• korfez depreminde yeni yapilmakta olan arslanbey kampusu yerlebir olan, simdilerde bir kismi prefabrik dersliklerde yoluna devam eden, izmit ve herekede yogunlasmakla beraber kocaelinin sayisini bilemedigim kadar ilcesinde parcalari bulunan, turkiye sanayisinin kalbinde olmasina ragmen bundan yeterince yaralanamayan, her rektorluk secimine sefa sirmenin burnunu sokup bok ettigi, ogretim uyelerinin ve epey bir ogrencisinin -ki bende bunlara dahildim- istanbul-izmit arasi hergun git-gel yaptigi, istanbula yakinligi nedeniyle tercih sebebi olabilen, mevcut rektorune kendi bolumu olan tip fakultesinden dahi adam gibi destek gelmeyen, yeni rektorun ilk icraat olarak okulun amblemini degistirmeye tesebbus ettigi, gelen tepkiler uzerine sadece rengini degistirebildigi (eflatun'dan yesile), eski rektor zamaninda teknik universite kadrosundan epeyce faydalanılan, 1992 yilinda yildiz universitesinden ayrilmis ve bence biraz suursuzca buyuyen universite.
  • tek katlı prefabrik evlerden oluşan şirin bir üniversitemiz..beach voley bilem war artık:)))
  • deniz kenarı, körfez kokusu, kuramadığımız frp kulübümüz, müzik kulübünün fest leri, kutu kutu derslikler, yine de ii ortam.. bitse de kurtulsam artık ya.. 5 oldum ..ulan yeter bea!
  • abimin 6. senesini okuduğu ve bugün tek ders sınavına girdiği, hocaların feci gıcık ve öğrenciyi bırakma meraklısı olduğu okul...
  • yağmur yağınca denize harbiden sıfır olabilen mühendislik fakültesinin olabileceği yegane üniversitemiz
  • hayatınızın en guzel yıllarını moron sınıf arkadaşlarınız yuzunden hiç ediceginiz,hernekadar deniz kenarındada olsa ortamı sıfır olan surgune gider gibi gidilen okul.
  • aldığım duyumlara göre* umuttepe kampüsü'ne geçilmesiyle doğu marmara teknik üniversitesi adını alacak okul. http://www.kou.edu.tr/ adresinden sitesine ula$ılabilir.
  • mekez kampusun yakınlarında ,derslere girmeyen ogrencilerin bol bol king,poker oynadıkları candle light adında cafe si bulunan okul.
  • okul demeye bin şahit isteyen, muhendislik fakultesi prefabriklere taşınmadan önce bulunduğu merkez yerleskenin yanındaki meslek lisesi bile kendinden daha buyuk olan, hemen hemen herşeyin boktan olduğu, hocalarin ne yapsam da öğrenciyi bıraksam yıldırsam kacırsam diye yanıp tutuştuğu, zaten izmit gibi turkiye'nin ceyhandan sonra en sıkıcı/sikici ve en az sosyal yaşamının olduğu bir yerde kurulmasıla ayrı bir azap kaynağı olan, 4 sene gibi uzun ve en önemli yillarimi yiyen, istanbul'a gidip en azindan 3 gunumu gecirebilmek icin cuma derslerini kirdigim, ilkokul gibi yoklama alinan, herhangi bir sosyal faaliyetin bulunmadiği, ezik, salak, olmasada olabilecek binalar toplulugu. benim bu okuldan kurtulmam, yine karşılıklı olarak hoşlaşmadığımızı duşunduğum bir hocayla kavgam sonrasinda alip başımı gidip kendimi dağlara bayırlara vurmamla olmuştur. cok şükür o güne!
  • okudugum okul....herkesin hissettigi gibi okumaktan pek zevk alamadıgım okul...mühendislik fakultesi prefabrik çok sıkıcı ve okuma sartları zor olan bi fakülte en büyük özelligi ise dünyada ki en büyük prefabrik kampüs olması sanırım...bi de istanbuldan gidip gelmek zor oluyo biliyo musunuz...bi ev tuttuk ne yapalım...ögrenci adamız ufak bi ev ama bacamız tütüyo alla sükür....akşamları biraz makarnanın yanına yogurdu katık yapıyoruz iste...ne yapalım hayat bu....bu okul bitmek zorunda...bitmek zorunda olan iste kocaeli üniversitesi....
hesabın var mı? giriş yap