• görende ercan havaalanından sadece türkiye'ye uçak kalkıyor yasal düzenleme buna göre yapılmalı falan sanacak. sen ürünü alırken türkiye'de yasak mı değil mi bakmadan alıyosan satıcının suçu ne ? neden türkiye'de yasak diye sorgulayacağına satan adama çemkirmek de ayrı bir denyoluk.

    edit: ovot sadece türkiye diyecek sivri olacaktır. aktarmalı uçuş diye bişi var baya yapılır yani haberiniz olsun.
  • ülkeye girişi yasak olan eşyayı ülkeye sokmaya çalışmak rezalet değil de satışı yasaya uygun olan alanda satmak rezalet öyle mi? zihniyetiniz batsın.
    olmayan rezalettir.
  • yazarın anlattıklarından yola çıkarak şüpheli bulduğum rezalettir. biniş kartında türkiye gidişi gördüğü halde uyarmayan satıcıda art niyet aranabilir. onun dışında ülke girişinde aranıp ürünlere el koyulmasında bi terslik bulamadım. olması gereken olmuş yani.
  • ercan havalimanından sadece türkiye uçmaktadır.daha yeni thy gelmektedir.kimse tanımamaktadır. bundan dolayı satışın yasal olmadığı uyarısı yapılmalıdır. ayrıca yasal hak olan 3 karton sigara ve 1 litre yüksek dereceli alkoldür. tr dışı;1 sigara,1 litre alkol.
  • rezalet yok. gideceğin ülkenin kurallarını bilip ona göre hareket edeceksin. amsterdam'da yasal şekilde esrar satılıyor, yarısını içip yarısını cebine koyup istediğin ülkeye gidersen başın belaya girer.

    bu arada kktc'den türkiye dışına uçuş yok ama transit uçuşlar var.
  • bu nasıl rezalet kardeşim.her şeye rezalet başlığı açılmasından zaten gına geldi.oradaki görevli satış elemanı mal satmanın derdinde iki farklı ülkeden bahsediyoruz burada.oo beyefendi bunu türkiye ye götürmeyin yasak demesini mi bekliyorsunuz?
  • biraz acemilik olmuş rezillik yok. kıbrısta göbek rakı vb çok ucuzdur. bunu gümrük memurları da bilir. o yüzden kıbrıs uçusu indiği zaman kapıda çoğalırlar. çünkü yurdum uyanıkları kıbrıstan çantayı doldurup türkiyeye girmeyi bir kendileri akıl etti sanar. ben yurtdışı girişinde yüklü alkol aldıysam bavulların hangi beltte olduğunu gösteren ekrandan inen diğer uçuşları incelerim. kıbrıs uçuşu varsa bir yarım saat oyalanırım.

    bir tane de uyarı yapayım. marmaray girişlerinde xray ile arama var. orada çantanızdaki alkolü gördüklerinde bunu sokmamış olman gerekiyordu deyip gümrük polisine sevk ediyorlar. yani atatürk hava alanına indiniz trafiğe girmeyeyim metro ile gideyim kadıköye derseniz yenikapıda avlanıyorsunuz. avlandım oradan biliyorum.
  • net rezalet olan uygulama. freeshop’larda bineceğiniz uçuşa göre limitleriniz dahilinde alışveriş imkanı tanınır. ben 6 şişe viski alacağım deseniz de size satmazlar. satıyorlarsa iş güzarlıktır.
  • asıl rezalet yasak olan iqostur. yeter artık gel şu ülkeye be gel
  • türkiye'ye girişi yasak olan bişeyi sırf satılıyor diye alıp da getirmeye kalkarsan işte böyle saçma sapan rezalet başlığı açarsın..

    yasak olduğunu bilmesen gene eyvallah.. ama sen bile bile almışsan kusura bakma ama... neyse. :)
hesabın var mı? giriş yap