siktiğimin piçi gereken cezayı mahkemede alamaz belki ama hayatı adi bir sapık damgası ile devam edeceğinden, sosyal medyada ve gerçek hayatta cezasını almış, çekmiş olur...
hesabın var mı? giriş yap