• bekirpaşa ve saraybahçe alt kademe belediyelerini içeren büyükşehir belediye olurken dahada küçülmüş olan belediye
  • tam anlamıyla 22.07.2004 tarihinde resmiyet kazanmış belediyedir. (büyükşehir belediyesi kanunu, kanun no: 5216, madde 31, geçici madde 2)

    "bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihte; büyükşehir belediye sınırları, istanbul ve kocaeli ilinde, il mülkî sınırıdır ... bu sınırlar içerisinde kalan ilçeler büyükşehir ilçe belediyeleri, beldeler büyükşehir ilk kademe belediyeleri haline gelir"

    belediye binasında, belediye otobüslerinde "izmit" ibaresi "kocaeli" olarak değişmişken, özel halk otobüslerinde bir değişiklik görülmedi henüz.

    bence değişiklik olumludur. zira, vilayetin tamamını temsil eden bir belediye için "izmit" denmesi yanlıştır. eğer illa izmit olacak deniyorsa, vilayetin adı da değiştirilir, karmaşa biter.

    kanun metni için:
    http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5216.html
  • "memlekette her gördüğümüz boşluğa çim, çiçek ekeceğiz, sulaya sulaya her yeri yemyeşil yapacağız, na böyle ingiltere gibi olcek aynen, sonrası allah kerim, nasıl olsa kendisi bizimle, güz ve kış için de yağmurdu, kardı bir şeyler ayarlar doldurur barajları, ne gerek var plana programa.." diyerek yaz aylarında bol keseden suyu harcayan, kış ayları gelip yağmur neyin yağmayınca, izmitliler susuz kalınca da "yok bu baraj zaten şöyleydi, böyleydi, sefa sirmen içti, thames water dağa kaçtı, yandı bitti kül oldu.." diye mızmızlanan yöneticilere sahip bir adet büyükşehir belediyesi. çalışınca oluyor diye hava basmak, milleti reklam manyağı yapmak kolay tabii..
  • yeşillendirdiği bölgelerin üzerine tipik bir akp belediyesi zihniyetiyle çoban,keçi vs. saçma sapan heykeller kondurmayı hizmet sanan belediye.demek ki neymiş,süslemekle olmuyormuş,gün gelip de insanlar susuz kalınca sokaktaki çimen,üstündeki çoban karın doyurmuyormuş.dua etsinler ki türk milleti asi değil,başka millet olsa çoktan basmıştı bunların odalarını...
  • yeşillendirme çalışmaları içerisinde carrefour tarafındaki çimenlerin üzerine açık renk çiçeklerden türkiye, altına da koyu renk çiçeklerden kıbrıs'ın kuzey kesimini yapmışlıkları vardır. böyle bir şehre böyle bir belediye ne de güzel yaraşır dedirtir.
  • şu sıralar ayinesi istir kisinin lafa bakılmaz sloganı ile ortalığı kasıp kavurmaktadır. ayrıca yaptıkları gösterişli köprüler ve baharda ekilen laleler sayesinde insanı osmanlı devrinde gibi hissettirdiğini söylemek yanlış olmaz.

    slogana gelince; aslında ziya paşa "bir kişinin ahlakı, karakteri, milleti ve dini hakkında verilecek karar, o kişinin sözlerine göre değil, hal ve tavırlarına göredir." mantığına göre böyle bir söz söylemiş.

    insan özellikle yaptığı işle, ürettiğiyle, davranışıyla vardır. söylediği sözden ziyade, görevini yerine getirip getirmediği ölçüde bir değer ifade eder. değil mi?
    yapılan altyapı çalışması sırasında iş makinesinin doğal gaz borusuna hasar vermesi sonucu patlama meydana gelen ve sokakta oynayan çocukları öldüren bir firmanin* işini mi , hergün okula giderken belediyenin işlettiği minibüsler de izdiham yaşayan öğrencileri takmayan efendilerin sükunetini mi ya da her sene otoyolun ortasına ekilen arabaların dumanlarından onbeş günde ölüp yenisi eken azimliliği mi...*takdir edelim. neyse biz en iyisi yine ayinesi iştir kişinin diyelim. nasıl olsa çalışınca oluyor.
  • şehri güzelleştirmenin lale dikerek, battı çıktı yaparak başarılabileceğini düşünen belediyedir. izmit gibi sürekli ortalığı sel götüren, su basmasına müsait bir şehirde altyapı çalışmalarına önem verilmesini beklerdik. ne yazık ki şehri geliştirmek, panolarda türkiye'den çin'e yol olacak uzunlukta altyapı çalışması yapıldığını iddia etmekle olmuyor..
hesabın var mı? giriş yap