• sanki bir türk filminden kopup gelmiş çeri başı kıvamında bir adam.

    balat'ta terzilik yapan namlı bir romanmış kendileri, 36 yaşında. nam sahibi olmasının sebebi terzliğinin haricinde, bir yaşındaki kızı için yaptığı şatafatlı doğumgününden ileri geliyor. yani mahallesindeki roman vatandaşlar haricinde, bütün türkiye kendisini bu abartılı doğum günü ile tanıyor(muş).

    hikaye şu: kobra murat evlenmiş barklanmış, iki oğlu olmuş. ama gönlünde hep bir kız evlat varmış; ki allah da sonunda onu naisp etmiş.

    hikaye şöyle devam ediyor benim gözümde; görmemişin oğlu olmuş tutmuş şeyini koparmış !

    kızı oldu diye , ilk yaş doğumgününde ona altından bir ayakkabı giydirmiş, renk renk tuvaletler diktirmiş, davete gelenler bir sürü altın takmış, öyle ki küçük kız kolunu bile kaldıramaz hale gelmiş. kızına oturacağı bir taht yapmış, pusetini de rengarenk süslemiş. gönlü zengin bir adammış ki, davete katılacak olan teyze kızlarının vs bütün giysilerini kendisi dikmiş. ve şölen başlamış. yedirmiş içirmiş.

    haberi okurken ve fotoğraflara bakarken aklıma iki şey geldi; birincisi bu şamata bana hint düğünlerini çağrıştırdı, ikincisi sunay akın'ın istanbul'da bir zürafaadlı kitabında anlattığı, padişahın oğluna yapılan sünnet düğünü sanki gözümde canlandı.

    kobra murat'ın bir hevesi varmış... önemsediği de bir çevresi. romanlar hayatı çok gösterişli ve renkli yaşıyorlar. kobra murat da o romanlardan biri sadece. inişli çıkışlı bir ticari yaşamı da olmuş, bu doğumgünü vesilesi ile cümle alame "yıkılmadım ayaktayım" mesajı vermiş gibi geldi bana.

    (bkz: bir zamanlar ukteydim)
  • sabah sabah yine mi seda sayan isimli programın başında kobra murat'ın seda sayan'ın kostümünü yarattığı yazıyordu. hep mi o hazırlıyor bilemiyorum, ama neden kobra? soruma cevap olarak kısa bir araştırmadan sonra şöyle bir haber buldum. daha doğrusu yılan dilek diye de aynı muhitten bir başka modacının varlığından haberdar oldum. iş arkadaşı gibin yani. röportajdan da anlaşıldığı gibi, yılan gibi böyle bir hayalgücü akışı halinde dikiveriyorlarmış elbiseleri. tavırdaki hint esintisi de röportajda açıklık kazanıyor. http://enteresanadamlar.blogspot.com/ adresinde okuyabileceğiniz röportajı ürün dirier yapmış (ki eylul ayında başlayıp duraklamış bir site gibi görünüyor, devamı neden gelmedi gelmiyor merak ediyorum, gelsin istiyorum). etnografik filmlere konu olabilecek bir iş hayatları olduğunu da tahmin ediyorum, ama böyle bir film çekildikten sonra kobra gibi yılan gibi iş işliyor, dikiş dikiyor, gösteri hazırlıyor olurlar mı, ondan emin olamıyorum işte.
  • biraz önce taksim studio live'de dinlediğim roman şarkıcı... adam bir dakika yerinde durmuyor... buna rağmen bir göbek var bayağı bir büyük... :) ilk çıktığında kırmızı saten gömleğini giymişti. insanın gözlerini alamadığı gömleğinin kol düğmelerinin bulunduğu yerler ise taşlarla kaplı... taşlı büyük küpeler, yüzükler...

    sahnede bir cilve, bir cilve yapıyor anlatamayacağım. adam eğlenmeyi seviyor... göbek atıyor, sesi de fena değil :) sulukule eğlence team ile birlikte çıkıyor. eğlenenlerin çoğu kadındı... sahnenin önünde ise anlam veremediğim 2 adam sürekli bu kobra murat'ın göbeğini okşamak için çabaladı. bu zil zurna sarhoş olan gereksiz insanlar bu isteklerini bir kez başardı.

    eğlenmeye ihtiyacı olan, bir roman havası dinlesem acep ne dinlesem diyen bir çok kişi bunu bir alternatif olarak aklının bir ucunda saklayabilir...

    bu arada sahnede söylediğine göre 2 hafta sonra show tv'de programa başlayacakmış. eğer böyle ilginç bir tiple ekranda karşılaşırsanız bilin ki bu kişidir.

    biraz önce internetten yaptığım araştırmalar sonucunda (röportajını okudum) bu adam terziymiş. 1' kız, 3 çocuğu bulunuyor. romanların cemil ipekçisi olarak namlanan kobra murat, kızının birinci yaşgünü için 18 ayar altın ayakkabı yaptırmış ve 3 gün 3 gece eğlence düzenletmiş...

    sahnede en çok kullandığı cümle ise;;; 'bir recalim var.......'
  • dükkanının camında romanların cemil ipekçisi yazar ki katılmamak elde değil...
  • ilk defa dün akşam trt'de "sakli tarihin gizemli çocuklari romanlar" belgeselinde gördüm kendisini. renkli bir kişilik. gerçek adı murat divandiler imiş. romanların yaşam felsefesini hiç bu kadar detaylı dinlememiştim birinden. hayatla çok barışık, dükkanı gibi rengarenk bir insan.
  • tv2000 adli kanalda kobra show isimli program yapan roman sarkici
  • flash tv'de roman show programında arkada tek başına oynaması ile tanıdığım komik insan. sanırım bazen peruk takıyor, bazen takmıyor. sayesinde arada kobra show'u izleyip neşeleniyorum.
  • "çok sıkıldım bu hayattan atçam kendimi çekyattan!" şeklindeki son derece mantıklı ve anlamlı sözlere sahip şarkılar yapan insan. hastasıyım, evet.
  • eğlenmeyi ve eğlendirmeyi bilen renkli kişilik.
    http://www.youtube.com/watch?v=khen-bkdmvw
  • kurban bayramında kurban ettiği ineğin kesilişini boynuna zoom yapa yapa kanlar fışkırta fışkırta feysbuka yükleyen bir deli abimizdir.
hesabın var mı? giriş yap