• hem tebrik edilmesi hemde eleştirilmesi gereken bir babadır.
    iletiyi ilk gördüğümde "oha lan yok artık" dedirtmiştir.

    bunu yazabiliyorsa, kızına karşı bu denli açık ve arkadaşça yaklaşabilen bir babadır.
    bu yüzden tebrik edilmelidir. bir kız çocuğum olsaydı ben ne düşünürdüm bilmiyorum.
    bunu yazamazdım bundan eminim, ama iyi bir baba olmanın yolu, çocuklarınla iyi iletişim kurabilmekle oluyor.
    aslında biraz düşünce doğal bir durumdur ve bunun o yaşta gencecik bir kızın babası tarafından da doğal karşılandığını bilmesi muhtemelen kendisi üzerinde olumlu sonuçlar yaşatır diye düşünüyorum. adet gördüğü ilk günü çok iyi hatırlayan
    annesi ve babasının olumsuz tutumları yüzünden bundan oldukça kötü etkilendiklerini anlatan kız arkadaşlarım da vardı.
    demek ki bazı kadınlar için önemli bir mesele. belki kızının da bundan olumsuz etkileneceğini düşündü.
    belki de babası tarafından utanılacak bir şey olmadığını ve herkesle paylaşılabilecek kadar normal bir şey olduğunu gören kız genç kızlığa sağlam bir adım atacaktır. eğer bu denli ince düşünebilen bir babaysa iyi bir babadır ve gerçekten tebrik etmek lazımdır.
    yine de bilemedim facebook'a yazmak biraz fazla gibi geldi.

    zöge: neden kötülendik anlamadım ama inanmayanlar için buyrun caps
  • aslında normal babadır. tabii topluma göre cesaretli ve öncü.

    oğlunun penisiyle ilgili bir operasyon olan sünnet i ilan etmeyi geçtim, üzerine bir de düğün ile kutlamayı normal görenler tarafından taşa tutulacaktır. boşversindir.

    bana göre ikisini de ilan etmek belki de gereksiz. erkekliğe de kadınlığa da adım atmalarına tüküreyim, abartılıyor ama tabi ona bakarsak doğum günü kutlaması, yıldönümü, yılbaşı falan filan derken normal tabi.

    son olarak +1'imle ben de adet partisi falan yapmayı düşünüyorum kızım olursa. inandığımdan, gerekliliğinden değil. sırf topluma 'ibneliğine'.

    not: işbu 'ibnelik' kelimesi burada argo olarak kullanılmış olup hiçbir homofobik düşünce içermemektedir.
  • gavatın önde gidenidir afedersin. yadırgadığım nokta bu bilginin facebook'ta paylaşılması kısmı, yoksa babanın kızıyla olan arkadaşça ilişkisi, toplumun tabu saydığı bir konuda rahat davranması falan değil. facebook'ta paylaşmanın anlamı nedir? "kızım artık oldu (olgunlaştı manasında) ilgilenenler benimle irtibata geçsin" mesajı mı vermek istiyor?

    konuyu sünnetle, gerdekle ilişkilendirenler/karşılaştıranlar olmuş. kusura bakmayın ama ikisi aynı değil. "oğlum ilk kamyonunu devirdi", "oğlum ilk otuzbirini çekti", "kızım dün bekaretini kaybetti" (daha neler neler) diye facebook'ta paylaşan anne baba ile karşılaştırabilirsiniz.
  • örf,adet,gelenek,görenek görmüş olabilme ihtimali de vardır.
    ayrıca kaç adet görmüştür,deste midir düzine midir?
  • kocasıyla pazar kahvaltısını paylaşan kadınlara, tatil fotoğraflarını yayınlayan kızlara, yediği yemeği çekip gösterenlere, sevgilisiyle çekildigi tüm pozları koyan erkeğe, sürekli yer bildirimi yapanlara, zırt pırt canının sıkıldıgını duyuranlara kızanların takdir ettiği baba.
    kusura bakmayın da tutarsızlığınıza tüküreyim. söz konusu olan yer facebook. hani şu bütün özel hayatlarını döküp saçıyorlar diye insanlara kızdığımız site. farkındasınız degil mi? kızının regl olduğunu facebookta yayınlayan bir babayı gayet normal karşılamak nasıl bir saçmalık lan? onlar da özel hayat bu da özel hayat.
  • insanlar artık her türlü duygu, düşünce ve olayı en yakın arkadaşına anlatır gibi facebook'a yazdıkları için normaldir. sokağa çıkıp bağırmaz ama facebook'a yazar.

    çünkü artık duygularımızı içimizde tutamıyoruz. çünkü çok yalnızız.
  • ''sünnet düğünü'' denen bir olgu varken normal karşılanması gereken durum. başlamayın yine kadın erkek ayrımcılığına. ya sünnet kutlamalarına da ayıp deyin ya da böyle şeyleri garipsemeyin.
  • facebook hesabındaki arkadaşlarını elemesi gereken adamdır.
    onaylamayan yorum yapmaz kardeşim. adam için anlamlı bir günse**, sen de onun arkadaşıysan, yargılama. bu kadar zor mu gerçekten yargılamamak?
  • kizinin adet gormeye baslamasini salon tutup kutlayacak anneye tanik olduktan sonra yadirgayamayacagimdir.

    bu olaydan sonra bircok seyi daha yadirgamayi biraktim.
  • sosyal medyada paylaşımı çok yanlış anlamış abimizdir. neyse son zamanlardaki fotoğraflarla paylaşım trendinden uzak kalmış olması sevindirici.
hesabın var mı? giriş yap