• vertical'la horizontal'dan daha fazla karıştırdığım işaretlerdir.

    "kar=kış modu(ısıtır) - güneş=yaz modu(serinletir)" de
    "kar=soğutma modu(serinletir) - güneş=ısıtma modu(ısıtır)" da olabilir gibi geliyor ve bu farklı iki durumda klimanın yaptığı işin tanımı taban tabana zıt oluyor.

    her iki fonksiyonun sıcaklık aralıklarının da aynı olması (16-30) durumu iyice karıştırıyor. 30 dereceye soğutmak diye bişi olamayacağı için, soğutma fonksiyonu 24'ten yukarısına çıkamasa mesela anlamak daha kolay olurdu.

    ha zaten en nihayetinde seçtiğim dereceye getireceksen o zaman da iki mod koymanın ne anlamı kalıyor?

    (belki bu iki mod arasında sıcaklıktan daha başka fonksiyonel farklılıklar da vardır ama çoğu klimada öyle bi özellik olması yönünde bi umudum yok.)

    vertical limit gibi bi şifre lazım...

    edit: yalnız olmamak iyiymiş. ama özelden "kar tabi ki kış modudur amk mal mısın?" yazanlarla "ahah mal değneği kar tabi ki soğutmaktır" yazanları birbiriyle eşleştirip izlemek istiyorum... sadeleşsinler kendi aralarında. iyi olan kazansın...

    (cevap “kar sembolü soğutur” olarak netleşti)
  • kesinlikle desteklediğim başlıktır.
    bazı kumandalarda bu simgelerin açıklamalarını da koyuyorlar ve bu epey kolaylık sağlıyor.

    öte yandan derece aralığı da denilen gibi kafa karıştırıcıdır. yaz mıodunda da, kış modunda da derece 30'lara ayarlanabiliyor... burası garip.
  • kafa karışıklığı yaratan kötü tasarlanmış sembollerdir.
    bence bu haklı bir serzeniştir.

    yalnız değilsin kardeşim.
  • geçenlerde klimamız çalışmıyor diye servisi aradım. ben aslında sorunu biliyorum, gazı bitmiş. makinenin motoru devreye girmiyor. adama durumu anlattım adam ne dese beğenirsin? abi sen klimanın mode tuşuna basıp güneş i seç o yüzden ısıtmamıştır diyor. sağol ya allah razı olsun verdiğin akıl için dedim. konuyla pek alakalı olur ya da olmaz ama bu da geçenlerde yaşadığım bir anımdı, paylaşmak istedim :)
  • karistirmamak için kar işaretini görünce “şu kar işaretine basayım da evi kar gibi soğutsun” diyorsunuz. güneş işaretine basarken de “şu güneş moduna alayım da evi güneş gibi kavursun” diyorsunuz ve karışıklık ortadan kalkıyor.

    tanim: hic karistirmadigim kumanda işaretleridir.
  • en ucuz, neredeyse tek yıllık ömrü olan, 9/10'u inverter teknolojisine sahip çin malı klimalarda bile olan auto moduna alıp istediğiniz dereceyi de ayarladığınız zaman kafa karıştırmayan işaretlerdir.

    bırakın makine işini yapsın, kurcalamayın!
  • benimkinde bir de damla işareti var. yağmur yağarken açıyorum. oh mis.

    debe editi: arkadaşlar şu başlığa da destek olalım.

    (bkz: izmir'de kayıp olan arkadaşımızı arıyoruz)
  • klimaya talimat verdiğiniz kumandadaki gayet normal sembollerdir.

    klima senin mevsimini veya hava durumunu ne yapsın be güzel kardeşim. "güneş" ol diyorsun oluyor, "kar" ol diyorsun oluyor. sadece "çiçek" ol diyemiyorsun onun için ilkokul öğretmeni olman gerekiyor*
  • kar işaretini kışın açarsam ofisi alaskaya çeviririm.

    klimadan klimaya manası değişebiliyor semboollerin. güzel tespit. tebrix.
  • hadi boş yapmayın da hangisi hangi anlama geliyormuş onu yazın.

    (bkz: kar) simgesi ısıtır mı? soğutur mu?
hesabın var mı? giriş yap