• klüver-bucy sendromu kişilerin nesneleri ağızlarına sokmalarına ve uygunsuz seksüel davranış göstremelerine yol açan nadir görülen nörolojik bir hastalıktır. diğer semptomlar, visual agnosia, normal korku ve kızgınlık reflekslerinin kaybolması, hafıza kaybı, distraktibilite, seizure, bunama'yı içerebilir. bu bozukluk, beyin hasarıyla sonuçlanan herpes encephalitis ya da travma ile alakalı olabilir.
  • frontal kortexin tutulumuyla giden, dolayısıyla kişilik bozukluklarının görüldüğü, demansın etyolojisinde de yeri olan pick hastalığında rastalan; hiperoralite, hiperfaji ve hiperseksüaliteyle kararkterize hastalık.
  • perception adlı dizinin 2. sezon 9. bölümüne konu olmuş hastalıktır.
  • bir lupus degildir.
  • temporal lobeu amygdala ve hippocampal formationi icine alacak sekilde bilateral olarak cikardiginizda ortaya cikan tablo.
  • diyelim bir insan tanıdınız. size ilgili davranıyor, yaptığınız her yemeği yiyor, bitmek tükenmek bilmeyen acayip bir cinsel aktivitesi söz konusu. sinirleniyorsunuz ama kişi tüm sakinliğini koruyor. ağlama duvarı gibi mübarek. itiraf edin bir kısmınız "vay be tam aradığım kişi" dedi. işte burada ben devreye giriyorum ve "her gördüğünüz şey gördüğünüz şey değildir" diyorum. tamam biraz saçma bir cümle gibi oldu ama içeriksel olarak çok yüklü. gerçekten.

    şimdi efendim, klüver ve bucy adlı iki kafadar, 1930'lu yıllarda maymunlarda bilateral temporal lobektomi yapmışlar. malzemeden de kısmadan amigdala, hipokampus ve çevre kortikal yapıları, allah ne verdiyse çıkarmışlar. sonra bir bakmışlar ki bu hayvanlarda görüş alanlarına giren her nesneye artmış bi ilgi (hipermetamorfoz), abuk sabuk her yiyeceği ve içeceği yeme, içme eğilimi (hiperoralite) ve durmak bilmeyen cinsel aktivite (hiperseksualite) vuku bulmuş. bu maymuncuklar hiperoralite kaynaklı tüm nesneleri, elleri yerine, ağızları ile incelemeye başlayınca buna da psişik körlük veya vizüel agnozi diye havalı isimler vermişler. yanlarında kese kağıdı patlatmışlar, hayvanlar sallamamış bunları. azalmış motor ve vokal tepkiyle adeta taşak geçmiş hayvanlar bunlarla. kapının arkasından çıkıp "bö" demişler, lakin ajan cho bakışıyla karşılık görmüşler. ne bir korku ne de öfke emaresi gözlenmiş. hepsi birer conan olmuş adeta. sonra bu iki kafadar el ele tutuşup "bu belirtilerle karakterize durum klüver-bucy sendromudur" demişler.

    ilk paragrafa geri dönecek olursak bu ve benzeri hareketler izlediğiniz kişide bir pislik olabileceğini düşünün, geçmişinde de kafa travması, anoksik-iskemik ensefalopati, herpes simpleks ensefaliti ve reye sendromu gibi durumlar olabileceğini unutmayın, esen kalın.
  • ensefalit sonrası bir hastada aşırı kebap yeme isteğine, hiperseksüaliteye ve küfürlü konuşmaya neden olmuş sendrom. sendrom diyip geçmeyin, aynı urfalı türkücü.
  • bilateral amigdala lezyonu sonrası ortaya çıkan hastalık.amigdala limbik sistem elemanı davranışı yarı bilinçli düzeyde ayırt eden yapıdır.gurme denilen kişilerde amigdalanın gelişmiş olduğu düşünülüyor.haraplandığı zaman yemeğin tipi ve kalitesi ayırt edilemiyor(bkz: psişik körlük).korkusuz,meraklı,unutkan(amigdalanın uzun süreli hafızada rolü olduğu düşünülmektedir.),her şeyi yemeye çalışan(yemek olması şart değil yani),farklı cinse hatta farklı türe ilgi duyan insanlar(bak bundan türkiye'de çok) ortaya çıkıyor.
  • tanım: bilateral amigdala (beynin kişinin çevresi ve o anlık düşüncelerini yansıtan kısmı) lezyonunda görülen sendrom.
    hastalar herşeyi yemeye çalışır, korkusuz, aşırı meraklı, unutkan, hiperseksüel olurlar.
  • bu sendromun yan etkileri de birbirinden betermiş:
    - zoofili,
    - koprofili,
    - pedofili,
    -....
hesabın var mı? giriş yap