• amerikanin ke$finden sonra once aynayla bilezikle kandirilan topraklarindan surulen kizilderililerin sonradan gittikce kuculen bir cemberin ortasinda kalmalari kendi yemek alanlarinin ve hayvanlarinin kullanilmasi sonucunda cektikleri isyan bayraginin hemen eski avrupa yeni amerikalilar tarafindan delik de$ik edilmesi. tabii ki bir soykirimdir ama pek sozu gecmez.
  • kizilderililer in bir kismi ki$in soguktan donarken amerikan askerleri tarafindan dagitilan
    bulasici hastalik* ta$iyan battaniyeler sayesinde olmu$lerdir..
    (bkz: insan olmamak)
    (bkz: tarih sizi affetmeyecek)
  • buyuk sef kirmizi bulutun
    "bize bircok soz verdiler ,
    hatirlayamadigimdan kadar cok;
    bir teki disinda tutmadilar.
    topraklarimizi alacaklarini soylediler
    ve aldilar."
    sozleriyle anlattigi soykirim.
  • yahudilerin soykirimdan saymadigi soykirim.
  • insan haklarindan dem vuranlarca yapilmis soykirimdir.

    kalan kizilderililileri de dandik toprak parcalarina hapsedip, sefalet icinde yasamalarina sebep olmuslardir.
  • bir rivayete göre dünyadaki 'ilk' toplama kamplarina götürülen kizilderililerin mikroplu battaniyeler ve açlikla mücadelede yenik düsürek ugradiklari soykirim-ayrica hitlerin bu kamplari örnek aldigi da söylenir-(bkz: kizilderililerin tarihi)(bkz: clark wissler)
  • amerikalı birine sorarsan kızılderililer kötüdür,canidir.halbuki düşünseler onların vatanına gidip ellerinden aldıklarını.kendini melek gibi göstermeye çalışan abd'nin ilk vahşetidir.ayrıca abd ile kızılderililerin yaptıkları her antlaşmayı abd bozmuştur.
  • kızılderililerin av yaparak hayatlarını sürdürdüğü gerçeğinin farkında olan amerikalılar* "every dead buffalo is a dead indian" sözüyle bufaloları birer birer öldürmeye bu şekilde kızılderilileri yemeklerinden etmeye ve kısmen de olsa tarımsal hayata geçmelerini sağlamaya çalışmışlardır. beslenme kaynakları tükenmeye başlayan ve haliyle tarımdan anlamayan bu saf insanlar yapacak hiç bir şeyleri olmadığından amerikan hükümetinin gönderdiği yardım paketlerine tenezzül etmek zorunda kalmışlardır. gelin görün ki bu yardım paketlerinden çıkan yiyeceklere hastalık yapıcı zararlı maddeler enfekte edilmiş, yataklara düşünce üzerlerine örtmek için kullanacakları battaniyelere de bunun gibi bir işlem uygulanmıştır.(infected blankets) sonuç olarak kızılderililer sapır sapır dökülmüştür. dökülmeyenler de restriction area denilen bölgelerde yaşamaya mecbur bırakılmıştır ve bu bölgeler de kolayca tahmin edilebileceği üzere ne avın ne de tarımın mümkün olduğu bölgelerdir.
    olayın en sade tanımı budur.
hesabın var mı? giriş yap