• kuşadası belediye meclisi üyesi chp'li gürol turhan'ın, ilçedeki kirazlı köyü yolu üzerindeki çiftlikliğine gizlice girip 2 atını çalan 29 yaşındaki h.a.'nın, atlardan birine bir gün, diğerine üç gün boyunca tecavüz ettiği anlaşıldı.
    geçen 3 temmuz'da, kirazlı köyü yolu üzerinde çiftliği bulunan gürol turan, 2 atının kaybolduğunu fark etti. yakınlarıyla birlikte cevrede günboyu atlarını arayan turan, sonuç alamayınca jandarmaya atlarının çalındığını bildirdi. aynı akşam çiftliğe dönen turan, atların birinin döndüğünü gördü.
    daha sonra üç gün boyunca diğer atını bulamayan turan, 6 temmuz'da, öğle saatlerinde yakınlardaki duvarla çevrili çiftlikten at sesi geldiğini duydu. çiftliğin duvarından atlayıp içeri giren gürol turan, atını ayakları ve boynundan yularla bağlı buldu. atına tecavüz edildiğinden şüphelenen turan, çiftliğin girişini gören bir yere saklanarak, çalan kişinin gelmesini bekledi.
    yaklaşık bir saat sonra çiftliğe birinin girdiğini gören turan, jandarmaya haber verdi. gelen jandarma ekibi çiftliğe girdiğinde, h.a.'yı çırılçıplak halde ata tecavüz ederken yakaladı. suçüstü yakalanan h.a.'nın jandarmaya verdiği ifadede, çevredeki birçok ata tecavüz ettiğini söylediği belirtildi.
    jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevkedilen h.a. 'hayvanlara kötü davranmak' suçundan 3 bin 200 ytl para cezasına çarptırıldı. cezayı ödeyen h.a. serbest bırakıldı.

    http://www.milliyet.com.t/...07/08/01/son/sontur06.asp

    yaşanmış gerçek olay: fikrizikri zamanında bodrumda jandarma olarak askerliğini yaptığı sırada gelen ihbar üzerine olay mahalline gidilir. gidildiğinde mahalleden 3-5 vatandaş bir kişiyi iyice pataklamıştır. ne olduğunu sorulduğunda adamı vatandaşın ineğine tecavüz etmeye yeltenirken yakaladıklarını söylerler. daha sonra ifadesi alınan zanlı bunu yapmasının sebebinin ineğin memelerinin kendisini çok tahrik etmesi olarak belirtmiş ve resmi kayıtlara böyle geçmiştir. davası takipsilikten düşmüşür. tamamı ile gerçek ve yaşanmış bir hikayedir.

    yazar yorumu: allahım sen bizi koru. adamlar at inek dinlemiyor.
  • ben öldürmenin çözüm olmadığını savunuyorum. hadım edip veya sakat bırakıp ömür boyu yaptığı hatayı hatırlayarak pişman olmasını sağlamanın daha etkili bir ceza olduğunu düşünüyorum. ancak böyle caydırıcılık olur.

    okuduğunu anlamayanlar için edit: konu tecavüzcülerle alakalıdır. ama bu vakadan bağımsız olarak genelleme yapılmıştır. tecavüzcü iftirasına uğramış genci öldüren adamı savunmamışım, tecavüzcülere yapılması gerekenleri söylemişim. hala da aynı düşüncedeyim. tecavüzcü iftirasına uğrayanlarla ilgili de bir şey söylememişim değil mi? ha o zaman bana mesaj atıp vahşilikten bahseden sevgi kelebekleri tecavüzcüyü mü savunuyorlar yoksa kendileri de tecavüzcü ve başlarına gelebileceklerden mi korkuyorlar? ha öyle bir durum yok ise burayı da iyi okuyun dangoz aleyhisselamlar;

    devlet tecavüzcüyü belirleyebiliyorsa cezasını da kimyasal hadım yöntemiyle verebilir pekala. birinin hayatını karartan insanı da 3-5 sene yatırıp salmaz insanların içine. çünkü içerde de aynı muameleyi gördükten sonra suç makinesine dönüşüyorlar iyice. en iyisi sebebi ortadan kaldırmak. bu işi kökünden çözmektir.

    tabi buradan ahkam kesmek kolay ama kızına güvenen bir baba o ismi duyunca deliye dönüp devletten önce cezasını kendi kesmek isteyebilir. herkes o sinirle mantıklı düşünemeyebilir. allah göstermesin benim başıma gelse böyle bir şey yapanın o kişi olduğundan emin olur öyle harekete geçerdim. ve yine öldürmez, hayalarına sıkardım eğer kimyasal hadım yok ise. çünkü kaç sene içerde kalırsa kalsın adalet yerini bulmayacak bence. ayrıca adalete güvenemiyorum son yıllarda duyduklarımdan dolayı. işte bu saçma kararlar ve yargıyı sulandırmaları da biraz insanları kendi cezalarını vermeye itti. ha bunu da illa vahşilik olarak değil, elimde yaralamadan, kimyasal yolla yapabilecek bir yol var ise onunla yapardım öyle bir imkanım yoksa ve eminsem suçluluğuna adamın penisinin koptuğuna ve tekrar kullanamayacağına emin olacak bir hamle ile yapardım. bir anlık zevk için ömür boyu alacağı zevklerden mahrum kalsın diye. sürekli o anı hatırlayıp pişmanlık duysun diye. aklından böyle bir şey ufacık dahi geçen birileri bunu görüp ibret alsın diye. tecavüz ve saldırı konulu fantezisi olan bir çok kişinin olduğunu düşünüyorum. öyle olmasa porno sitelerde bu konuda bu kadar çok içerik bulunmazdı. ve bu fantezilere sahip kişiler ellerine fırsat geçtiğinde bu emellerini gerçeğe dönüştürebilirler. gözü dönmüş bu sapık kişiler ölümü dahi göze alabilirler ama iktidarsız/hadım bir ömür geçirmeyi göze alamazlar. işte o yüzden bu caydırıcılığın bir an önce sağlanması gerekir. ne oldu hükümetin geçen ay yaptığı "kimyasal hadım gündeme gelebilir" açıklaması? milletin gazını aldıktan sonra icraat yok. bir başka infiale kadar. adalet isteyenlere karşı tecavüzcüler lehine duyar kasacağınıza aynı duyarın yarısını kanun koyuculara caydırıcılık için gösterseniz sorun çözülmüş olur.
  • kızım yok. çok isterim olmasını. ama empati yapabiliyorum.
    benim canımı ciğerimi bu hale getirecekler. aman ya rabbi .
    sadece o tecavüzcüyü değil , onu yetiştiren, yardım ve yataklık edenleri de öldürürdüm.
  • ecnebilerin overreaction adını verdiği hadiseyi icra etmiştir.

    ha bu overreaction neden veriliyor? bi' insan neden adaleti, kendi hayatına mal olma pahasına, kendi dağıtmaya çalışır? bi' şeylerin eksik olması lazım ülkede değil mi?

    belki de overreactionı verene değil de verdirenlere bakmak lazımdır.
  • duyar kasacaklar, humanistler gelmeden söyleyeceklerimi söyleyeyim.

    o adamın götünden kan alır, sikinden tavana asar , ömür boyu işkence yapar, her gün beni öldür yalvarışlarını izlerim. sakın bana hümanizmden, çağ dışılıktan bahsetmeyin.
  • doğrusu bu değil midir ? empati yapın
  • ya kız kendi isteğiyle yattı ve hamile kalınca ailesine tecavüze uğradığı yalanını uydurduysa?

    ha?

    uyarılar üzerine edit: kız 13 yaşındaymış, haberde göremedim, entry üzerine gelen uyarılarla öğrendim. bu nedenle entryimi, bu olay için geri alıyorum. ancak mağdurun 18 yaşını geçtiği benzeri olaylar için entryim gecerlidir.
  • herkes kendi adaletini uygulamaya çalışırsa sonumuz hiç de iyi olmaz, en güzeli sağlam bir yargı düzeni inşaa etmek.
  • adaletin ne yazık ki sağlanamadığı ülkemizde insanlar artık kendi adaletini yaratmaya başladı.düşünmek istemesem de tırnağıma zarar gelince neler yapabileceğinden korktuğum babam da aynısını yapardı.muhtemelen ben de...
  • türkiye gibi hukukun iyice bittiği, hukuğun sadece mazlumun ve şerefli insanların anasını ağlattığı, insanların çıkarları doğrultusunda birilerini kafasına göre hapse attırdığı 3. dünya ülkelerinde yapılabilecek en doğru işi yapmış babadır. artık en hümanist, en kültürlü ve anlayışlı insanlar bile bu konuda benzer düşüncelere sahip çünkü bu iş mide bulandırıcı duruma geldi ve ısrarla çözüm üretilmiyor. tecavüz konusunda ülkede çok büyük hukuksal açık var, aslında hukuk alanında ne düzgün derseniz orda bile haklısınız. tecavüze uğradığını itiraf edemeyen ve tecavüzcüsünden şikayetçi olmaya korkan azımsanmayacak insan var sırf bu sebeplerden dolayı.

    21. yüzyılda insanlar hala alçakça ve şerefsizce tecavüzcüsüyle evlendirilmeye çalışılıp, olayların üzeri örtülmeye çalışıyor. öldürmek belki çözüm değil ama o babanın hissettiklerini anlamamızın mümkünatı yok, kimse de bu duruma düşmez umarım katlanılması mümkün olmayan bir olay çünkü. zamanında yaşadığım bundan çok daha basit bir olay sonrası polisin "ülke ülke değil artık, öyle yada böyle taşıyacaksın yanında bir silah böyle durumlarda çekip en kötü bacağına sıkacaksın. senin anan ağlayacağına onun anası ağlasın" demişti ki bu olayın üzerinden seneler geçti. ülke o günlerden sonra daha da beter hal aldı, ülkede bir şeyler eksikse insanlar da adaleti kendi sağlamaya başlar böyle.

    babanın söylediği sözlere katılmamak mümkün değil :

    "namusum için yaptım. namusumuzu yerde mi bulduk? kızıma tecavüz etti. ben bu cinayeti başka yavrular mağdur olmasın diye yaptım. cumhurbaşkanı’na yalvarıyorum, tecavüzcülere ağır cezalar verilecek kanunlar çıkarılsın. biricik kızımı benden aldılar. herkesin başına gelebilir. bunların fotoları asılsın, ifşa edilsin".
hesabın var mı? giriş yap