• 2010 yılı şubat ayında çiğdem kağıtçıbaşı gibi çok önemli bir isim tarafından ilk kitabını yayınlayarak hayata geçmiş olan üniversite yayınevidir.

    detaylı bilgi: http://www.kocuniversitesiyayinlari.com/
  • yeni kapak tasarımları berbat olmuş. word ile kitabın adını yazıp büyütüp dikey hale getirip basıyorlar..

    şöyle bir şey; http://www.idefix.com/…asp?sid=arks4a7tid0dginp0zwf
  • iki ceviri kitabini okudugum ve bolca hata ve gariplige rastladigim yayinevi.

    ilk olarak sunu soylemek lazim, "university press" olmak bir sorumluluk isidir. hata ya olmamali ya affedilebilir duzeyde olmalidir. iki yakin tarihli amerikan doktora tezinin kitaplastirilmis hallerinin cevirisini okudum, biri istanbul musevileri oteki kuzguncuk kozmopolitanizm sunumlari hakkinda. ilk kitapta birkac ceviri hatasi vardo ancak onemli bir eser oldugu icin cok onem vermedim.
    fakat kuzguncuk kitabinda ayni paragrafin iki kere basilmasindan bozuk cumlelere kadar hersey var. bibliyografya ve dipnotlardaki eser/yazarlarin kimi lost in translation olmus ya da yerleri gitmis.
    en son bu yil itibariyle logosunu degistirmis bu yayinevi. ancak yaklasim degiikligi ve ciddi bir is cikarmak daha onemli.
  • değişen yayınevi yönetimiyle birlikte kapak tasarımlarını "paint terk" birine yaptıran yayınevi.
  • muazzam kitaplar yayınlıyorlar. öyle böyle değil. normalde bir yayıncının asla basmayacağı kitapları koç imkanlarıyla yayınlıyorlar. şu kitaplara bakar mısınız?
    https://press.ku.edu.tr/kitap/

    şimdi koç holding, ailesi ve üniversitesi üzerine bir çok şey söylenebilir ancak batıda görebileceğimiz bir durum burada da söz konusu: belli bir büyüklüğün üzerindeki sermaye dünyayla ilişkisi gereği, yeni özgürlük alanları açmak zorunda. kü yayınları da bu alandan faydalanıyor. editöryal bir bağımsızlıkları ve paraları var. bunları da türkiyeli kitap okurları ve araştırmacılar için hayırlı bir şekilde tasarruf ediyorlar. editoryal ekibin için de cem akaş da yer alıyor. bunun da etkilerini görmek mümkün. ya hepsi bir yana robert darnton'un büyük kedi katliamı'nı* yayınladılar. ne kadar teşekkür etsek az.
  • artık sadece çevirdikleri kitaplarla ya da kapak tasarımlarıyla değil; şömizleriyle de çıtayı yükseltmeye başlamışlar.
    "proust ve mürekkep balığı" ve "sosyal adalet neden önemlidir?" gibi kitaplar bu konuda çılgın başarılı.

    he bir de şu çiçeği burnunda tefrika romanlar serisi için ayrı bir alkışı hakediyorlar:

    (bkz: aşkımı öldürdüm)
    (bkz: orta malı)
  • bilim ve iktisat alanında seçtiklerini oldukça beğendiğim yayın evi. keşke her üniversite bilgi, koç ve sabancı gibi kaliteli yayın evi oluşturabilse.
  • (bkz: cem akaş) direktörlüğündedir.
  • emperrors new mind* adlı kitabını aldığım yayın evi. kitabın kapağına ve tasarımına hayran kaldım.
  • güzel kitaplar çıkartan yayınevi.yalnız şu başlığı dikey olarak kapağa koyma tarzını bıraksınlar artık.hiç estetik değil.
hesabın var mı? giriş yap