• e-kitap okuyucusu ureten kobo'nun 8 haziran'da turkiye'ye gelecek yeni cihazi. 1 haziran'da almak isteyenler amerika'ya gidip alabilirler.

    6 inç. 300 ppi
    8 gb kapasite
    microsd takilamiyor. zaten gerek de yok.
    e-pub ve cbr gibi dosya türlerini destekliyor

    en onemli ozelligi ekran isigi sicakliginin ayarlanabilmesi.

    bir rivayete gore tasarimindan dolayi kullanim zorlugu olusabilme olasiligi varmis. kullananlar elbet yorum yapacaklardir. piyasaya cikmayan cihaz hakkinda olumlu olumsuz yorum yapmaya gerek yok simdi. teknik ozellikler yukarida.

    bana gor bu cihazi cazip kilan sadece iki ozelligi var.
    300 ppi olmasi. e-kitap okuyucu icin yeterli. fazlasina hic gerek yok. olsa da fark edilemez 300'un uzeri. cunku film izlemeyeceksin, fotoya bakmayacaksin.
    bir de yukarida soyledigim gibi ekran isigi sicakligini ayarlayabiliyorsun. goz icin bu onemli.

    su an fiyati 130 dolar.
  • kobo aura one yerine değil de amazon kindle paperwhite, barnes and noble nook glowlight 3 gibi orta sınıf e-ink okuyucalara gelen rakiptir; fiyatına göre uygun gözüküyor.
  • 8 gb hafıza 6 inç 300 ppi ekran karşılığında 699 fiyat etiketi ile (d&r fiyatı) yuh artık dedirtmiştir. ucuz satın biraz şunları.

    02/04/2022 itibariyle 2.399,00 tl olmuş. telefonunuza moon reader indirin, buna bu parayı vermeyin.
  • dolar alıp başını gittiği için ülkemizde birazcık pahalı bir e-ink okuyucudur. yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, ekranı manga okumak için bi' tık küçük olsa da yeterli. türkçe karakter/sözlük desteği var. ayrıca idefix ve d&r rakuten kobo firmasıyla anlaşmalı olduğundan, kobo store'da da türkçe kitaplara (ücretiyle) erişim sağlayabiliyorsunuz. night light özelliği var, wifi bağlantısı üzerinden günün saatine göre ekran ışığını maviye ya da sarıya çekiyor göz yormaması için. el kadar bir şey, gayet kullanışlı ve sistemi de oldukça akıcı. tavsiye ederim.
  • (bkz: #77522615)

    girdideki bilgiyi referans alarak, aura one mı clara hd mi tercih edilmeli yardım gerektiren cihaz. kullanıcıları mesaj atabilirse çok memnun olurum.
  • 3 yıldır severek kullandığım kobo glo üçüncü düşüşünde artık bana elveda dediği için yeni kitabimi aramaya başladığımda buldum bu bebişimi.
    önceden bir süre nook glowlight kullandığım için nooka pek bakmadım açıkçası. zira ekran ve yazı tipi çok iyi olsa da geniş çerçeveli yapısı yeterli pratiklige sahip değildi.

    arkadaşımdan bir aylığına kindle paperwhite'ini aldım denemek için ama kobo clara hd' nin kesinlikle önde olduğunu tecrübe ettiğim için koboyu aldım iyi ki de öyle yapmışım.

    hem inceliği, hem hafifliği hem de benim gibi gece okuyanlar için tasarlanmış filtreli arka ekran ışığı * ile sanırım en az bir on senelik hayat arkadaşlığımı yapacak kendisi.
    seviyorum.

    not: şu anki d&r fiyatı olan 929 tl gerçekten pahalı. kurun düşmesini beklemek ya da yurtdisi tanıdıktan getirmek (ki bu şekilde 740 tl ye falan geliyor olmalı) daha mantıklı.
  • yeni oyuncağım. kendileri ile d&r'ın şahane cuma etkinliğinde tanıştık. ilk e kitap okuyucum. piyasada amazon kindle'ın daha iyi olduğu yönünde epey bir sübjektif yorumlar bulunmakta ancak daha önce bir e kitap okuyucu kullanıcısı olmamam ve fiyat, ücret, bedel denilen bel kırıcı yüzünden bu ürün tercihinde bulundum.

    teknik özellikleri internet sitesinde yazıyor zaten. aldığımdan beridir üç kitap bitirdim, göz ile bir problemim olmadı. henüz hiç şarjda etmedim. epub bulmakta bir problemde yaşamadım. pdf okumada da idare ediyor. bişey söylim mi, bu alet felaket bişey. yani e kitap okuyucu.

    hasılı, e kitap okuyucu ile yeni tanışmış biri olarak ilişkimden epey bir memnunum.
  • 2 gün önce aldığım e-kitap okuyucu. bundan önce 2012 model kobo touch kullandığım için canavar gibi bir model yükseltmiş oluyorum. ekran sıcaklık ayarına bayıldım. gece yatmadan önce okurken çok keyifli oluyor. sayfa ve menü geçişleri bir önceki cihazıma göre daha hızlı ve stabil. dahili hafızasının 8gb olması da büyük avantaj. ekitap okuyucu tavsiyelerine rahatlıkla yazılabilir.
  • sayfa geçişleri biraz sıkıntılı olabiliyor, arka alan aydınlatması gayet iyi, i book ile karşılaştırınca basit ve yetersiz görünebilir. ingilizce- türkçe sözlük içeriği biraz yetersiz kalıyor, kelimeler bulunmuyor
  • fiyatı tekrar 699 tl ye düşmüştür. bkm ekspress indirimiyle 684 tl ye hemen bir tane aldim.

    kullanım sonrası: cihaz müthiş bir icat. kitap okumayı gerçekten kolaylaştırıyor ve gözü tablet yada telefon gibi yormuyor.

    önemli gördüğünüz yerleri vurgulamak yada notlar eklemek kolay. cihazın hızı iyi. çözünürlük de guzel ve gayet hafif bir cihaz.

    ancak türkiye'de hala coğu kitabın elektronik versiyonu bulunmuyor veya yayinevleri bastıkları kağıt kitapla e-kitap versiyonunu aynı paraya satma çakkalığına başvuruyor.

    şu ana kadar karşılaştığım tek eksi yön bu.

    not: 22 mayıs itibariye tekrar 929 tl ye çıkmıştır fiyati.

    ekleme: kapak soran arkadaşlara şu likten kapakaldığım ürünü tavsiye ederim.

    smart kapak (manyetik) aynı zamanda. yani kapağı açınca ekran uyku modundan çıkıyor, kapatınca uyku moduna giriyor
hesabın var mı? giriş yap