• uzun zamandır dikkatimi çeken hede.hatta başlık bile eğreti durmuyor mu sevgili suserler?

    şu meşhur kanallardaki klasik araba restorasyon, alış, satış vs. programlarında gördüğüm, daha doğrusu göremediğim bmw'dir kendisi. elbette bmw'nin de klasiği vardır ve olmalıdır ama öyle anlaşılıyor ki klasik olmaya pek yatkın bir marka değil. ya da ben yanılıyorum, bilenler aydınlatırsa sevinirim.
  • (bkz: bmw 2002)
  • 20 yıl sonra bir klasik (bkz: e46)
  • e24 kasa koduyla ocak 1976 -1989 arası üretilen bmw 6 serisi csi modelleri kelimenin tam anlamıyla klasiktirler.
  • bu görüşün oluşmasının sebebi olarak bmw'nin dinamik ruhu gösterilebilir ki başlığı ve giriyi okuyunca bende benzer şeyler hissettiğimi anladım.

    bir başka deyişle, bmw araçlarını yeniledikçe insanların gözü yeniye kayıyor. bunun sebebi ise bmw'nin hislerini dışarıdan bakınca değil, direksiyon koltuğuna oturunca yaşatmasıdır. örneğin, e39 ya da e60 kasa bmw m5 ile f90 kasa bmw m5'i yanyana koyarsak e39 ya da e60'a bakan birisi "nerede o eskiler" gibi bir cümle kurmaz. fakat bu araçları kullanan bir kişi sadece bir kere v8 (e39) ve v10(e60) atmosferik motorun tadını alınca o modern f90 bir anda anlamını yitirir ve klasik kavramı burada ortaya çıkar.

    bunun haricinde tam anlamı ile klasik bmw olarak nitelendirebileceğimiz araçlar elbette var. özellikle vakti zamanında emisyon standartları ile mücadele edemediği için az sayıda üretilen v12 atmosferik motorlu bmw 850ci modeli ilk bakışta "ben bir klasiğim" der.

    bmw nin ezeli rakibi, ebedi dostu mercedes ise bu konuda daha farklıdır. üretilen her bir mercedes zamanı gelince bir klasik olur. bunun sırrı ise kaputtaki yıldızda saklıdır. sadece binen ve kullanan kimseler değil, yolda mercedes gören herkes bu durumun farkındadır ama bu durumun açıklaması bir türlü dile ve kelimelere dökülemez.

    düzeltme: e46 m5 ifadesi e39 m5 olarak düzeltildi. @kavga hatali sollamadan
hesabın var mı? giriş yap