• kılıçdaroğlu ifadesi.

    ortadoğuda kartlar yeniden dağıtılıyor. akp iyice sıkışmakta.

    şaka maka bay kemal muhalefet etmeyi de öğrendi vaatleri de halk yararına.

    edirne’de konuşan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu kur korumalı mevduat sistemini “ülke ekonomisine yerleştirilmiş atom bombası” diye niteleyerek, “bir avuç kişiye sesleniyorum: bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. öyle döviz garantisi falan yok” dedi.

    diken

    edit- yanlış bulan arkadaşlara ricamdır şu soruyu yanıtlasınlar. neden benim vergilerimden bir avuç zengin insana faiz veriliyor...

    edit2- kur korumalı mevduat neden yasal değil? murat kubilay
  • köprü garanti,havaalanı garanti,otoyol garanti,döviz garanti.yatacak yerleri yok.

    bir iddia.
  • (bkz: böyle bir şey olabilir mi ya)

    muhalefet için muhalefet etmek. kk fabrika ayarlarına geri dönüyor sanırsam. fazla palazlandı baktı şaka maka kazanacak seçimi hemen ayar çekti muhalefetine

    kkm de param yok ama bu dediğini yapmak g.t ister. o g.t de kimsede yok.

    hadi be mansur baba açıkla artık adaylığını da kurtar bizi şu çakma gandi'nin adaylığı korkusundan. yemin ediyorum uyku girmiyor gözüme
  • böyle bir açıklama varsa, önümüzdeki yıl itibariyle kimse parasını buraya koymaz ve dolar füze gibi çıkar. kısaca akp yine sıcak terler dökecektir.
  • kilicdar bey akapeden gelecek oylari cope atiyor resmen.

    kkm’ye karsi olan, faizinin devlete bu zarari veren kisiler tarafindan odenmesi gerektigini dusunen ve siyaseti kilicdaroglu denilen 75 yasindaki bunaktan daha iyi bildigini (egitimini de aldim) dusunen biri olarak bu tur soylemler kendisine oy kaybettirir. kendisine oy verecek kitleyi costurmak icin bilmem kac milyon kisinin yararlandigi bir seye karsit aciklama yapmak kendisine oy kaybettirir. zira kendisi de secim kazanmak istemiyor ama neyse.

    siyasetci iseniz bu tur konularda konusmamaniz, karsit soylemler soylememeniz lazim. zira bundan yararlanan orta ve alt sinif insanlar cogunlukta kisi sayisi olarak. bak kyk, ciftcinin kredi faizinin silinmesi vs ne guzel olaylar. buradan yuru git amk, ne karistiriyorsun kkm’yi?

    bu ulke insani kendi cebini dusunur. hazineye zarar veriyor diye sen insanlarin cebine goz diktigini alenen soyluyorsun. bunu diyecegine turk lirasinin degerini mumkun olan en yuksek seviyeye cikaracagiz de. danismanlarinin arasinda politik alt metin egitimi alan kimse yok mu amk ya?

    edit:
    yemin ediyorum bu ulkenin okuyan kesiminin de buyuk, hem de cok buyuk bir kisminda geri zekali. su yukarida yazdiklarimdan kkm’nin iyi bir sey oldugunu ve bunun devam etmesi gerektigi cikariminda nasil bulunuyorsunuz anlayamiyorum. daha en basta ne yazmisim?
    “kkm’ye karsi olan, faizinin devlete bu zarari veren kisiler tarafindan odenmesi gerektigini dusunen biri olarak” diye baslamisim. ancak mesaj kutumda beliren bazi andavallar ve bazi okudugunu anlamayan orospu cocuklari yuzunden bir kez daha acikca yazma ihtiyaci dogdu.

    kisaca birkac basit cumle ile dedigimi size aktarayim:
    1. ben kkm’nin iyi bir sey oldugunu yazmadim.

    2. ben kkm’nin alakali herhangi bir seyin herhangi bir sekilde iyi bir sey olduguna dair de bir sey yazmadim.

    3. ben kkm’nin devam etmesi gerekliligi ile alakali da bir sey yazmadim.

    yazmadigim seyler konusunda anlasmisizdir diye dusunuyorum.

    simdi yazdigimi kisaca aciklayayim:
    eger bir secimi kazanmak istiyorsaniz kotu de olsa bu vergilerimizle finanse edilen sacma finansal sistemden yararlanan sade vatandas varsa bundan bu sekilde bahsetmemelisiniz. bahsetmeyin ama yine de guc size gectiginde yapin diyorum.

    umarim anlatabilmisimdir.
  • desteklediğim muhaliflik. kemal’i de hiç sevmemekle birlikte sözlenen söz doğruysa başka birşey dememek lazım.

    bu sistemin olayı zengin daha zengin olsun fakir ise euro üzerinden türkiye’de gıda alışverişi yapsın kira ödesin, ayakkabı alsın, fakirliğin gözüne vursun.

    plan nasılsa paralar tl’de durunca döviz düşer idi ama tutmadı.

    ek: orta sınıf, fakir kısmında yer almaktadır.

    almanya’da gıda, euro’dan tl’ye çevirsen daha ucuz. domates 90 centti geçen ay. hanginiz 15 liraya düzgün domates alabiliyorsunuz? 400 gram aoç kaşarımsı peynir tr’de 60 lira daha kalitelisi 250 gram kaşar peynirleri 3 euro dolayında.
  • gayet mantıklı bir açıklama. zenginlerin faizini fakire ödetmek kadar saçma birşey olamaz.
    kkm denen saçmalık elbet bir yerde patlayacak.
  • oy kaybettirir diyenler var ya onlara diyorum ki, paranızı çekin o bankalardan. gidin döviz alın. ülkeyi zarara sokarak zengin olma devri bitiyor.
  • dünyanın en çok noktasına uçan havayolu şirketin var ama halkın uçağa binemiyor.
    en büyüğünden havalimanların var ama halkın havalimanında yemek yiyemiyor.
    hastanelerin var ama halkın tedavi olamıyor.
    avrupanın en çok turist gelen ve en sıcak ülkelerinden birisin ama halkın denize giremiyor, tatile gidemiyor.
    dönerin porsiyonu 40 grama düşmüş, okulların tuvaletlerinde tuvalet kağıdın yok.
    tüm pandemi boyunca halkına sadece 6 milyar tl yardım etmişsin.
    şimdide kkm sistemiyle rant sahipleri için milyarlar akıtıyorsun.zaten son 4 senedir türk halkı ağır bir şekilde inşaat rantçılarını besliyor.
    zenginler hiç bir dönemde bu kadar şımarık olmadılar.
    kılıçdaroğlu sırf bu sebebten bile oy alır.
  • böyle birşey yapılması hatta düşünülmesi bile tehlikeli. nasıl ki eyt mevzusunda kazanılmış haklar geriye işletilerek gaspedildi ise yine buna benzer bir kazanılmış hakka el koymak devlete güveni ciddi oranda sarsar. bu iktidarı halk seçmiş, maalesef verdiği zararlarıda yaşı ile kurusu ile çekecek başka çare yok.

    kaldı ki bu kkm mezvusu kk oy kaybettirir. şöyle ki bu ucube sistemin zararlarını ancak entellektüel kesim anlıyor ve zaten para da onlarda. iktidar yanlılarının birçoğu kkm ucubesinin zararlarından bihaber, kaldı ki haberdar olanlarda zaten kk'ye oy vermez.
hesabın var mı? giriş yap