• dusan kovacevic ve yönetmen slobodan sijandan 1980 model mükemmel bir sırp filmi.

    sene 1941'dir ve almanlar belgrad kapılarına dayanmıştır. başkent bombalanmadan bir gün evvel, belgrad kırsalından bir kaç kişi otobüsle belgrad'a ulaşmaya çalışmaktadır...

    balkanlardan çıkan en iyi filmlerden biri. hele bir de bu bölgelere aşinaysanız, keyfe keyf katar! bulup izlemekte fayda var.

    o başlangıç sahnesi:

    http://www.youtube.com/watch?v=kmy_mbp4kme
  • "(kim o) orada şarkı söyleyen (?)"
  • beni acayip sıkmış film. mizah anlayışıma ters düştüğü için güldüğümü de söyleyemeyeceğim.
  • eğer balkan kara mizahına hakimseniz ve filmlerde verilen mesajları hiciv sanatıyla verilmesini istiyorsanız sizi hiç bir şekilde sıkmayacak bir filmdir.

    --- spoiler ---

    filmde kırık dökük bir otobüs yolcuğunu ve bu otobüsün devleti, içindeki bireylerin çeşitli toplumsal kitleleri hitap ettiği görülür. filmdeki iki çingene kardeşin sempatik bir şekilde müzik yapması insanın içini eritir, özellikle filmin sonunda bu iki kardeşin otobüs halkı tarafından dövülmesi ve o iki kardeşin yine müzik yapmaya devam etmeside ayrı bir ironidir. film boyunca gayet sempatik bir şekilde şarkı söyleyen iki kardeş filmin sonunda dövüldüklerinde o sempatikliği gitmiş ve yerini hüzünlü suratlara bırakmıştır. "ortada bir haksızlık varsa çoğunluk her zaman azınlığı ezer ve böylece arınır." mesajı verir yönetmen bu filmde.
    --- spoiler ---
  • sirbistan'da yasamis bir arkadasimin tavsiyesi uzerine seyrettigim, begendigim komik guzel bir film.
    vatanperver gazi tiplemesi bizdekilerine cok benzer. aslinda kulturel olarak cok ortak nokta var gibi gorunuyor buradan...
  • komedi değil; politik ve kültürel bir film. insanların olaylar karşısında verdikleri tepkiler ve toplumun farklı kesimlerini temsil eden bireyler üzerine çok iyi kotarılmış bir film.
  • doğu karadeniz'in telefon çekmeyen, televizyon olmayan yaylalarından birindeyiz abimle. n'apsak n'etsek derken film izleyelim diyoruz. bilgisayarda tonla film var ama hangisini izlesek bilemiyoruz, gözüme ko to tamo peva çarpıyor o sırada. izleyelim mi abi? izleyelim. komedi mi korku mu hiçbir fikrimiz yok. başlıyoruz filmi izlemeye. zevkten ölecek gibi oluyoruz. 80'lerde çekilmiş ve 41 senesini anlatan bir film. gülüyoruz, düşünüyoruz, kültürel ögeler dikkatimizi çekiyor falan. bizim yaşamımızla alakası olmamasına rağmen inanılmaz samimi geliyor tüm diyaloglar bize. neyse film bitiyor, filmi müziği aklımıza yapışıyor, yıllardır gitmiyor lanet şey.
  • ne zaman aklıma gelse tebessümlü bir hüzün çöker içime... kim benden bir balkan filmi önerisi istese aklıma ilk gelendir aynı zamanda...
  • alt metni iyi fakat yine de abartı bir ımdb puanına sahip bir film. 8.9 nedir arkadaş?
  • yugoslav filmi. kara mizah ve eski sistemin eleştirisini içerir.

    otobüste domuz bifteği pişirmek nasıl bir olaymış oğlum?
hesabın var mı? giriş yap