• 3 gün önce anneannemi kaybettiğimiz hastalık türü. teşhis konulmasıyla vefat etmesi 3 aylık bir sürece denk geldi. çok uğraştık fakat yapacak birşey bulamadık. tek tedavinin almanya’da ozon tedavisi olduğunu söyledi onkoloji doktoru. bu da 20000 euro. cerrahi müdahale şansı bu hastalıkta çok düşükmüş malesef.

    hastalık ilerledikçe sarılık görüldü. safra yollarına stent taktırarak sarılığı azalttık. stent takıldıktan sonra enfeksiyon oldu 20-25 gün hastanede kaldık. enfeksiyon ve bu hastalık birleşince çok çabuk kilo kaybetti. eve çıktığımızdan 10 gün sonra da kaybettik.

    allah rahmet eylesin canım anneannem. hakkını hiçbir zaman ödeyemem. allah senden razı olsun. mekanın cennet olsun.

    sevdiklerinizle mutlaka helalleşin ve mümkün olduğunca onlara sarılın. çünkü ölüm var. sonra isteseniz bile olmuyor.
  • evresine göre değişmekle birlikte berbat bir gidişatı olan ve safra kanallarına yerleşen “berbat” huylu bir tümör.
    çalıştığım hastanenin acil servisine hemen hergün pansumana gelen (klatskin tm tanısı almış) orta yaşlı bir teyzemiz vardı. torunlarına kadar neredeyse bütün ailesini tanıyordum. bazen çok ağrısı oluyordu ve uzmanlar/doçentler falan artık muayeneye kabul etmiyordu, ölüme bırakmışlardı artık.
    kendi ellerimle pansumanını yapar, gün günden eriyen yüzünü ama büyüyen karnını, neredeyse yeşile dönen cilt rengini, kocasının gözündeki o acıyı görüyordum. iyileşeceğini söylüyordum hep, biraz sohbet ediyorduk, sonra -çoğu insanın iğrenerek baktığı- karnına takılı dren poşetini alıyor ve kocasının koluna girip eve gidiyordu.
    sanırım o da biliyordu iyileşemeyeceğini ama bişey söylemiyordu.
    hastaneden ayrıldıktan kısa bir süre sonra aldım vefat haberini, hiçbirşey hissedemedim.
    insan işte, bazen çok üzülünce beyin bütün algı yolaklarını kapatıyor, bütün devreleri indiriyor. bitkisel bir ruhsuzluk hissediyorsun.
  • karaciğer içerisindeki safra kanallarından kaynaklı bir tür cholangiocarcinomdur.kötü huylu ve mortalitesi yüksektir.
  • karaciğer hilusunda;karaciğer dışındaki safrakanallarından gelişen;iyi farklılaşmış,belirgin sertliğiyle karakterli kötü huylu tümor.
    adenokarsinoma
  • hiler kolanjiokarsinomdur.
    'karaciğerin sağ ve sol bölümünde gelen safra kanallarının birleşip, karaciğer dokusu dışında bir çatal olarak bir araya geldiği kavşak noktasına konfluens denilir. bu noktadan kaynaklanan tümörlere hiler kolanjiyokarsinom veya iyi bilinen adıyla "klatskin tümörü" denilir. safra yolu kanserleri en sık bu bölgeden çıkar. bu bölgenin tümörlerinde çok agresif cerrahi uygulandığı takdirde yüz güldürücü sonuçlar alınmaktadır.'
  • çok agresif bir tümördür, erken yakalanan vakalarda uygulanabilecek radikal cerrahi dışında tüm tedavi girişimleri palyatiftir.
  • ekstrahepatik safra yolunun üst 1/3'lük kısmında, bileşkeler seviyesinde oluşan tümör.
  • karaciğer hilusunda sağ ve sol hepatik duktusların birleşim yerinde oluşan ekstrahepatik safra yolu kanseri.
hesabın var mı? giriş yap