• son gunlerde sozlukte surekli olarak yapilan dini icerikli asagilamalara eklenmeye calisilan yeni arguman.
    oncelikle gerizekali kardes musa tek basina gecmiyor kizildenizden, arkasinda diger yahudiler var onunla birlikte gecen. o yuzden kendisi ucsa bile (musa ucamiyor bu arada) digerleri ucamadigi icin oylece tek basina havada suzulur. diger inananlari firavunun ordusundan kurtaramaz.

    bu cehaletiyle ovunenleri cok seviyorum haa. herif utanmadan "cahilim" diyor, birileri de gelip alkis tutuyor. akapeliler aynisini yapinca comar, e sen nesin be o zaman?

    bence hepiniz dumduz malsiniz
  • hep, denizi yarabilen birinin neden arkasına bakmadan kaçtığını sorgulamışımdır.

    (bkz: kızıldeniz'in gülmekten yarılması)
  • ben neden düşünemedim! tabi ya adam herkesi yanına alıp uçamaz, herkesi de uçuramaz ya!; o çok güç gerektiriyor; adam o kadar yürümüş gücü azalmış, ancak kendini götürecek kadar gücü var. oysa su öylemi? at kenara herkes geçsin. din süper ya gelsene...
    edit: arkadaş baştan neden düşünemediğimi söylemiş. yeni farkettim; ben malmışım a dostlar!
  • her inanmadığın olay için başlık açarsan sözlüğün içine edersin.

    inanın ya da inanmayın bize ne.
  • sonraki sürümlerde ayı ortadan ikiye ayırmak olarak güncellenen mucize eventi.
  • "her inanmadığın olay için başlık açarsan sözlüğün içine edersin." tamemen katılıyorum ama adamın niyeti üzüm yemek değil ki bağcıyı dövmek.
  • dinler tarihinde yaşanılanlar o zamanlar içinde dahi inanmakta zorlanan insanlara gösterilen mucizeler. insanlar herşeyi bir yana koymuş ve inanç göstermeyi bu tarz mucizelere bağlamışlar. mucizen yoksa hiçbir şeyin yok. tüm dinler bakımından konu aynı tarzda işlemiş. asıl mesele de o dönem dahi inanmakta zorlanıldığı halde bu kadar zaman sonra bu tarz mucizevi olaylara inanmanın zorluğu nasıl aşılabilir ki?
  • musa'nın kızıldeniz'i yardığına inananlarla, sabri bey'in uçtuğuna inananlar arasında temelde pek bir fark yok.

    inandırıcılık kısmına gelirsek;

    biri bunu kamera karşısında gerçekten denedi ve rezil oldu,

    diğeri hikayesini tabletle, papirüsle, kitapla destekledi ve efsane oldu.

    bu kadar basit..
  • arkasındaki inananlara görsel bir şov sunmak için yapıldığı muhtemel yürüyüş. düşünsene deniz yarılmış ortasından yürüyorsun, sağında ve solunda dünyanın en büyük akvaryumu.

    bence gerçek inananlar asıl şunu sorgulamalı: yarılan denizin bir tarafında bulunan bir balık yolunu şaşırıp musa'ya doğru yüzmeye çalıştığında nasıl bir engelle karşılaşır? cam duvar?

    (bkz: musa'nın kızıldeniz'i akvaryuma çevirmesi)
  • küçük moiz ilkokul çağına gelmiş, okulda ilk günün akşamı eve dönmüş.
    annesi:
    - oğlum öğretmenin bu gün neler anlattı bakayım? diye sormuş.
    moiz:
    - anne, musa diye bir adam varmış, bir gün ramses diye biriyle kapışmış, adamlarını alıp kaçmaya başlamış. kaçmışlar, kaçmışlar bir nehrin kenarına gelmişler.
    arkadan ramses'in ordusu geliyormuş. musa hemen cep telefonundan mossad, cia ve orduyu aramış. hemen helikopterlerle askerler gelmiş. nehrin üzerine köprü yapmışlar. musa ve adamları geçmiş. ramses'in adamları köprüye girerken savaş uçakları gelmiş, köprüyü bombalamış, hepsi suya düşüp boğulmuş diye anlatırken,
    anne:
    - inanamıyorum!
    öğretmenin cidden böyle mi anlattı? demiş.
    moiz:
    - ya anne ben sana öğretmenin anlattığı şekliyle anlatsam, hiç inanmazsın...
hesabın var mı? giriş yap